Iklan

Friday, March 19, 2010

Korang pernah tak mengigau????

yang penting tetap pink,,,

Kes ni baru berlaku semalam u ols ,,,Kisah dia macam ni

Mir semalam keja satu hari suntuk kan,, dari kul 530 pagi masuk keje.. sambung wat over time ,, sampai kul 12.30 malam,, punya ler gigih mencari sesuap nasi kan,, pastu balik rumah,, terus mandi,, pose-pose manja sambil nengok tv,, pastu mir masuk tido sebab dosi mengantuk bagai nak giller,,

Dalam kul 4 pagi .., mir tersedar terus siap-siap gi keje,, sampai opis gi kuanter opis,sebab mir kan keje customer service kan. Hujung-hujung datang sorang makcik,, dia minta bantuan kat mir,, bagai tau,, kad excess hilang bagai,, mir ngah suruh isi form supaya kita leh siasat,, sebelum tu kena ler kuarkan semua peralatan yang perlu,, lebih kurang setengah jam past tu ada sorang pelanggan ni datang bagi excess card kat mir,,pastu mir simpan ler kat dalam laci bagai,,,,

Hujung- hujung pastu tu ,, makcik tadi tu datang balik,,dengan rasa bangga nya mir cari ler excess card dalam laci,, tapi dinch jumpa,, mir ingat kawan mir dah ambik kan,, mir pun selongkar bagai nak giller dalam laci,,

Tengah duk mencari card tu,, mir terdengar dari belakang kawan mir duk menjerittt

Woii,, ko dah lama hidup ker??
Tak reti ker senyap.. orang nak tido pun susah,, yang gi selongkar almari kasut tu wat per?? Ko nak kena pijak dengan aku erk,, ko kemas sekarang almari kasut tu,.,..


Pastu mir tersedar u ols,,mir mengigau rupanya,, kawan mir dah menjengkilkan kata kat mir dah.. yang penting rumah mir bersepah u ols. Akibat mir mengigau,, nasib baik dia tak siram muka mir dengan air

Untuk cover line,, mir jawab balik

"Ehh,, ni memang tengah kemas kasut ni,, nak kuarkan yang dah tak leh pakai,, dengan yang elok,,, awak gi ler tido dulu"

“DAH jangan nak cover lain,, dari tadi duk bercakap sorang-sorang,, berjalan time tido tadi tu hapa,, ko tak kemas balik ko siap,.,,"

Yang penting Mir boleh berjalan kuar dari bilik,, cakap sorang-sorang,, cari excess card,, selongkar almari kasut,, macam orang giller,, housmate mir plak tengok mir macam nak telan jer,, maklum ler mir buat bising masa dia nak tido kan,, layak ler kena marah tengah malam tu

Pagi tadi,, housmate mir cerita,, dah masuk hari ke dua dah mir mengigau u ols,, ari tu tak teruk,, semalam yang paling teruk,,,orang lain pun keje gak,, tapi tak ler teringat sampai ke rumah,,

Mir just senyum-senyum siput VaVi jer ler kat dia,, tuhan jer yang tau perasaan mir masa tu,, hehehehehe nasib mir ngigau selongkar almari kasut,, buat nyer mir ngigau sambil buat kek siapa nak jawab???

4 comments:

|Button-Up!| Weddings said...

hahhhahahahah dah gelak guling2 dah aku kat siniiiiiiii.... terkejut2 org keliling tauuuu.. ahahahahah

cikezza said...

dhsyat btl mengigau smpai camtu skali.. klkar btlla. nsib baik bkn mmpi tgh ptong2 dging nk msk. xpsal2 je mmber rmh tu kang..

ijad said...

cantik blog...

Rahsia Sihat dan Anggun said...

kelakar gle cite ni..terkekeke ngan membe opis bace cite ni...hahahhaa