Iklan

Thursday, March 25, 2010

Siapa keja Bank Rimau,, tolong jawab kan!!!

Siapa kat sini keje kat bank rimau,, atau ada sedara mara yang keje kat bank tu,,mir nak sangat minta jawapan yang membelenggu fikiran mir ni,,


sentapp,,, sentappp...!!!! mir tadi gi bayar sewa umah mir kat satu bank kepala rimau ni,, pastu mir cucuk duit konon nak gi beli barang yang dosi habis,, masa duk print penyata tu,, mir sentap giller bila baca masg yang terpampang kat resit tu u ols,,


meh sini korang nengok apa yang di tulis...


mir dah blur kan logo n nama bank tu,, tapi kalau korang tau,, bank apa,, korang siasat ler sendiri erk,,


mir just nak tanya kot-kot ada yang leh bagi penerangan kat mir yang tengah duk blur ,, tak tau ler blur sebab kena rasuk baca mentera yang terpampang tu ker atau mir yang memang kena rasuk???


Masa kertas resit akaun pengeluaran tu keluar,, mir terus baca masg tersebut,, mana ler tau dia tulis,, Tahniah noq,, anda menang 1 juta ker,, kan,, harus ler mir ketawa keriangan bagai nak giller kat Atm tu,, tapi dinch u ols,,perkara tu jauh panggang dari api mir akan dapat masg yang macam tu,, tapi masg yang keluar tu buat mir terus menjerit kerasukkan bagai orang giler yang kehilangan 50 sen untuk satu tempoh yang dinch pasti,,

korang nampak tak apa yang mir tunjuk tu,,??
nampak tak?? ker korang masih blur lagi???
cuba baca ayat yang tertera tu,, siap ngan tulisan besar lagi


ANDA TELAH MEMBUAT 4 PENGELUARAN TANPA CAJ PADA BULAN INI. CAJ 50 SEN MUNGKIN DIKENAKAN UNTUK PENGELUARAN BERIKUTNYA TERTAKLUK PD BAKI AKUAN.
Gitiew,,, so apa yang korang nampak dari masg yang dipaparkan??
Occay ler,., pada mir yang memang tak tau apa2 atau mir memang tak pernah keje kat bank tu ,, memang mir tak nampak langsung apa yang di maksudkan pada masg tu,, yang mir tau,, past ni mir MUNGKIN di kenakan charge 50sen untuk pengeluaran seterus nya...walhal mir gi cucuk guna card ATM buah ceri dari bank itiew occay,, bukan mir cucuk guna card ATM lain,, wat per nak charge 50 sen untuk pengeluaran seterusnya?

Yang penting,, tertakluk pada baki akuan,, banyak mana noq yang tertakluk tu,, baki rm2000 ker?? atau rm100 atau 50 sen yang tinggal dalam akuan tu ,,ko nak sapu bersih? mir kompius ni,, dah ler ari tu mir pernah bertekak dengan staff ko kan pasal ko suruh mir tukar card dengan charge bukan-bukan,, ni ko nak tolak akuan mir plak kalau mir buat pengeluaran,, ker ko nak mir sendiri tutup akaun dari bank ko terus baru ko puas hati??? .. dulu mir pernah minta buku akuan,, supaya supaya senang mir nak kuarkan duit kalau hilang card bagai.. tapi ko kata tak ada pengeluaran buku dah,, tapi mir sabar jer,,

dah macam-macam kes mir lalui sejak guna akaun ni,, dari 1st time bukak akuan,, tukar card,, la ni,, nak buat pengeluaran,, mir malas nak ungkit bagai,,mir tak nak marah,, yang mir nak tau maksud masg tu,, mir harap sangat ada orang cuba terangkan kat mir apa maksud tersirat yang cuba disampaikan oleh masg tersebut,, mir tak tau nak ngadu pada siapa,, ker korang dah tau hal ni ,, atau mir sorang yang ketinggalan zaman???

13 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

maybank memang sistem die macam tu kot. kalo tak silap memang die akan tolak 0.50.

fizabakeman said...

huh.. anda mendapat nasib yg sama seperti sy...

bile i perasan, start on dat day.. i smpn resit bank.. n setiap kali buat withdraw, i siap kira ngn kalkulator lg..

yess!!! memg betul... pasni, duit kita akan ditolak 50sen dgn setiap pengeluaran wlpn dr atm mybnk tu sndri... yg plg sakit ht, itu duit kite sndri oke....

huh.. rasa mcm nk g draw sume duit n smpn kt bank len..

sangat menyakitkan hati

Anonymous said...

AKU CADANGKAN KO MASUK ADUAN RAKYAT KAT TV3 TU,, BARU KO LEH GLAMOUR NOQ

Nai.Akmal said...

mmg maybank ni hanjeng sket.sorry la sesape yg trase.aku penah g mngamok kt kaunter bank tuh,trus mamat tuh ttp kaunter.hahaha..alkisahnye,akak aku nk bukak akaun.diorg pakse beli polisi,utk cover kes ragut katenye.die kate polisi tu leh dibatalkn dlm ms 1bln.alih2 msuk bln ke-2 ade lg.aku g tjukla bank statement kt die.die leh tanye aku,rm22 yg kt belah withdraw tu ape??aku ke die yg keje bank?mangkuk hayun sgguh!!aku check ngan cawngn lain xde plak diorg pnah dgr polisi camtu..

yamina said...

maybank mmg cam tu, ada limit berapa kali je kita nak kuarkan duit dalam sebulan. 4 kali je cucuk duit dgn free. pas tu mmg kena caj 50 sen. nak untung kan, byk kali kita cucuk byk la bank kaut untung, jd penyelesaiannya... dapat gaji je, kuar duit time awal bulan, terus kuarkan semua. atau kuarkan seminggu sekali... jd taklah kena caj.

cikezza said...

1st time plak dgr kisah camni. tp mmang mlmpau plak rse. tp tu kn duit kte. nsib baik jrang amik duit dr bank tu.

JEFFIEMA said...

Mier bgus ko tukaq bank lain abis citer!!

Anonymous said...

Saye tak keje bank. Tapi saye slalu deal ngan bank. Mana2 bank mmg akan caj pengeluaran yang lebih dari 4 kali dalam sebulan. cam 50 sen tu ler. then, bulan baru, diorang takkan caj lagi melainkan dalam bulan tuh pengeluaran lebih dari 4 kali lagi sekali. sebab tu kalau terima jek, paling2 pon saye akan buat pengeluaran sebanyak 2 atau 3 kali dlm sebulan. saje kongsi pengetahuan. :)

AmirulSyafique said...

asal bank islam tak charge apa2 kalau cucuk beribu kali?

izatie hashim said...

maybank mmg xbest..dh lah customer service x bagus..staff die semua mls..suke suruh customer pergi ke bank lain..mcm2 xboleh..maybank adalah bank yg plg byk cas yg megarut garut.cimb bank plg best..

Anonymous said...

Bank Islam? same gak. Cuba mirul dalam sebulan tuh cucok 5 6 kali. mesti ader caj.

akukamudandia said...

biasa la kepala rimau 2. kalu x nak kena caj 5 kupang lps kuarkn lbih 4 kali. bayaq 8 hinggit setahun kat anak rimau. kalu dh bayaq, x kesah dh berapa kali pn nak kuar duit. dh x caj 5 kupang.

Purple Lover said...

sekadar share ape yg sye taw..
knape rimau bank ni kena kan caj slepas pengeluaran ke-4 tu adalah kerana..

mcm bank saya..pada setiap awal tahun, saya akan ditolak terus sebyk RM12..ni kira mcm cas tahunan tok pgeluaran tunai di atm..but still kire murah ahh..
sbb tade limit sebulan tu nk buat kuar duet bape kali pon..

mcm bank rimau kn awal tahun tade tolak..sbb tu ade caj gtuh..