Iklan

Monday, December 27, 2010

Gubahan hantaran Abg mir masa Nikah

Rasanya dah lama sangat mir tak update pic hantaran untuk tatapan u ols kan,

so untuk entry kali ni,, mir nak update skit ler pic yang ada dalam simpanan mir,, maklum ler asyik bz memanjang jer kan,,

baru-baru ni,, abang mir telah bernikah di kedah u ols,, dulu dia wat majlis tunang,, mir pernah update dalam blog sebelum ni,, cuba korang belek-belek entry yang lepas-lepas,,

so untuk majlis nikah yang di adakan awal bulan 12 ari tu,, mir kena ler wat hantaran untuk duit mas kahwin,, batal air sembahyang dan segalanya...

mulanya planning tak nak bagi hantaran dah sebab masa tunang ari tu dah hantar 9 dulang kan,, tapi past fikir-fikir ,, takkan majlis nikah nak bagi duit mas kahwin ngan batal air sembahyang macam tu jer,, so kena la wat gak hantaran untuk nikah,, tak lah togel semacam jer kan masa nikah tu

so mir buat ,, bekas kek,,bekas letak cincin untuk batal air sembahyang.. pastu bekas letak cek sebagai duit hantaran ,,, bekas duit mas kahwin,, ngan bunga pahar ( yang ni takde dalam pic sebab permaisuri agong yang buat)

so ni ler pic yang sempat mir snap guna camera Hp yang tak berapa canggih,, skarang ni mir guna Hp cekai jer,, so pic dia pun macam segan-segan nak kuar warna dia,, pucat semacam jer,, tapi kira ok ler dari takde kannn

untuk tema majlis nikah,, abg mir nak warna oren,, sempena baju oren yang dia pakai,,mir try cari pic baju nikah yang mir jahit ari tu,, entah mana tak mir save dalam pc tak,, nanti kalau ada mir bagi u ols tengok ,, tapi baju biasa jer,, heheheh sesuai ler dengan budget yang ada kan,,,

hantaran nir mir sponser,, so dengan budget yang ciput,, so dapat ler hantaran yang macam ni,, maklum ler dentis ( tengah kering) masa tu u ols

mir just tunjuk dulang jer kat u ols,, sebab barang-barang semua mak mir yang letak nanti bila sampai kedah,, maklum ler nak berjalan jauh,, asal nya nak gubah guna bunga hidup,,tapi takut berterabur dalam bus masa nak gi sana lak.. maklum ler sepupu sepapat ramai,, pastu mak mir jemput satu kampung gi ramai-ramai konvoi ke kedah untuk majlis abg mir ni,,,, so tempah ler bus bagai kan jimat duit,, sambil-sambil pusing kedai gi shoping katanya past habis majlis kawin tu,, mujur mir tak gi joint sekali,, kalau tak mau kopak poket mir beli barang u ols ,,,,,, so mir untuk tak nak bagi gubahan tu sememeh mir tukar bunga hidupkepada bunga plastik jer,, tapi boleh tahan gak harga bunga tu,,,,

di sebabkan bonda mir takde dulang,, pastu nak berjalan jauh,, so mir rasa guna bantal lagi better untuk buat pahar kan,,, hujung-hujung sebelum sampai leh ler satu kampung mir landing tido guna bantal tu kan.,,,, so bantal warna kuning diraja tu memang khas untuk majlis abg mir,, so far mir belum pernah buat gubahan orang lain guna warna berani mati macam tu,, hahahaha


yang pic kat bawah ni,, pic kotak letak kek,, so far kebanyakan orang yang tempah gubahan hantaran dengan mir,, mir akan buatkan satu kotak untuk letak kek,, supaya match dengan gubahan mir yang mir buat sebelum ni,, so untuk gubahan abang mir ni pun,, mir wat gak ler satu,,, kang dia meroyan kata adik dia berat sebelah plak,, orang lain nyer buat satu,, tapi dia punya dinch ado,, walaupun,,.... mir yang sponser,, kita ikut kan jugak le.. kang dia nanges plak,,,





so ni le hasilnya gubahan hantaran masa abg mir nikah,,, untuk majlis sanding kat rumah mir bulan 2 tahun depan mir lum wat apa-apa persedian lagi,, aiyooooo mir ngah pening u ols,,

6 comments:

msTeddy said...

cantek sgt..

qaseh_fariza said...

rindu sgt nak tgk gubhan mir yg terkini...

miss eGie said...

salam..
sy suka sgt gubahan hantaran nehh..
sweet++simple++nice..
sy nak tnya, nak letak bunga dkt tray tu, gam kan trus jeh kt atas tray ehh?.

really hope for ur response..
tQ ;)

miss eGie said...
This comment has been removed by the author.
melatimdhodari said...

bestnye tgk semua tutorial yg mer bagi..x lokek ilmu lgsg..sy doakan mer sentiasa maju & diberkati ALLAH atas segala usaha dan ilmu yang mer dah berikan..thanx a lot..

amanina said...

Emm.. sweet sgt :)Tp cmne nk ltk bunga2 kt tray 2? Juz kip wondrg bout it.. gam je ke? Atau kene ikat o sumthn else? hrp dpt m'bntu.. TQ..