Iklan

Thursday, January 6, 2011

Fatimah Gaous mati,,,,

Haa,,, jangan korang terkejut lak dengan tajuk entry kat atas tu,,, citer dia takde kene mengena dengan pelakon Fauziah Gaus tu u ols,,,

korang semua tau kan mir kan duk umah flat kat area ampang,, tahun lepas area rumah mir banyak berlaku pecah rumah bagai,, boleh kata keliling tingkat kawasan rumah mir dah ramai yang kena,,

ada satu rumah ni betul-betul jiran sebelah kanan rumah mir,, rumah dia dah kena masuk 4 kali u ols,, tahun lepas jer tu,, tup tup,,, pastu tu 3 bulan lepas rumah auntie cina sebelah rumah mir pun kena gak, kebetulan housmate mir saksinya,,

kisah dia macam ni,, 3 bulan lepas,, mir keje pagi,, so mir kuar rumah dalam kul 445 pagi,, kebetulan housemate mir cuti ari tu,, dia pun offer diri dia nak hantar mir gi keje kan,, pastu masa dia bukak pintu,, dia tengok pagar rumah jiran sebelah rumah tak kunci,,, pintu terbukak luas siap pasang lampu lagi,, pastu dia nampak satu lembaga lelaki gelap berketurunan Yenna,, kuar dari rumah auntie sebelah mir,, siapa pakai helmet lagi,,, bawa beg besar berjalan kuar dari rumah cina tu,,,

disebabkan housemate mir rasa semacam jer ,, dia pun tanya ler kat mir,, rumah auntie sebelah ni ada anak yenna ker?

mir pun jawab ler,, MOTIFFF auntir tu cina ada anak Yenna,,,???

sambil duk borak kat depan pintu,, boleh lak yenna yang pakai helmet tu tunjuk tangan tanda bagus u ols
pastu siap cakap,.. OK ABG,,, !! sambil jalan gi parking motor dan jalan,,,

so apa lagi mir terus ler berlari tengok kat tingkap rumah mir,,, mana tau mir cam muka dia ker,,

so di sebabkan leka nengok aksi pecah masuk rumah tu,, mir dah terlewat gi keje, so punch card mir pun merah ler,,,,, hanjen sangat kan kerana kau ler punch card mir merah,,,

nak jadi kan cite masa housemate balik rumah,, dia nengok jiran mir yang kena pecah masuk tu bekerumun polis ngan jiran-jiran,, so sah ler rumah dia kena pecah masuk

dan yang buat mir tercengang tu ,, auntie tu ada dalam rumah waktu kes pecah masuk tu u ols,, auntie tu bagitau,, dia ngan anak dia tak sedar langsung ada orang pecah pintu grill dia pastu pecah pintu rumah dia,,,, so tak ke pelik??? pastu bilik auntie tu tak kena pecah masuk pun ,,, ( macam tau-tau jer auntie tu ada kat dalam kannnnn)

kebetulan malam kejadian tu,, auntie tu ngan anak dia leh masuk tido awal.,,. biasa dia akan masuk tido dalam kul 1 hingga 2 pagi gitiew. tapi malam tu dia leh masuk tido awal dalam kul 11 malam,, kononnya letih sangat

so apa lagi u ols,, tergempar ler kisah rumah auntie tu kena pukau bagai,,,


sejak ari tu kawasan flat rumah mir dah tak selamat dah,, ada jer kes pecah masuk bagai u ols,, jiran-jiran mir pun dah berubah jadi suria perkasa hitam dah mir nengok,, kadang2 mir balik rumah malam-malam sebab mir kan keje shift,,, mir kena sergah u ols,, diaorang ingat mir nak pecah masuk rumah,, ada sekali tu mir hampir-hampir pitam kena jerkah,, heheheh.. takut gak weiiii,,,,

so mir pendek kan cite,,,

jiran kanan mir dah kena rompak,, jiran kiri pun sama gak,, so mir yang rumah tengah-tengah ni,, mengelabah ler u ols,, so far umah mir takde benda sangat,, tapi kalau kena,, mau nangis gak u ols,,

nasib mir ada bela ikan puyu kan,, orang tua-tua kata kalau bela ikan puyu ni,, elok,,,, dia leh jaga rumah kita dari anasir sihir atau pukau,, mir ada gak dengar orang kata ikan puyu ni jenis tidak akan tido sepanjang idup dia,, tapi ada ke ikan yang tido u ols???


ikan puyu mir ,, mir bela sejak kecik lagi,, rasanya dah masuk 2 tahun mir bela,, dari kecik tapak tangan ler sampai besar tapak kaki,,

nama ikan mir Fatimah Gaous u ols,, mir ambik ikan ni kat rumah permaisuri selayang,, kebetulan umur ikan ni dah 2 tahun dah,,

tapi 2 hari lepas,, masa mir ngah keje,, housmate mir masg mir,, dia bg tau yang Fatimah Gaous mir dah mati,, mir pun tekejut ler,, sebab masa gi keje pagi tadi elok jer,,,
so mir pun bergegas ler balik rumah,,


sampai je rumah FG mir dah timbul dah dalam akurium tu.. mir nengok ada tanda bulu-bulu je kat atas akurium dia ,,sah memang si Girl-girl main dia kat dalam akuarium,,siapa lagi manusia berbulu binatang dalam rumah ni kan,,,,, kebelum ikan puyu ni mir letak air skit jer,,so si girl -girl ni dah kais-kais dia dengan kuku dia tu sampai dia luka-luka u ols .. apa lagi,, KOJOL ler ikan tu,,

pastu boleh lak housmate mir kata apa kata kita wat Perkasam nak ikan puyu ni?

terus mir pitam u ols...

Hawau ko Girl-girl,

8 comments:

msTeddy said...

cianyer mir..nnt bela ikan laen k..letak air byk cket..

CiK !jA said...
This comment has been removed by the author.
CiK !jA said...

hahaha..klakar la ending u
girl-girl u mesti comeyl kan
ce citer psl dia pulak
i love cats =)

khalidahmacambaguss~O_o said...

nama ikan poziah gaus tak leh go...hahaha....gugurl tu comel lah....

fieza_fifi said...

huhu lme xupdate blog rndu la nk bce celoteh mir hheheh...
cpt la up date...

ika~~ said...

hahaha!cant stop laughing!
u're funny man!
nkal gle gegirl tuh!

Elly said...

hehhee..kalaka

hilangkan bau ketiak said...

goreng pun sodap ikan puyu tu...hehe