Iklan

Tuesday, January 18, 2011

Gubahan hantaran HasHoney - part 1

2-3 minggu ni mir akan mula bz sangat,, maklum ler majlis resepsi abg mir dah makin hampir,, so banyak benda yang mir nak kena buat ,, so untuk biarkan blog mir bersawang dan berkepam lama ,, mir nak update separuh entry yang dah lama mir simpan dalam pc mir,, kang lambat update,, takut housmate mir buang lak pic-pic yang mir simpan dalam pc dia hehehe

so untuk entry kali ni,, mir nak tunjukkan persiapan yang mir buat untuk majlis perkahwinan abg HasHoney yang telah melangsungkan perkahwinan nya berberapa bulan yang lalu( rujuk entry yang lalu) ,, heheh entry ni kira dah basi ler,,tapi tetap nak masukkan jugak,, heheheh
dulu kas Has pernah tempah kat mir gubahan hantaran untuk majlis pertunangan abg dia,, so kali ni beliau datang lagi untuk gubahan hantaran kawin lak,,, alhamdulillahhh beliau suka dengan hasil keje mir

untuk majlis perkahwinan ni,, banyak benda yang mir kena buat,, dari segi dulang hantaran,, mir kena sediakan sebab pihak pengantin takde pahar,, so mir cari satu pahar yang boleh nampak sedikit exclusive dan sesuai dengan budget dia ..

hantaran bertemakan warna peach ,, so far payah gak nak cari bunga warna tu,, sebab kadang2 bunga yang mir dapat seakan akan warna oren,, kadang2 macam warna pink pun ada gak,, so mir kena ulang alik ke kedai bunga tu 3 kali baru mir dapat bunga yang mir nak,,

untuk entry kali ni,, mir just tunjukkan sedikit gambaran persiapan jer sebab kalau mir sumbat semua banyak pic lak,, mau berjela lak entry ni nanti,, so korang nengok pic mana yang ada erk,, nanti ada masa mir upload lagi,,,


ni asas dulang yang mir beli,, ada kaki bentuk roda,, ni belum siap pasang badan lagi ni,,,

ni yang dah siap pasang badan,, mir beli dulang yang ala-ala labu gitew,, ala-ala cite Cinderella gitiew kan,,,

yang ni plak bekas letak dummy cek - sebab pihak lelaki takde tempat letak ,, mir pilih warna silver old,, supaya nampak classic skit,,, ehehhehe harga pun leh tahann,,,,

yang ni lak bekas letak duit mas kahwin sebab pihak lelaki nak yang simple sahaja supaya senang tok kadi nak kira nanti,, huhuhu.. lagi pun mas kahwin boleh tahan banyak,, agak2 kalau mir gubah tak tau jadi bentuk apa sebab boleh tahan vass budget dia

yang kat bawah ni plak cara-cara letak hantaran,, lagi pun mir tak pasti lagi nak gubah macam mana,, so sebelum gubah kena plan bentul-betul susunan barang dia,, kalau tak tak meletop nanti


yang ni bekas cincin untuk majlis batal air sembahyang,, bekas ni mir beli satu design dengan belas silver yang lain,, supaya nampak seragam dan mewah skit walaupyn budget time mir dah lari banyak,, mir catu sana sini skit baru dapat barang yang mir nak,,

ni cara letak cincin tu ler,,, kalau korang kretif,, wat cara lain lak,, pastu email kat mir mana tau korang nyer idea leh mir guna untuk hantaran akan datang lak,,, give n take kan,,,

ni lak bekas jam tangan,, boleh kata vass u ols,, semua barang berjenama ni,, mir nak pegang pun gigil tangan,,,

yang ni lak gubahan yang paling mencabar mir dapat,,, satu dulang ada 3 barang nak letak,, so far dulang ni untuk gubahan hantaran langkah bendul,, ada beg gucci,, kasut yang berjenama,, kain lak sutera bagai,, pening gak masa nak gubah hantaran ni sebab bila tolak sana skit,, yang ni terbarai,, tolak sini skit,, yang ni lak nampak macam terpenyek,, tu yang kena planing betul-betul,,

yang ni lak,, bekas untuk letak al-quran,, mir beli yang macam ni sebab nampak best sangat,,, heheheh so far bekas ni leh jadi rehal,, pastu kalau malas baca leh simpan al-quran tu dalam dia,, sebab ada mangga lagi tau,, so kalau agak-agak al-quran tu tak baca,, leh letak barang kemas dalam dia hehehe

yang ni bunga yang mir guna,, so far ada 2 baldi mir beli,, tapi mir tunjuk skit jer ler,, kang berat lak blog ni korang nak search sebab banyak gambo dalam dia kan,,,


so nanti mir sambung lagi erk,, mir nak tido dah sebab dah lewat sangat dah ni heheheheh

bye u ole.,, good nite

4 comments:

AIN NAZRI said...

uish Mir.. memang meletop hantaran nie... shantekkk sgt... seb baek ain dah kawen.. kalu tak order ngan Mir gak laa hantarannya

Astree said...

hi dear, dimana nak beli dulang macam mir, thanks before....

email me riaraikkonen@yahoo.com

Sue said...

hi.. nak tanya, mana u beli bekas letak al-quran tu? thanks.. ;)

Dunia Amyra said...

nak tanya mana u beli beli dulang ala cinderela tu email kat i bole amyra_tourism90@yahoo.com. thanks ;)