Iklan

Sunday, August 15, 2010

Gubahan: Abg mir dah bertunang u olsss

hai u ols.. sihat ker,, puasa yang yang yokk ker atau puasa betul tu???
sure u ols sedang bagai nak giler berpuasa ,, pastu diet bagai kan,, hehehe ,.

sori occay sebab mir agak bz,, pastu malas-malas late-late ni update blog kan,, sori sangat occay,, mir bukan apa,, bz u ols., keje tak menentu,, pastu sibuk buat promosi raya kan,, buat kuih bagai,, tahun ni mir buat kuih tak banyak,, sebab takut jadi macam tahun lepas,, mir tak beraya u ols,, time orang g raya,, mir sibuk gentel kuih untuk tempahan lepas raya kan,, maklum ler mir takde pekerja nak buat semua tu,, so mir tak nak ler buat promosi kuih raya kat dalam blog mir ni kan,, takut tak sempat gentel ler plak nanti,,
so apa kejadah nyer mir update blog mir ni tetiba kan???

macam ni ler,, minggu lalu,, abg mir yang atas mir setahun telah bertunang u ols,, dia betunang dengan orang kedah katanya,, mir tak dapat nak gi kedah ,, sebab mir bz mencari sesuap nasi kan,, walaupun badan mir besar gajah,, tapi makan sesuap jer,,pelik tak,, jangan kata u ols pelik ,, mir pun sama,
ops! sambung citer abg mir itiew erk,, pada mulanya,, mir dah bincang dengan abg mir tentang budget ngan warna tu sebulan awal sebelum majlis,, tapi mir bz yang melampau,, so mir buat pun 2 minggu sebelum majlis,, masa tu baru nak siap2 kumpul material bagai,, tapi biasa ker kalau dah buat untuk adik beradik ni,, budget pun kira adik beradik gak,, walaupunn,,, yang aadddoo,,kan,,
budget memang ciput jer,, ,, pastu kena buat ringkas-ringkas,, sebab majlis tu jauh ,,,buat nyer buat yang vugithevasss kang tersungkur ker apa sebelum sampai,, kan ker naya,, so mir buat ler yang super save skit untuk hantaran kali ini

hantaran ni cukup ringkas u ols,, tapi awas,,, tetap glamour gakkkk,,

eemm tak nak cite lebih-lebih,, takut pc mir heng plak,, so mari kita nengok-nengok pic hantaran abg mir itiew,, yang penting,, hantaran betunang jer,, time kawin nanti ada lagi uols.,
masa bertunang ada 11 dulang,,jangan giller-giler,, tu semua idea permaisuri agong,,, mir selaku AJK keramaian sekadar ikut perintah jer,, kang permaisuri tu murka,, mir gak yang kena pancung kan,, so jom ler kita belek2 pic tu,,
bahan asas u ols,, di sebab kan budget kurang,, mir terpaksa selongkar stor cari barang-barang yang boleh di kitar semula hik hik hikkk

macam biasa ler,, dulang hantaran,, pastu polisterin,, kain lace,, gunting bagai,, macam yang mir dah tunjuk sebelum ni

kaedah yang sama,,, tetap tak berubah,, kalin lace,, pastu bling-bling,, biar budget ciput,, tapi ada kilat-kilat,, kannnnnn,,,,

sama gak macam perumpamaan ni noqq,,, kalau kain buruk tambah batu lip lap-lip lap,, sure orang berebut nak beli,, yang penting chanteqqq,,

chanteq ker???

mir pernah tunjuk dulu masa pic makcik ain nak kawin kan,, so kaedah yang sama

masukkan dalam dulang

eemm mir nak tanya ,, kalau u ols orang seni atau sebagai pengemar menggubah hantaran,, apa yang selek pada gubahan ni??? hehehe tetap ada soalan kuiz kan

.
.
.
.
.
.
.

eemm dah dapat jawapan ke belum ni???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
so dah ada jawapan ker,,

aiyoooo jangan le haus di bulan puasa ni u ols,, cuba bukak minda tu,,, cepattt

.
.
.

eeemm kalau mir tunggu jawapan u ols,, sure dah tido kat depan pc tu kan,,,
jawapan nya,,,

dulang tu bewarna gelap.. so gubahan tu nampak kusam dan tidak bermaya sajooo

so kena ler ubah bagi tambah ceria kan,, ingat ,, ni majlis tunang,, bukan majlis kematian uols,,

so tip mir kali ini,, gubahan walaupun sengkek mana pun,, biar ler ceriaaa


so apa lagi,, spray ler u olssss



ni le salah satu kesan dari spray dulang yang nam nam surem tu

kan dah ceria kan,, dari dia hitam ,, terus bertukar menjadi michel jackson kan

so sesi makeup skit dulang ni,, tambah bunga-bunga gitiew


yang penting,, ada bling-bling u olss,,

yang ni plak., sirih junjung,, sirih ni lum siap lagi


sirih junjung ni., lum siap sebab majlis dia ari ahad taks alah mir,, kuarga mir plak bertolak ari sabtu,, tapi mir tak dapat ikut serta rombongan permaisuri agong ke kedah itew,,so mir suruh ler permaisuri agung tu letak sirih last minit supaya sirih tu tak layu u ols...



ni ceklat ada 60 bijik faverocher dalam dia tau ( akak mir ngan mir seponser- tetap ni nak citer hehehehe)

yang ni plak,, bunga rampai.. permintaan permaisuri agong,, biasa ler orang dolu-dolu kan,, suka benda yang exotic ni skit,, mir plak tak berapa minat, tapi permaisuri tu dah sound mir,, dia nak jugak,, mir tak mampu menolak ols,, kang dia sumpah mir jadi batu,, so mir ikut kan ajerr,

mir carikan bekas yang vugi the vass supaya nampak kontempoliry skit - betul ker aku eja ni?
bekas ni bentuk tepak sirih u ols,, chanteq tau.. kalau korang nak,, gi cari kat perak,kuala kangsar, sana ada jual, puas mir gi sana cari benda ni,, takut kena sumpah punya pasal,,, hik hik hik

mir zoom dekat skit,, bagi korang terliur

ni plak,, sejadah u ols,, gebu kemain ni,, sayang nak pijak hik hik hikk

kasut u ols,, jenama sungguh memukau,, mir pun terpelanting nengok jenama kasut ni
kata takde duit,, tapi beli barang ,, tak nak kalah plak kan????


yang dalam kotak ni telekong,, mir tak sempat nak gubah bagai so masuk kotak,, senang nak bawa dalam kete nanti

minyak wangiii,, bagi harum bagi syurga firdaus katanya


gubahan beg tangan,, beli beso-beso senang nak masuk pampers anak kalau dah kawin nanti katanya hik hik hik,,,

ni plak.. bakul buah u ols,, bentuk basikal,, duah dia kosong lagi sebab permaisuri agong kata dia nak sponser,, so mir follow jer cakap dia kan

semua gubahan yang dah siap...


ok ler mir dah penat taip ,, ni nak kuar gi beli barang nak masak berbuka nanti,,

tata,,,,

10 comments:

Anonymous said...

mir, walaupun simple..tetap nampak menarik....:-)

Aini Amir said...

cantik meletopppppp....nape la i xjmp u masa nak kawin dolu. if not dh lama i suh u buatkan hantaran i..

Anonymous said...

cantik color purple kan lang...ehmmm..nak order kuih raye...buat kuih ape je taun ni?
fm: sepupu ko..sue, hehe..

shazlinda said...

eim....gle keded=vas..meletup purple...lawa arr...hantaran kawen cam hantaran tunang wei...

!eNa PnG said...

sangat sweet hantaran semua tue :)

Ina said...

Salam mir...suka baca blog Mir...kelakar....mir seorang yg kreatif gilers....gubahan pun the 'boom'.....nak bljr lebih byk gubahan/tips dr mir...boleh?

Said Saiful Fazli said...

tumpang lalu.nnti tumpang lalu blog saya lak yek~

CT said...

cantikla....
Siti selalu tengok blog amir, masa siti betunang dulu pun siti rujuk blog ani.. thanks sbb sudi kongsi ilmu yg bermanfaat ni!
Teruskan ye.. ^^

Mak Su said...

maksu mmg kena belajar dah bab gubah2 ni.... anak dara ada ramai... tapi selalu fail bab susun bunga, hu hu hu

ali said...

wah...kebetulan last weekend aku amek gambar org tunang die pon pakai warne pink.... try tgk gambar dieorng..

http://networkedblogs.com/bAkry