Iklan

Friday, April 23, 2010

Bunga Dip

wahhh dah bersawang labah-labah dah mir rasa blog mir,, sori sangat,, mir bz u ols,, bz mencari sesuap nasi,,banyak sangat yang tempah hantaran,, keje pun bertambah bz,, maklum ler dah nak masuk bulan 6,, so ramai yang ngah wat persediaan untuk kawin ngan bertunang,, yang calling-calling mir minta bantuan pun ramai,, ffuhhh,, tak menang tangan dah ni, kalau jari jemari kaki mir leh menaip blog,, mir dah buat dah,, kang orang kata mir paralimpik plak,, so tak jadi ler menaip guna jari kaki mir yang meletis ni kan,,

so macam mana,, sihat ker??? SORI sangat sekali lagi sebab mir jarang melayan email,, sms pun kadang tak sempat balas u ols,, sori semua,,,

so kali ni,, untuk menebus kelewatan mir update blog yang sedang meningkat followers ni,, mir nak citer pasal bunga dip,, so far mir tak pernah update pasal bunga dip kan,,edisi sebelum ni mir ada tunjuk satu gubahan yang menggunakan bunga dip rose warna hitam,, ingat tak,, so entry kali ni mir nak ajar u ols,, cara membuat bunga ler plak,, kang ada yang kata mir propa,, betul ker mir wat sendiri bunga tu,, walhal macam beli,, gitiew,,, tu ler skrip akak mir yang calling kat mir konon tak percaya mir ni ada tangan meletisss,,, ingat tu,, meletisss occayy

so untuk buktikan kat u ols,, tangan mir tidak ler sebangku yang di sangka,, mir tunjuk ler skit skill mir,, tapi entry ni mungkin akan bersambung ler,, sebab pic yang di update banyak u ols,, ,, so u ols belajar skit2 dulu erk, pastu praktis banyak-banyak, dah expert nanti ajar mir plak,, boley?? gitiew,,

so ni ler bahan-bahan nyer,, leh kata mahal jugak harga nya,, tapi kalau nak belajar,,, kena bekorban skit ler,,


ops playar muncung tirus juga di perlukan,,pastu u ols,, gulung kertas keras,, buat bulat silinder macam dalam pic tu,, tujuan dia nak selari kan skit bentuk kelopak bunga yang kita nak buat nanti- agak-agak ler beso lubang idung u ols,, kalau kembang kelopak idung u ols,, so kembang ker kelopak bunga tu nanti kan,, hik hiik hikk

ambil dawai ,, buat macam ni,,kat kertas yang u ols buat silinder tu,,kalau takde reti guna kertas tu,, u ols cari batang bekas benang,, kan ada satu silinder kat gulung benang tu kan,, so guna yang tu pun boleh

pastu buat banyak2 ,, lilit gitiew macam ni,, pastu bawah dia kemas kan,, supaya tak ler terburai kalau di tolak dari tepi

so pastu bentukan macam LOVE kalu suka ler,, tak suka pun tak per,, ,, u ols,, bukak satu persatu kelopak yang digulung tadi

so jadi ler macam ni.. buat benda ni kena sabar skit sebab kadang dawai tu tercucuk kat jari,, sakit giler kalau kena cucuk

so u ols,, cucuk ler kat polisterin dan buat banyak2

buat ler banyak-banyak yang ols nak

pastu ambil satu,, bunga tu,, celup kan kat dip..

letak manik cepat-cepat sebelum ia kering,,

so lakukan perkara yang sama,, sehingga dawai tadi habis

kalau nak buat warna lain pun,, step dia sama gak

biar kan kering

bunga melur putih

ni yang unggu

antara yang dah siap

so biar kan ler bunga tu kering erk
episod ni bersambung u ols,, kalau nak tau,, kena ler tunggu mir update lagi kan,, entah lusa,, entah tahun depan agak nyer, hahahahaha,, gurau jer,,
tunggu entry akan datang kalau nak tengok hasilnya occay,,

10 comments:

marinahunny said...

dip tu ada jual kat kedai bunga ke? apa nama dia ek? latu brp lama masa di ambil utk bunga dip tu kering..??

Anonymous said...

lawa nye bunga dip ni, nampak cam senang je kan tapi nak membentuk rangka dia tu rumit sikit..tima kasih tunjuk ajar ye





mokcik

akak said...

yela ..akak percaya dh skang..ko buat utk hantaran angah ker alang oii...

north face factory outlet said...

Buy best wedding dresses at best price from world leading online dresses supplier.Enjoy custom made prom dresses,discount wedding dresses,lace wedding dresses,cheap wedding gowns,cheap evening dresses,discount wedding gowns,discount prom dresses,cheap prom dresses at http://www.dressesol.com

tagskie said...

Nice blog you got here... Just droppin' by to say hi! http://www.arts-and-entertainment.info

joven said...

hi, you have nice blog.. u can view also mine..http://akoniwares.blogspot.com

homosapien said...

hmm chantek gak eh?
tp aku x rajin ler nak wat huhu...
kalo yg da siap ko jual kan bgs?
t aku nak kawen ble tempah on9?
hahaha.. keep up the good work beb.
_new_blogger_comment_me!

homosapien said...

http://wearehomosapiens.blogspot.com/

Anonymous said...

cecair dip tu kena campur dgn tiner ke????????masuk kt bekas yg sama ke bekas lain?

iManAzRaf said...

dip tu pe nm die? nk bli, mcm mn? hee....