Iklan

Monday, February 14, 2011

Mini Pelamin

korang ingat tak lakaran pelamin yang mir tunjuk kat u ols ari tu,, yang mir plan nak buat untuk majlis kahwin abg tu ler,,,

lakaran yang ni ler u ols

so far mir dah buat dah Mini pelamin yang mir rancang untuk majlis resepsi abg mir ari tu,, cuma nak kata lawo tu takde ler,, tapi alhamdulillah,, segala yang di rancang berjalan dengan selamat,,

u ols mesti nak nengok macam mana rupa pelamin yang mir lakar tu kan hehehehe,, sebenarnya ada benda yang kurang skit pada pelamin yang mir lakar tu,, sebab masa mir ngah buat Mini pelamin abg mir,, mir cadang nak gi kedai bunga untuk beli satu bunga macam ala-ala mengkuang gituew,, tapi kedai bunga lak tutup sebab cuti raya cina u ols,, bukan sehari,, tapi 5 hari occay,, so terpaksa ler guna ikhtiar lain,, so far nak kata mir puas hati tu tak ler sebab ada benda yang takde seperti yang di rancang,, tapi majlis tetap kena jalankan juga,,

so jom nengok pic perjalanan membuat mini pelamin abg mirul,,

yang ni untuk background dia u ols,,

untuk background ni mir guna 2 kain bidang

yang ni sesi memasang backgroud,, yang tukang panjat tu,, ayah mir,, yang baju kuning plak,, housemate mir , mir lak tukang ambik pic dan bagi arahan sebab nak tengok dari jauh center ker tak pelamin mir tu hhheeheh- padahal takut panjat tangga u ols

ni ler rupa kalau pasang 2 backgroud,, sama dengan lakaran mir tu ler.. kain pun mir cari bagai nak giller sebab nak ikut tema unggu kan,, nasib ler jumpa,,

yang ni lak tapak pelamin,, so far pelamin tu mir buat kat luar rumah,, so ambik jer barang yang ada kat sekeliling rumah kan

past pasang tapak,, letak plywood,, pastu kena ler bubuh pembalut pelamin,, so far letak karpet pun lawo,, tapi mir lak risau takut karpet tu kena curi sebab pelamin kat luar rumah kan,, takut ilang atau kotor ,, maklum ler musim hujan u ols

tapi seperti yang di jangka,, memang malam sebelum majlis tu hujan lebat u ols,, kain putih yang mir buat alas pelamin tu pun dah kotor sebab budak-budak buat main kat pelamin tu masa hujan,, nasib baik mir standby kain unggu yang lain,, tu pun lebih daripada wat langsir bilik mir ari tu heheheheh

so ni ler rupa Mini pelamin abg mir u ols,, hehehehe,, kalau tngok kat lakaran,, patut ada daun mengkuang kat belah tepi kiri dan kanan ,, pastu kat tengah,, tapi kedai bunga tutup ,, so biar macam tu jer ler,, mir pun terfikir,, macam mana ler orang yang nak kawin pada hari raya cina erk,, agaknya ada bunga ker tidak heheheheh,,nasib mir dah stanby bunga plastik awal2 u ols,, kalau tak naya ler pelamin bg mir tu,, silap-silap letak bunga kertas jer hehehehe

ni pandangan penuh heheh,, nampak tak sofa kayu yang mir buat tu heheheh,, berhasil gak benda tu hehehe

bunga telor dan pelita lilin,,

heheh saja snap lebih-lebih bagi korang terliur tengok

ok ler sampai sini dulu erk,, nanti ada masa mir update lagi,,

27 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

mir.. simple yet cantik okeh. kreatif tau mir ni. T.T

PERSIAPAN PENGANTIN BUDGET said...

canti mir... walaupun simple tp cantik lah...

Missyanz said...

tangan mir memang ada sentuhan magic.. sangat comel..

♣dya aien♣ said...

mir..
ni bukan takat terliur..
ni takat dah bole kluar air mata da nih sbb cantek sgt..

As Rhyme said...

cantik, mir... ada hikmah kain putih tu jadi comot. light purple tu wat colour naik...

next2 time leh wat lagi;)

nk tmbah idea leh? (>_~),,,add red carpet (ikut tema color bsesuaian) kat laluan pengantin mesti lagi meletopp!!

zee nazeri said...

Canteeknyerrr..Takyah bazir duit sewa pelamin..bertuah abg mir, adik dia kreatif gituw..

Anonymous said...

mir...ctinya...suke bangat!!!!

Cik Mira said...

cantek sangat!
mir, kalau sudi, bagitaula roughly cost utk pelamin tuh... ^__^
tengah pikir2 nak buat sendiri pelamin
tq

Lieya said...

warghh kiler simple tp sangat syantek tertarik and bedebommmm

mizzura said...

perghh..otai ah mir ..simple..nice sangat..awat tak pilih tema kaler biru..kalo tak boleh sewa :-)

ShUhaDaH said...

simple tpi cntik

lina said...

cantiknye...tema lina kawin nanti pun color ungu tp kat belah lelaki...seriously cantik sgt...kreatif...

mirza said...

mir,sweet r u deco,sy pun pnah wat mini plamin tp u are da best!coz sy lbey suka yg simple like u, ley ajo sy x hehehe..

senyum cinta said...

lawa lawa sangat..simple tp mnrik

Tasbih chinta said...

salam hai lme xupdate blog bz ke rndu nk bce post2 mir y best 2 hehehe... cpt la up date blog...

salwa said...

simple..neat..cute..etc
what else to say..
good job
*mysweetwoq@yahoo.com

nurGallery said...

amir... tahniah lah... giler kreatif...lagi2 tang krusi pengantin tu...memang bijaklah idea... keep it up bro... dah mcm professional mir punye sentuhan.. i loike.!

@zullcreative said...

cntik pelamin tu....warna pn cantik2 =)

Anonymous said...

cantik sgt...mmg ade wat biz utk wedding planner ke?if ade,email package kat cannygirlz_lavender@yahoo.com...tqvm..

Mimis said...

wowww.. so sweet... :)

Kak Long said...

cantiknye pelamin..kreatif la..simple tp menyerlah

Pojiepooh Abdullah said...

Kreatifffff!
Nice la!
Jimat pun jimat kan!

aizu's life said...

salam...
sgt kreatif.. nice.. =)
< kagum >

Najah Najihah said...

seriously cantik...simple but sweet...hontoni kawaii ^_^

Norhajar Ct said...

sngt simple n cantekkk!! sweet purple

aishah said...

hey kalau i upah u gubah pelamin agak agak berape ye ?

Anonymous said...

hey kalau i upah u gubah pelamin agak agak berape ye ?