Iklan

Tuesday, May 18, 2010

Kelantan Vs Indon


mati ler ,, update blog terus muncul akak ziana kuar pakai baju kelawar ala-ala sawang kan,,, gitiew,, ko mampu wat perubahan late-late macam tu,, dinch ado kan,,
sori u ols,, mir bz sejak akhir-akhir ni,, maklum ler baru habis kursus dengan kementerian perlancongan,, pastu bz keje,, over time tak usah hinggat ler,, sampai mengigau 2-3 kali kan,, pastu sibuk kehulu-kehilir ada kenduri kawin, tempahan hantaran,,,, sampaikan blog mir terus bersawang hendaknya,, matiii ler mir,, bz u ols,, berkat usaha dan bakat mir ni ler yang buat mir menjadi rebutan sekarang ni,, alhamdulillah noq,,cuma mir kena pandai bahagikan masa rehat dengan kerjaya,, dan kerja,, gitiew kan..
apa pun mir nak ucap Selamat hari ibu kepada permaisuri agong di selayang,,, sori sangat sebab mir tak dapat balik kampung untuk sambut hari ibu kan,, yang penting mir tak pernah lupa wish pada bonda mir itiew,, termasuk pada rakan2 mir dan para blogger yang menjadi ibu u ols,,
mir ada gak terfikir nak gi melancong kan,, maklum ler duk berhempas pulas buat keje tak henti-henti ,, mir nak gak pergi bercuti,, dalam malaysia pun dah bersyukur sangat,, so kalau u ols sudi nak sponser mir gi bercuti ,, calling ler mir,, sure mir gerenti nak u ols.,, kalau boleh sponser mir gi sabah sarawak pun dah ok,, tak pun gi Indonesia yang tewas 3-0 dalam Piala Thomas ari tu kan mir lagi suka u ols,, merasa ,,,
sebut pasal indon ni,, mir ada ler skit cerita nak cite ni,, ari tu mir gi ler beli telor kat bawah flat umah mir,, maklum ler nak gi pasar cari telor,, mir dinch ada waktu,, so memang kedai kat bawah umah mir tu ler tempat mir beli belah shopping sakan,, konon berangan beli belah kat KLCC kan,, walaupun sekadar kedai runcit,, so masa mir nak bayar telor tu,, mir borak-borak ler dengan akak kedai tu,,
mir : akak asal dari mana??
akak kedai: akak dari itiew nya,, dari kelantan , bapak pula asal mana,,
mir : saya asal brunie mix korea skit-skit ( brunie mix korea katanya ,,, hehehe) motip panggik aku bapak?? betul ker asal kelantan?
akak kedai : eh ! enggak percaya pulak,, akak memang dari kelantan,, jika enggak percaya boleh tanya kawan akak ni,,
mir terkejut ler u ols,, sebab memang dia indon tapi ngaku kelantan... pengsan 3 minit mir kejap kat kedai tu... siap suruh kawan dia back-up bagai...menggigil mir melihatnya..
kawan dia angguk je u ols...
mir malas nak fikir sangat,, so mir pun pusing-pusing ler kedai tu cari biskut marie konon nak wat kek biskut batik kan,,masa duk pusing-pusing tu,, mir dengar ler akak tu duk berbual dengan kawan dia.. ketawa tepuk tampar bagai ni,, yang penting cakap indon u ols,, so mir pun datang ler dekat kat kaunter tu
mir : wah enak sungguh berbual ,, citer pasal apa,.
akak kedai: eh ,, akak citer pasal anak buah akak tadi,, bapak sudah mau bayar ker.. sudah sore ni,, enggak balik lagi?
mir : enggak,, saya mau bayar ler ni,, kamu dari tadi asyik berbual ,, kapan saya boleh bayar ,,
akak kedai: oh,, bapak ni asal dari indon yer,, itiew boleh cakap indon??
apa lagi u ols
wak lu,, tuduh mir indon
ko tak sentap.. tiba-tiba dia yang asal indon boleh plak dia tukar topik cakap mir yang indon,, ko ingat mir tak tau yang ko memang dari indon,,
kalau ko tak bukak mulut ,, atau tak bergerak macam patung pun memang mir dah tau ko dari indon,, perlu ker nak propa mir u ols? macam ler mir nak tangkap dia kan,, apa ler salahnyer ngaku dia asal dari seberang,, salah ker???
tapi kalau dia ngaku dia asal dari brunie atau korea macam mir,, mau mir minta pasport dia ,, ada hati nak ngaku satu negara dengan mir,, ahak!

2 comments:

salidasunshine said...

Minah Indon 2 horang tuh agaknyer terasa mcm slang indon tu bunyiknyer mcm slang kelantan kots. Kalo ye pon nak menipu, biar la logik skit ye tak? Tah hapa2 je. ngeee...

FaRrA DeeN said...

hah hah hah hah... Ape laa.. Aku nie hah real kelate nie hah... Dia tipu mir sebab dia takde permit kot.. Takot mir nie polis ker imigresen ker... So dia tipu laa mir. Dia ingat mir takle detect.. :p~