Iklan

Monday, January 31, 2011

Minta Pendapat u ols : Pelamin Abg mir,,,

sedar tak sedar tinggal 6 hari jer lagi majlis resepsi abg mir akan di adakan,,, so macam-macam yang mir kena check list barang yang tertinggal,, so far banyak benda yang tak siap dan separuh siap,, terutamanya pelamin u ols,,,

abg mir minta gak wat pelamin untuk kawin rumah mak mir,, kononnya,, masa sepupu mir kawin dulu,, mir dah wat kan mini pelamin untuk dia kan,, so majlis dia pun dia nak gak pelamin yang masa,,

masa dah suntuk dah,, lagi nak siapkan baju,, pelamin,, langsir lagi,, aiyoooo kelam kabut gak mir kena urus semua tu,, semua letak atas pale mir,, dengan budget lagi,, sentappppp

kos nak buat pelamin pun bukan calang-calang,, walaupun sekadar mini pelamin ker apa ker kan,,, kain lagi,, kerusi tak usah citer,, takkan nak bagi kerusi plastik orang main mahjong lak kan,, tu belum masuk bunga lagi,,,

Bonda mir cakap,, beli bunga yang murah-murah jer,,

yo lah murah-murah,, habis tu,, bunga kat pelamin tu pakai sekuntum jer ker,,, paling tidak pun mesti pakai banyak kan,, koman-koman dalam 3ratus ker 2 ratus ker harganya,, belum masuk pasu ngan kain bagai,,,betul tak,,,
ni le lakaran pelamin abg mir yang mir fikirkan dalam pale mir sekarang ni

tapi masalah nya,, mana mir nak cekau kerusi u oll????
kerusi umah permaisuri tu pun,,,yang adoooo jer rupa paras nya,,,

so nak tak nak kena ler fikirkan jalan mudah dan cepat,, so korang ada cadangan tak???

9 comments:

lina said...

kerusi yang tak bersandar tu kan...tak blh ker sewa kerusi jer kat tmpt sewa pelamin tu...takpun try pinjam kat jiran2...pastu byr la sikit..dah save budget...=)

AmirulSyafique said...

mir tak sewa pelamin,, so semua kena wat sendiri,,pelamin mir wat sendiri sebab tu takde kerusi wat masa ni.. jiran-jiran takde kerusi yang mir nak tu,, kalau ada pun dah uzur hahahahah

!eNa PnG said...

mir try tanya umah sedara mir kot2 la ada kerusi yang lawa2...

tak pon r amek jer kerusi yg uzur kat umah jiran tu,
mir letak la kain apa2 tuk tutup keuzuran kerusi tue...

~eVerYtHiNG~ said...

susah gk klu kerusi x de..x kan pengantin nk duk bersimpuh..x pun try cr kerusi jati ke..cantik gk

rose said...

mir..kerusi mcm tu ade kt kedai perabot biasa around rm300-rm350..tp warna itam la..cbe mir tnye kedai perabot..

lina said...

a'a...mir try la renovate kerusi yg uzur tu...mane la tau leh jadi gempaq nanti...=)

nescafe_ais said...

pakai bunga taik ayam...hehehe..pakai je kerusi biasa n balut lawa2...yg pntng kreatif..

CiK !jA said...

saya ade kerusi pengantin..mmg nak jual/sewa pun..baru guna sekali je 26 disember hari tu..tp masalahnya saya kt perak..
boleh tgk kerusi tu kat sini ye
http://ejabuner.blogspot.com/2010/12/selamat-pengantin-baru-kak-long.html

marinahunny said...

ala mir, g sewa kat kedai pengantin la kusi tu..

pasni blh bukak butik pengantin plak..berenti keja la mir