Iklan

Wednesday, August 29, 2012

Gubahan Hantaran En Husni ( Wangsa Maju)

Yaaa ammpunn,, lama mir tak update blog mir,,, bz yang amat,, 2-3 bulan ni alhamdulillah rezeki mir bertambah,, berkat usaha tak pernah jemu ,,,

mir terpaksa gak mencuri masa yang ada ni ,, walaupun tak lama,, mir nak update skit ler pic gubahan yang ada ,,, supaya blog mir tak sendu heheheh

occay straight to the point,, mir nak tunjukkan gubahan En Husni ,,,

tema biru,, tapi masa mir gi beli barang ,, bunga biru yang ada tak berapa menarik,, so mir terpaksa ubah design yang mir plan awal-awal,, walaupun last minit ,, tapi hasil nya,, boleh tahan hehehe

Tema biru turquoise... tapi mir mixkan dengan pink,, supaya warna nampak timbul dan tak pucat sangat,,tapi entry kali ni tak dapat nak cite semua stap sebab masa dah terlalu suntukkk 
 
mir tak dapat tunjukkan stap by stap sebab kesuntukan masa,, 13 dulang,, mir gubah dari subuh kul 530 pagi tadi ( ala-ala bangun sahur ) sampai kul 12 tengahari  tadi hehehe,, nasib sempat,, pastu snap je guna hp yang ada kan,, kalau tak mau takde entry dalam ni kan
yang ni gubahan kain pasang,, ( kaun sutera ) lembut sangat, tak leh nak gubah,, so mir letak dalam box je,, dan balut jadi macam ni
yang ni Gubahan  Album Wang Hantaran
pandangan sisi,, - mir guna bunga hydrangea + roses+ ceri + daun + reben
yang ni lak bakul untuk letak buah-buahan,, di sebabkan majlis kat melaka,, pihak lelaki tak beli buah tu lagi,, so mir cadangkan beli apple merah + hijau je,,
emm yang ni bekas untuk letak coklat
pandangan sisi
gubahan hantaran perfume

gubahan hantaran Sejadah + Telekung
pandangan hadapan
gubahan Hantaran kasut + beg tangan
pandangan Hadapan Gubahan tersebut
dan lagi hehehehe
Gubahan hantaran mas Kahwin Rm 40 hinggit
pandangan hadapan
pandangan Atas



Gubahan hantaran batal Air sembahyang ( cincin )
Pandangan Sisi
nampak tak bekas kecik silver belakang tu,, mir cadang letak bekas cincin kat belah dalam,, tapi dengar pihak pengantin dapat set barang kemas ( cincin + gelang + subang )
Gubahan hantaran Towel,, tapi yang ni pandangan Hadapan
pandangan keseluruhan ( mir cadangkan kalau beli towel jangan ada kaki macam dalam pic ni,, heheh susah giler nak gubah )
pandangan atas,, lepas zoom
antara gubahan yang dah siap
sesi susun gubahan dan kira mana yang dah siap eheheheh
disebabkan guna HP yang ado kan,, pic pun ala-ala yang adoo
check list untuk touch up balik
yang ni duit album,, past touch up sekali lagi
meriah ceri dia hehehe

duit mas kahwin
Gubahan beg + kasut
gubahan kain pasang
bakul yang tunggu nak isi barang
apa pun,, mir berpuas hati dengan gubahan yang mir buat ni,, walaupun terkontang kanting heheh,, past pihak pengantin datang ambil gubahan ni kat rumah,, dan melihat beliau menyukainya,, ia satu kepuasan yang tak terhingga mir rasa,

past beliau balik ambik semua gubahan ni,, mir terus tido u ols,, ( ngantuk n sakit pinggang gilerrr ) hehehehe

9 comments:

Cik Saila said...

cantiknya gubahan amir ni :))

yunNs Chronicles said...

cantiknye.. kalau la sy ade sparuh dr bakat mir tu..

Dayah said...

salam amir...cantik la gubahan nie...guna bunga hidup or tak nie...kak nak minta pendapat amir...kalau wat tema purple plus gold (yang mcm safi rania tue)...bley cadangkan nak gubah guna bunga apa ek..tak kisah la guna bunga segar atau plastik...tq....

Amirul Syafique said...

Salam DAYAH :

untuk gubahan Husni ni mir menggunakan bunga plastik,, sebab encik husni nak bawa gubahan ni pergi melaka,, ( 3 hari sebelum majlis ) so mir gubah menggunakan bunga plastik yang seakan bunga sebenar,,

untuk gubahan tema purle plus gold,, mir cadangkan bunga rose hidup warna purple( kalau boleh ) pastu mix dengan bunga pahar tembaga ( yang ni mahal kat kedai ) kalau takde ,, kalau kreative cuba cari keronsang yang diamond gold pun boleh... kalau budget tak banyak,, leh cari bunga plastik,, tapi kena pandai-pandai pusing cari le kat kedai,,

sidaratul dursina said...

bunga plastik nampak hidup! beli kat mana ye?

hilangkan bau ketiak said...

cantik mir gubah, pandai...

Shakila Zolkafli said...

Hai Mir, suke tengok gubahan amir..mmg cantik and sweet sgt.. :-)

صور مشبات حديثه said...


ديكورات مشبات . مشبات . صور مشبات . صورمشبات
http://12abjdhoaz.blogspot.com/

Anonymous said...

hi..memang cntek and sweet sngt.akak nak tahu duet hantaran tu combined kan semua pakai ap ye?nk bagi duet tu melekat together mcm tu.