Iklan

Tuesday, July 17, 2012

JOM BELAJAR LUKIS-LUKIS

Kaaannnn,,,, dah bersawang baru ada masa nak mengupdate blog yang sendu ni,, hehehe,, sori u ols,, mir bz dengan aktiviti sosial mir hehehe,,,

mesti u ols rasa nak termuntah bila bukak jer blog kuar pic beg lappy yang tak sudah-sudah tu,, bukan apa u ols,, sejak balik dari indonesia,, mir jadi bz skit,, sebab mir sedang buat perancangan nak membesarkan biz mir ke sabah kalau takde masalah ler heheh,, biz apa tu,, kena la tunggu erk,, tu baru perancangan,,,

so apa entry yang mir nak tepek untuk uols cuci mata petang ni???

meh sini mir nak story aktiviti sosial mir yang mir suka buat time mir lapang duk kat rumah tak buat menda,, tapi housmate mir tak berapa suka aktiviti ni sebab dia kata menyemak kan bilik jer hehehe,, tapi mir perduli apa,,, kan,,, dah mir suka,,

ok untuk aktiviti ni u ols tak perlu guna bahan yang mahal ,, tapi benda ni leh guna untuk hiasan raya ,, so meh ler kite nengok antara bahan yang mir guna kan

1 biji botol plastik jenama coke ( kalau boleh guna yang paling besar )

1 helai kertas putih,,, ( kertas lukisan )

pewarna hitam

pewarna pink,, ( ikut suka,, tapi mir suka pink hehehe )

pastu pinggan kertas,, ( untuk bancuh pewarna ) kalau takde guna pinggan makanan kucing pun boleh

berus lukisan ( kalau takde guna jari pun boleh )

cara-caranya ::

letakkan pewarna hitam ( water colour pun boleh )
aiyoo pic lain dah hilang pulak,, sori erk terpaksa skip pic yang ni plak,, tetiba camera takde pic yang mir nak tu ,, hanjeng tul camera ni,,

pastu pinggan yang satu lagi,, u ols guna kan pewarna pink campur ngan air skit,, tapi jangan cair sangat,, kang tak lawa bila kering pastu letak la bontot botol tu macam dalam pic ni
sebenarnya pic lukis ranting tu dah hilang,,, tapi kalau u ols tngok kat pic atas ni rasanya leh lukis sendiri kan,, buat bentuk Y banyak-banyak ala-ala ranting gitu,,,

pastu bontot botol yang korang rendam dalam warna tu ,, u ols angkat macam ni,,
dan tekap kat ranting yang mir lukis tu,, jadi macam ni
buat banyak-banyak sampai penuh bentuk ranting Y tadi
haa jadi penuh macam ni haa,,,
tarraa,,, dah siap,, lukisan sakura mir heheheh,,,, kena tunggu nak kering dulu,, past ni leh ler buh dalam frame hehehehe,,,

ok la mir nak kemas rumah jap erk,, nanti mir sambung entry lain lak ,,,

8 comments:

Farhana IezAna said...

kreatif nya..;)

CINTA UNTUK KITA said...

serius cntik ! like..:)

♥ dak pink said...

Kreatif sangatlah

caramello said...

pandai mir melukis

Eillafasya said...

unik idea mir!

Anonymous said...

u, cantek lh..mtak ijin copy ye.. 8)

aDisH.sHidA said...

kreatif

afiqah_qaqa1907 said...

cantik...
kreatif...