Iklan

Thursday, January 13, 2011

Baju songket resepsi..

hai u ols.. 2-3 hari ni mir tak leh tido nyenyak ,, tak tau naper,, mungkin terlalu banyak benda yang mir fikir sampai fikiran berserabut agak nyer,,

pening nyerrrr pale mirrr

tak lama lagi abg mir nak ada majlis resepsi kahwin kat rumah bonda mir kat selayang tu,, banyak benda yang tak siap buat lagi,, kadang2 dah naik buntu pun ada,, emosi tak usah cite,, selagi benda yang nak kena buat tu tak settle selagi tu ler fikiran kusut ,,, padahal majlis untuk rumah lelaki jer,, tak usah ler over sangat kan,,, betul tak??

dari ke cat rumah,,, bilik pengantin,, baju,, pelamin ngan langsir satu persatu kena siapkan,, aiyoooo buntu dah ni,, kena wat satu persatu dan susun jadual elok-elok,,,, kalau tak mau pengsan tetiba mir nanti nak kena urus semua,,

si permaisuri agong duk ler calling-calling gitiew,, aiyooo lagi ler tertekan,, benda banyak yang nak kena buat,,, itu ini,,, tu le kalau jadi wedding planner ,, tapi yang ni main tangkap muat jer,, merasa lerrr,,,

semalam mir cuti,, satu hari suntuk mir siapkan baju kahwin yang abg ngan kak ipar mir nak pakai untuk berarak nanti .,, tu pun baru separuh jalan yang siap,, huhuhu,, bukan apa,, tetiba time nak potong kain buat ,, biji mata mir rasa mengantuk plak,, ala-ala kena pukau gitiew,,, so mir pun gigih ler wat slow-slow... time nak potong kain, boleh lak si GG kacau ,, asyik main tarik-tarik kain yang mir nak potong tu,, geram pun ada,, tapi nak pukul tak leh,, kang kes dera lak jadinya,, so mir terus kurung dia dalam bilik tido heheheh,, degil ya rabbi,,, tak tau ler dia ikut perangai siapa ,,

korang kan tau mir suka warna ungu,, kadang2 dalam blog mir pun mir letak warna ungu kat tulisan kecik-kecik tu .. so mir dah pilih dah warna untuk majlis resepsi abg mir tu,, ni ler kainnyeee,,,

kain songket yang mir beli untuk resepsi,, tema warna unggu,, so far bukan ungu ni yang mir cari,, tapi ni jer yang adooooo,,lagi pun dalam budget ,,, sebat jer,, kang memilih sangat tapi tak chanteq lak,, so far mir memang mengidam nak buat baju songket,, tapi nak tunggu mir kawin lambat sangat,, jodoh lum sampai katanya,, so mir rasa better mir wat untuk abg mir jer,, so untuk mir nyer majlis ( kalau ada jodoh lerrr hehehhe) nanti mir wat warna lain lak,, tapi rasa nya masa akak mir kawin dulu warna ungu gak?? ker warna biru time tu erk,, entah ler,, mir dah lupa ,, heheheh time akak mir kawin dulu,,mir baru belajar jahit heheheh,, so time dia tu tak sempat ler wat semua benda,,

sebelum mula ,, mir wat POLA dulu ,, so senang nak potong dan agak-agak kain,, tak ler membazir sangat,, so far mir tak pernah jahit songket lagi,, ni first time ,, tu yang nerves nak potong tu...

ni ler rupa songket yang nak kena kerat tu hehehe

so ni time jahit,,, letak kain lining belah dalam,, kalau atak mau gatal pengantin tu nanti,, tak pasal-pasal garu macam beruk nanti heheheheh

kebaya pengantik pompuan yang dah siap.. kain dia lum siap lagi,, ni pun makan masa satu hari nak siap hehehe,, so nak tak nak kena gigih ler,, sebab baju lelaki lum wat lagi,,


pandangan depan,, so far memang mir plan nak wat kebaya pun,, lagi pun kalau kain songket tak elok sangat di moden rekaan nya lagi pun corak dia pun memang mir pilih yang tak sarat sangat,, ingat kalau siap dan ada masa mir nak letak batu bling-bling kat baju tu,,, tu pun kalau ada budget lagi,,, kalau tak kena tunggu gaji akan datang ler heheheh

so kalau nak tengok hasil baju laki pompuan nya yang dah siap kena ler tungguuu,,,

ok ler mir nak sambung buat ,, sementara tak mengantuk lagi mata ni heheheheh,,,

11 comments:

Xora said...

suka! design bunga songket tu, seimbang kiri kanan! biasanya kalau baju songket kat kedai, mesti bunga songket tu tak seimbang dijahit.

CiK !jA said...

cantik nye! saye nk tmpah kt mir boleh x? tp bukan songket lar..lace untuk engagement..huhu

lien said...

chanteknya baju kebaya tu..
bole bukak kedai jahit ni..:)

lina said...

cantiknye....pandainye mir jahit...

fizabakeman said...

kalau nk anta tempah mcm tu kt mir bole x??

Life must be happy...... said...

wah pandai nyer!mir bley buat baju kurung x?klu x bley tempah ngan mir je.. =)

Anonymous said...

santeknye!!!

nur easy said...

cantiknya songket tu ;)

Mummy said...

wah...berbakat sungguh mir nih...pandai wat gubahan pandai menjahit plak tuh...bagus bagus

NSMY said...

cantik!!! i like... Oh my~~ sy mmg tgh cari fesyen songket utk bersanding nnt. klasik.. bleh cadangkan x, selain kaler purple, kaler apa yg sesuai? antara kuning ngan brown, mana sesuai utk org kulit sawo matang..


http://shazmieyz.blogspot.com

Qaseh Design said...

so excited.... santek la mir.... tabik spring la...