Iklan

Wednesday, December 17, 2008

Mail.. Mir dah Update dahhhh

Sori u ols.. lambat update blog ..si mail duk ler sms mir .. kenapa dinch update lagi kan.,.* merasa*

Hari jumaat aritu mir jumpa kakak mir kat KLCC, **mati ler PAST TENSE punya citer.**.Lama dinch jumpa ngan dia ni uols walaupun baru balik Melaka dengan dia ari tu kan, so mir pun ala ala sembang-sembang ngan dia sambil minum kat kedai Secreat resepi yg mahal der vugidervass ittiew.
Kisahnyer akak mir ni asal nak datang opis mir ni ambil baju nikah sepupu mir yang datang fitting baru-baru ni, tapi tak jadi sebb dia bz tak dapat kejar masa nak ke opis mir. So mir yang kena gi opis dia di sana ler ..mir punya ler terkocoh-kocoh kuar opis nak cepat takut dia tunggu kan tapi dia ni kuar opis punya ler lambat yang amatzzz .so merasa ler kena jadi penunggu kat stesen itiew.. pastu dia kata nak makan,.. mir kata masa macam mencemburui kita .so merasa ler makan kat SR kat LRT putra tu sajo sebb nak kejar masa kan…
pilih menu katanya
ni ler hasil pilih menu

Mir malas nak cerita banyak.. karang dia kata mir kutuk dia plak dalam blog ni.. maklum ler baru2 ni dia dah tau alamat blog mir.. siap citer kat sedara –mara mir bagai.. **mati ler promosi.*

Lepas makan bagai.. si mail masg mir bagi tau nak jumpa petang tu.. lepas keje katanya.. tapi mir kata mir balik kul 10 malam. Sampa rumah dalam kul 11.. dia kata takper.. di tunggu..** gigih ni,,* dia siap kata,. Kita jalan2 tengah malam ni tengok panorama Kl waktu malam.. pastu gi makan-makan,.. minum-minum,.. lepak2.. tapi kan bila mir dah sampai rumah,. Dia boleh masg..
Noq.. tak jadi ler kuar.. dah lewat dah ni, esok dia keje,.,..

** MOTIF??
tunggu mail lambat sangat
pose-pose katanya
Tapi tak per la.. dah tak jadi kuar.. leh gak mir rehatkan badan sebb esoknya mir keje jugak..Kali ni mir nak ceritakan pasal hari Sabtu , mir ngan mail kuar pegi tengok filem The Day The Earth Stood Still lakonan Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Kathy Bates , mir dinch mau buat review pasal citer tuh. Kali nie mir nak konsep2 "outing" tu sendiri... bukan nak citer pasal filem tu. Kami keluar mlm tu spesel sket, sbb kami gi damansara semata2 utk nak tengok wayang nih!
Yes uols, mail telah membawa mir gi Cinelasure sebelah The Curve damansara.
Mula2 mir duk le SMS dia jadi ker nak jumpa petang tu. Yelah memandangkan dia ni punyalaaaa susah nak keluar nak jumpa sebb bz yang amat di JKR dia tu kan, tatau bz sebab ap.. inikan pulak nak ajak dia jauh sampai ke Damansara kan? ... Alih2 katanyer boleh piulerr... so mir mcm OKlah . lagi meriahs. Lagipun mir dos lama dinch jumpak si Mail nih, w'pon selalu bergads bagai kan...

So, petang tu dia kolling2 kat mir. Katanyer lepas kul 530 zasst kluar opis jemput mir. Mir pun gigih kemas meja bagai kan. Dlm pukul 530 mir dah tercegat kat bawah opis,, tapi macam biasa.. dia tetap lewat.. kul 615 baru sampai .. *matilah dia*

Memandangkan jam pun dah pukul 615 minit, kami pun bertolak laaa pegi ke damansara Dalam perjalanan tuh, biaselah mir ngan mail dok bertekak pasai blog & citer pasal perkembangan rakan2 yang lain .. Eh mir ada kawan lain ker.. tatau ?? ada ker mail??
.. masing2 mengaku Diva, masing2 mengaku cantik, mengaku hebat, mengaku blog best, mengaku segalanya... ok ENUFF...dan yang pasti si mail ni baru balik dari bercuti,. Kat Teluk Batik dengan kawan-kawan dia yang lain* kan dah kata mir takde kawan kan?? Merasa
**Alala meriahla kan adik2 bertekak biaselah tak hengat punya. Mir rasa bersalah lak...tiba-tiba.. dia leh tanya mir ,,

“macam mana nak gi sana,.. One Utama hem tau ler”
mapping ke cinelasure u ols
parking kete..

Mir hanya mampu ketawa... padahal dekat kawasan tu jer.. motif tak tau,. Gi IKEA ko tau plak jalan kesana? The Curve boleh ko tak tau jalan plak? Kami sampai kat The curve awal gak, petang tu jalan dinch trafik jem sangat. Dalam jam dos sampai katanyer. pastu kami merayau2 kat dlm shopping kompleks ittieww... Trus naik beli tiket kat Cinelasure
Filem start kul 715.. so ada masa lagi 10 minit lagi.. si Mail duk pose kat situ.. tatau apa motif dia..



Last2 dah boring pusing, kami beli pop corn dan air terus kami pun naik kat panggung wayang. Kitorang masuk jer, duduk kat seat masing-masing. Agak penoh gak panggung tu, tetiba ramai lak org D’sara turun tengok wayang. Biasenyer kalu mir pegi berdua ngan kawan mir yang lain tapi bukan kat sini.. kat Galaxy ampang sajo.. panggung tu dinch ada nama u ols.harus ler tak penuh. tapi situ best siap boleh bertukar2 seat nih, sbb asiklaaa kosong panggung ittiew. tapi kali ni dinch boleh. Never lah mir tengok wayang panggung penoh mcm nih... Hmm lantaklah yg penting asalkan jgn memekak.
Tetiba mai dok kat baris depan, geng2 rempitan katanyer. Aiyoo perlu ker rempitan nak tengok The Day The Earth Stood Still?? Nak feeling apakah ittiew? Tapi dorang ni diam noks, dinch buat bising bagai...Kat sebelah mir pulak 2 ekor puks Cina yg asiklaa tak reti nak diam. Tapi filem belum stat lagi nih, jadi mir tarkkik apalah... Kalu depa dok bising masa filem start, haruslah mir pekik kat depa kan. Beberapa kali jugaklah mir dos pekik kat org bising kat dlm panggung, uols... mir takleh terima occay..



Si Mail duk ler kutuk2 dia orang.. kata mesti tak mandi silap2 bau hancing katanya .. gitiew.. mir sentap kejap ,.. motif nak kaur statement macam tu kan.. Mir tanak buat komen/ulasan pasal filem tu. Saper yg nak tahu pasal filem The Day The Earth Stood Still, sila beli tiket sendiri ocaay



Aiyoo uols, Mir kesian kat mail, asyikla tengok jam katanyer bila nak habis walaupun baru start 10 minit sebb dia nak terkucil.. *keji tak?? Tu ler siapa suruh kutuk orang kata bau hancing.. kan ko dah terkena.. padahal mir pun rasa nak terkucil gak.. tapi tahan.. karang dia perasan plak.. mati ler mir dah sound dia tadi kan.. trak pasal2 mir kena sound balik, hik hik hik…

Dia gi tahan sebb takut skip part yang best.... Lepas filem tu habih, kami pun berpusu2 la keluar dari panggung. Yelah nak pergi toilet katanyer kan....*mati ler batu karang*
lepas flash out bagai.. kami terus pusing2,.. lagi kat the curve.. jam plak dah tunjuk kul 9 malam u ols..so sempat lagi nak pusing2 kat situ kan.. terasa macam berada di oversea u olss… Cuma takde salji jer hik hik hik

kat situ banyak hiasan nak sambuk krismas kan.. view dia pun canteq...kami snap2 pic kat situ.. pastu kuar terus nak gi makan.. perut si mail tak leh tahan lapar sangat.. nanti dia mengigil u ols..so kami plan nak makan kat Sri Gombak sajo.. ada food court kat situ kan,,.

On der way balik dari TC, sambung bergaduh nih ngan mail kat dlm kereta katanyer kan... dia nak makan nasi goreng,. Mir plak nak makan makanan berhidang yang ada sayur kalian ikan masin.. udang goreng tepung,. Tomyam kan..tapi si mail ni tetap dengan keputusan dia… mir ni jarang makan makanan bergoreng ,. Tapi tak tau dia ni minat sangat makan nasi goreng u ols.. last2.. mir yang menang juga,.,. hahahah* merasa*..

Lepas makan bagai,, mail ajak mek gi jalan2 kat cheras,.. mek Tanya dia tempat apa tu u ols.. dia kata ikut sajo, dia yang pandu kan.. mir pasrah sajo,,
Sampai satu tempat ni,. Nama dia Tasik Permasuri u ols.. mir Nampak Abg Dark kat situ dengan couple dia.. tatau dia wat per.. tapi mail plak asyik duk ler nak terkencing malam tu.. so kami pusing2 cari stesen shell area situ dulu..

Mail flash out lagi..pastu boleh gigih ajak mir gi taman tasik tu sekali.. motif>?

Sampai sana.. duk ler pusing2.. punyer ler ramai orang kat situ kan.. tak tau wat per, parking kete bagai,.duk borak2,, pastu mek ternampak kelibat seseorang. Yang mir kenal sangat,.. iaitu boss mir>?? MOTIF dia duk situ sampai kul 1 pagi ??? Wat per u olss?? Mir pitam kejap.. masa tu hujan dan renyai2.. mir malas ler nak jalan2 sangat kan.. so mir ajak mail balik sajo.

So lepas mail send mir kat rumah mir babai & suroh dia berambuih... hehe...

1 comment:

Noor Hayati said...

lang yang itu email add boss akak jgn reply..