Iklan

Tuesday, February 1, 2011

Dapat pun,,,,,

wahh ramai gak yang bagi comment pasal masalah mir semalam,, mir lak gigih ni tak tido lagi sebab ada benda mir nak citer ni,,apa pun thank kat u ols yang bagi padangan kat mir pasal masalah kerusi mir erkkkk,,, nanti kalau mir pening lagi mir update dalam entry akan datang lak,, OPs!

Ni ha,, mir nak citer,,pagi tadi ,, masa mir ngah buang taik GG kat tong sampah kat bawah flat umah mir,, mir nampak satu benda yang mir cari u ols,,,

kebetulan masa mir baru je kuar dari lif nak buang taik tu,, ada lori sampah ngah kutip sampah,, pastu mir dengan kompiden nya,, gi jerit,,,

Lori sampah,,,,,,BERHENTIIIII, ,,,,

lepas tu terus mir berlari bagaikan hanjeng mendapat tulang u ols.

hujung-hujung lori sampah tu pun berhenti,,,
bukan apa u ols.,,. benda yang mir ngah pening-pening sebelum ni,, dah nampak jalan keluar nya dah,, maklum ler majlis abg mir dah dekat dah ni,, mir lak banyak benda tak wat lagi,,

mesti korang nak tau kan apa benda yang mir kejar sangat pagi tadi sampai mir tak tido lagi ni kan,,,


ni haa,,,,, mir dari siang tadi duk menggejekan benda ni ler u ols.,

ni le benda yang mir nampak dalam lori sampah tu u ols tidak termasuk anak kucing tu erk,, dia just sebagai prop jer,, supaya nampak dramatik skit,, maklum ler si GG mir tu jakun skit tak pernah nampak benda exotic macam tu kan,,, sama le dengan dia ,,hehehehhe,,,!!

bagai nak giler mir usung benda ni u ols.,. siap kena cerca dengan bangla yang kutip sampah tu,, tapi apa nak buat,, benda ni memang mir nak sangat sejak dulu,, tak sangka lak idea tu datang tiba-tiba,,, kebetulan lak si GG leh berak lak time tu,, kalau tak kerana dia berak ,, mir tak ler gi buang taik dia kan,, pastu tak ler mir jumpa dengan benda ni ,, betul tak,,,

so apa benda kayu yang mir angkut tu u ols,,,?? benda tu adalah,,,

almari buku u ols heheheh,,

mesti korang nak tau kan apa benda yang mir nak buat dengan benda ni kan,, kalau nak tau kena ler nengok stap yang mir attach ni ,, bagi korang nampak skit,,,

sebenarnya,, mir nak wat ottoman ,,, ottoman tu adalah sejenis kerusi ,, kebetulan mir kan nak wat kerusi kawin abg mir,, harus ler mir guna sumber yang ado kan,,,

mula-mula mir beli span,, so far mir guna banyak gak span,, maklum ler nak bagi kerusi tu empok skit,,, baru ler nampak mahal heheh walhal ,,, yang adoooo hehehhe

ni masa sesi ukur mengukur

ni lak mir tebuk lubang, ,, yang ni nanti mir citer,, kenapa mir letak lubang ,,,

span yang mir beli tadi,, mir tampal kat setiap keliling almari buku tadi,, so far almari ni mir dah try duduk dah,, MANTAPPPP,, pastu mir tampah kayu lagi bagi kukuh tak ler masa duduk nanti terus prappp kan,,,,

ni bahagian tepi almari tu,,yang ni takde papan,, so kena ler buat ubah suai skit,,

mir tampal ngan kain guni,,

pastu cover dengan span,, mir gam-gam dia,, nak pening gak hidu bau gam gajah tadi,, nasib tak lalok

yang ni dah siap tampal..,.

ni le rupa nya dah siap balut ngan span hehehhe,, span tu kecik-kecik,, so mir tampal bagi muat dan kemas

yang ni lak sesi buat cover ottoman tu,,,sebab tema kawin abg mir unggu,, mir pun pilih kain unggu,, kebetulan kain ni mir beli nak wat sarung bantal,, tapi tak jadi hehehe,, so guna jer la apa yang ada kan

yang ni belum cantum lagi,, tengah duk ukur-ukur lagi

yang ni dah siap cantum,, just sarung jer kat almari tu.. eh !! ottaman yang togel tadi

so bawah dia kena kemas kan,, sebab bawah dia takde span,,

tarik tengang-tegang,, so ni ler pandangan kalau dah siap nanti

bahagian bawah dia mir stapler jer,, guna yang beso punya,, siap jahit tepi lagi kain dia .. konon nak bagi kemas hehehe

ni yang dah siap stapler,, ( sila abai kan benang jahit tepi warna putih tu,,,lupa lak nak potong heheheh)

taraa,,, dah siapp....

ni le rupa nya,,,, ops! lupa,, tadi kan mir cakap mir ada buat lubang kat almari tu kan,,, nak tau tak untuk apa???

sebab mir nak pasang butang kat sofa ottoman mir tu,, bagi nampak mahal skit pastu macam real hehehehe

bahagian bawah dia mir tampal ngan plastik guni,.,., hehehe konon macam beli ler

sesi menampal bawah kerusi ottoman

dah siap.,..,
ni le hasil kerja mir tadi,, ffuuhhhhh,,, legaa,,, akhirnya ada gak kerusi kawin abg mir hehehe

so kalau nak tau macam mana rupa pelamin abg mir nanti,, kena ler tunggu,,

mir nak gi dapur jap bagi GG makan,, sebab dari pagi tadi mir tak bagi dia makan sebab ralat sangat buat keje,, hehehehe

sabar yer GG nanti mir bagi upahhh errrkkk

20 comments:

marinahunny said...

pandainye uolls niiiiii

Zariza said...

wowwww..cantik...cun..nampak mahal...

i like

PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET said...

mir, kreatiflah, akak suker.... jimat belanja kan? pandai lah mir ni...

CiK !jA said...

cantiknye..pandai mir buat guna dr brg terpakai je..

Haire Iskandar Ahmad said...

kreatiflah..... good job.

kisah aku said...

tak sia2 GG berak n kena marah dgn abg BAGla..hehe

rose said...

gud job!giler kreatif..cantik..=)

!eNa PnG said...

pergh.... cepat betoi idea mir datang :d



Gud JOB..cantik sopa loren tue :d

mizzura said...

pandainya....ala satu kaler purple ker...kalo kaler biru..mau jugak kita sewa nanti :-)

As yg Best said...

sangat chantek.tahniah! ;p
(>_<),,hehe

farcuemai said...

mir ni kreatif gilew saya suka lah tengok persiapan majlis abg mir tu siap buat kerusi sendiri nampak real kerusi mahal..hehe.tahniah aw..saya nak wat cam ni gaklah..

cikpia said...

argh!! nak nanges nengok nyer!!!!

cantik! terbaekkkk!!! kreatif! rajin! *speechless*

Bittersweetflavours said...

Bagus tul idea..

ieka othman said...

hya...saya pon nk buat bench sndri tpkan nk tnya span besar tu kt mne slalu jual?

Eillafasya said...

wow! really kreatif la mir nih! dah mula nk admire ur arts.. hebat!

Anonymous said...

kat mane amir beli span tu?nak buat jugak lah

mrs.zairi8687 said...

salam mir...mane nak dapat span tebal macam tu?penat cari x jumpe..

Ali Prince said...

as'slm mir...soalan sya sama mcm tiga soalan terakhir kat atas ni...mana mir beli span tu and berapa harga? thnx

Noormaizatul Akmam said...

Saya pun nak tau km at mana boleh beli span tebal tu...please....

Noormaizatul Akmam said...

Saya pun nak tau km at mana boleh beli span tebal tu...please....