Iklan

Friday, January 30, 2015

Monday, January 27, 2014

JOM DIY botol Terpakai..

Maaf lama tak update blog,, bz yang amat u ols






Saturday, September 14, 2013

Friday, September 13, 2013

ALAHAI

Alahai,, bz nya u ols,, sampai tak sempat mir jengah blog berangan mir ni,, sori sangat erk.. bz yang ampun sangat,,, semenjak mir berjinak dalam dunia membuat hantaran ni,, pesanan tak henti2,, pic pun banyak yang mir tak upload lagi,, insyaallah mir akan cuba upload kan pic hasil tangan mir nanti yer,, buat masa ni,, mir masih dalam mood bercuti hehehehe

Saturday, September 22, 2012

KERAWANG K002 :: KEHABISAN STOK


antara yang dah siap di send

Alhamdulillah,, mir banyak terima tempahan kerawang bucu untuk bantal hantaran,,,dalam minggu lepas,, agak kelam kabut gak mir nak uruskan penghantaran,, mir minta maaf sebab ada sms yang mir reply,, ada yang tak sempat balas,, akibat keng kangan masa,, kena plak bulan raya lepas banyak aktiviti yang mir kena buat,, alhamdulillah tadi mir dah send tempahan yang akhir,, dan untuk makluman,,
 

stok kerawang K002 dah habis stok,, mir dah cuba call supply barang mir,, dan mir di fahamkan,, benda ni akan ada dalam sebulan dua lagi,, so mir minta maaf kalau permintaan u ols mir tak dapat tunaika,,kalau ada lagi mir bagi tau erk,,

so far mir dalam rangka membuat design baru untuk bantal hantaran ,, so kena tunggu dulu erk, hehehe


P/S :
korang dah ke masuk blog SNE mir ?? kepada yang dah tempah dan sms serta email mir berkenaan product yang mir supply tu ,insyaALLAH mir akan balas,, kepada sesiapa yang masih belum buka blog tu,, hope  u ols support mir ,,,
mir jual ikut harga pasaran dan mir sendiri dah mencuba product tu,, alhamdulillah,,berkesan dan mir bukan nak chanteq dan sihat sorang kan,,, dan sesiapa yang dah oder kat mir buat kali pertama,, mir akan jual dengan harga pembekal ( ahli ) kepada u ols untuk oder yang seterus nya ,, huhuh,,pastu u ols leh jadi ahli terus kan, senang.,, mir tak kaya pun,, cuma harap sangat pengguna melayu menggunakan product ni,, sebab rata-rata pengguna cina yang mir nampak,, dan product ini di sahkan HALAL oleh Jakim dan ada pengesahan dari Kementerian kesihatan Malaysia,,,

product ni pun sesuai bagu mengubati pelbagai penyakit,.,yang susah mengandung pun boleh,, ada rakan2 mir yang dah try,, dan mir rasa,, tak salah kalau mir promote benda yang baik ini pada u ols,,

kepada yang belum masuk blog SNE mir,, boleh click kat sini

http://amirulawis.blogspot.com/

ANTARA PENYAKIT YANG BOLEH DI UBATI,,

Saturday, September 15, 2012

KERAWANG BUCU BANTAL HANTARAN

Ramai yang masg, email bertanyakan di mana mir dapat kerawang untuk mir buat hiasan bucu bantal gubahan hantaran,,tak kurang juga permintaan dari sabah dan sarawak untuk minta mir pos kan benda ni ,, kebanyakan kedai alatan jahitan pun tak banyak yang jual benda ni,,. mir dah pusing-pusing kedai alatan jahitan area ampang,, tapi tak jumpa lagi,,

so untuk yang kerap sms dan masih mencari kerawang ni,, mir akan jual stok yang mir ada ,, sebab sekarang ni,, permintaan bantal hantaran yang mir usahakan makin menggalakkan,, dan permintaan pun alhamdulillah,,so far mir lihat gubahan yang menggunakan konsep bantal ni sangat chanteq,, dan pengunaan polisterin petak yang biasa tu mir rasa agak ketinggalan,, so kalau menggunakan bantal gubahan hantaran ni mir rasa ,, masih releven,,

mir ada banyak corak kerawang,, tapi kebanyakan yang mir dapat tak sechanteq dengan 3 item corak yang mir tunjukkan di bawah,, dan item ni sangat lak,, bukan apa,, ada bentuk yang mir menggunakan kerawang yang lain masih kena touch up banyak kali,, kena make over lebih-lebih,, tapi untuk corak yang 3 jenis ni ,, mir rasa amat sesuai dengan bentuk 4 segi bantal yang nak di gubah


ni le contoh kerawang yang 3 item mir  rasa sangat sesuai dengan gubahan hantaran
dan setiap sekeping mir jual  RM 2 hinggit,,,,
yang mir ni label kan K001,, corak begini amat sesuai dengan konsep klasic,,
di buat dari besi,, so boleh di lenturkan mengikut suka
mir amat suka corak dan warna kerawang ni,, tapi kalau konsep u ols berlainan,, u ols leh spray kerawang ni dengan warna yang sesuai,, selalu mir ambik warna ori,, atau spray dengan silver, putih
yang kedua konsep star ( K002 )
Di perbuat dari besi,, boleh di lenturkan,, dan mir suka warna original dia iaitu silver sesuai dengan semua warna fabrik yang u ols balut bantal gubahan,,
salah satu contoh gubahan yang selalu mir buat untuk tempahan,,
K003 - konsep clasic morden,, yang ni  pun mir amat suka dengan corak dia,,
 dan tempahan corak begini amat menggalakkan,, banyak tempahan yang mir terima mahu kerawang jenis ini
di perbuat dari besi,, boleh di lentur
eemm contoh lain
kalau menggunakan kerawang yang 3 item yang mir tunjukkan ni,, kebanyakkan nampak mewah kan,,
ada gubahan yang menggunakan kerawang atau keronsang yang jenis kecik,, mir tak galakan sebab kerawang kan dah mahal,, so kalau boleh tonjol kan kerawang tu, supaya tidak membazir
 so kalau nak leh le oder pada mir,, tapi harga kerawang ( rm 2 hinggit sekeping ) tidak termasuk dengan tambang post laju yer,,

Wednesday, September 5, 2012

Alas bantal hantaran

Sekarang ramai yang bertanyakkan pada mir harga sebiji bantal yang mir ambil kalau orang nak tempah,, dan mir ada gak tengok agak ramai yang membuat gubahan hantaran menggunakan tema bantal,, alhamdulillah,, satu perkembangan yang baik,,  mir bersyukur sangat ada yang sms ,email berterima kasih kerana membuat blog ini dan memberikan sedikit inspirasi kepada bakal pengantin,, tak kurang juga yang sedang berjinak-jinak belajar membuat gubahan,,

oh ya,, untuk menjawab soalan yang kerap di tanya pada mir tentang harga yang mir selalu letakkan pada sebiji bantal,,

kebiasaannya mir letak harga yang paling rendah dan berbaloi,, sebab mir tak mengambil untung yang banyak bagi gubahan bantal ni,, selalu kalau yang nak buat bantal sendiri boleh membuat perbezaan dengan harga yang mir letak,, selalu mir akan ambil sebiji dalam RM 18 hinggit saja,, ( tapi bergantung pada kuantiti dan harga kain,, kadang-kadang u ols bagi kain warna excotic sangat ,, tak jumpa plak kain yang murah)
 kadang-kadang mir letak lebih murah dari tu,,, siapa yang pernah tempah akan tau,,uhuhu

ada yang kata mahal,, ada yang kata murah, tapi kalau di kira dengan segala kos yang mir ambil,, rasanya,, kos nya lebih kurang jer dengan budget asal kalau buat sendiri

sesebuah alas dulang ( bantal ) mesti ada,,
 polisterin,, + span nipis ( ada yang tak letak ,, tapi mir akan letak .) + gam panas
selepas di ukur dan di gam dengan cermat,,,
pemilihan fabrik juga di ambil kira,, dan kalau bole JANGAN ambik fabrik kain yang mudah pecah,, sebab masa nak potong dan gam takut tercarik,,

 Gam kemas-kemas,, sehingga bahagian bawah ,, pilihlah warna fabrik yang sesuai untuk gubahan u ols
mesti buat dengan sabar,, tu penting sebab menggunakan gam panas ni ,, kadang-kadang melecur jari,,
bahagian tepi ( bucu) kalau boleh kemas kan sebaik mungkin,, kalau boleh sorok,, sorok dengan keronsang,, kerawang ,, manik,, ikut kreativiti
kebiasaan nya,, mir potong kain siap-siap dulu,, baru mir gam satu persatu,, kekemasan tu mir buat last-last ,, tapi kalau tak biasa,, buat sampai habis satu biji-satu biji,,

pilih keronsang yang betul dengan warna fabrik,, ada banyak jenis corak kan,, so pilih yang terbaik di mata u ols,, selalu kos bantal ni habis kat kerawang ni,, mir beli satu rm 2 hinggit,, so satu bantal rm 8 hinggit ( 4 bucu kerawang )  so kalau mir charge rm 18 hinggit ,, dah murah kan kan,,
 ( rm 18 - rm8 =  rm 10 hinggit untuk kos lain seperti kain,, gum.. polisterin dan span) - kadang-kadang lagi rendah kos ni,, cuma kena tengok keadaan stok barang yang mir ada,, kadang-kadang ada barang lebih mir leh kurang kan kos mana yang patut,,insyaALLAH mir tak kedekut : )
padanan kerawang amat penting,, sebab dalam pic masa kawin nanti nampak meletop
so hope ulasan di atas dapat membantu,,
pic bantal di atas adalah hasil tempahan orang hehehe,, saja je nak post dalam ni,, nak bagi sedikit idea kat u ols,,

ok ler selamat mencuba..