Iklan

Friday, June 29, 2012

My Design Lappy Beg

wahh lama sungguh mir tak mengupdate blog kan,,, hehehe sori sangat,,
ada yang duk masg mir cakap mir nak bertapa lagi setahun u ols,, ohh Noo,,,

mir cuti panjang sebab mir baru jer balik dari bercuti panjang ke indonesia,, bukan apa,, mir mencari peluang membesar kan bizness mir di sana,, alhamdulillah,, tuhan membuka rezeki mir dengan lebih luas,,Aminnn,,,

eemm untuk entry kali ni,, mir nak tunjukkan hasil kerja tangan Hiasan Beg rekaan mir sendiri ,, untuk makluman u ols,, mir dapat beg ni dari kakak mir 2 minggu lepas,, beliau minta mir hiaskan beg Lappy dia untuk bawa gi dinner n g keje,, senang nak sumbat lappy dia katanya,, so puas ler mir memikirkan idea nak hias beg serba hitam ni,, bukan apa,, bimbang takut sarat sangat sebab beg ni bole guna untuk pergi kerja gak kan,,akak mir pesan minta buat yang simple je,,kebetulan mir tak buat apa pun lagi,, dia lak nak dinner esok malam,, mati ler kan,, mir kelam kabut kena cari bahan,,,
akhirnya,, idea yang ni yang tertonjol pagi tadi,,,

meh ler kita nengok hasil pagi tadi

ni le beg yang mir terima dari kakak mir,, nampak kosong jer kan
meh mir close up skit
mir cadangkan guna diamond cristal yang mir simpan buat collecsi sebelum ni,, konon batu ni nak pakai kat baju melayu raya tahun ni hehehe,, tapi mir gunakan je la untuk beg akak mir tu,, kang lambat lak siap kan
so langkah pemulaan mir jahit manik jurai di beg ni,, supaya nampak elegent kan,, tapi masa duk menjahit,, mir tengok kosong lak beg ni,,,so kena buat sesuatu bagi nampak seri
ni mir close up skit
so mir terus terfikir guna kan plat yang mir hias bantal gubahan,, tapi yang ni jenis yang besor skit
pastu sekeliling plat besi tu ,, mir letakkan batu supaya nampak vass
so jadi ler macam ni,, konon masa ni dah kira chanteq la,, tapi mir nengok macam ada benda yang kurang jer,,, so mir kena ubah suai lagi,,
akhirnya,, mir terjumpa lebihan batu hijau zamrud lebihan baju nikah abg mir dulu hehehe,, so guna jer la batu ni bagi nampak lebih vass sikit
kan nampak penuh,,
close up skit
taraa,, jadi ler macam ni,, amacam ,, ok tak beg lappy hasil kerja kelamkabut mir pagi tadi, hehehe hope akak mir suke heheheh 

5 comments:

Anonymous said...

wah chanteq la mir,, akak pun tak terfikir nak hias beg lappy macam ko buat,,, lepas ni balik keje akak pun nak buat gak ler beg lappy akak ni,, baru nampak exclusive macam ko buat tu

tangan ko memang berseni la mir,, kagum akak tengok

Anonymous said...

tq adik ku...bdk opis akak ramai yg puji hasil kretip ko tu... tqvm....

Babybatriesyia said...

Mmg kreatif.....selalu2 le update k....

mayasufi said...

memang kreatif...
rajin2 update,,,

Jari Lentik said...

over gitu... apa pon tetap lawa dimatamu :) (mode:jaki)