Iklan

Monday, February 13, 2012

Bekas Letak Cincin

U ols,, sorry lambat update,,, mir agak bz sikit skarang ni,, tapi seperti yang mir dah janji minggu lepas,, mir nak update ler blog ni,, walaupun masa mir dah agak suntuk skit hehehe,,,



Untuk entry kali ni,, mir tunjuk secara ringkas jer yer,, asalkan ado erkkk,, sebab entry yang akan datang akan tunjuk lebih detail lagi gubahan ni sebab entry kali ni ada 2 gubahan yang menggunakan konsep yang sama,,, satu gubahan bekas cincin @ gelang bagi tujuan pembatalan air sembahyang atau pun untuk bertunang,,, kebetulan si pengantin telah tempah kat mir 2 bulan lepas untuk pertunangan sebanyak 7 dulang,, so kali ni beliau just nak 3 dulang jer,,, 1 bunga pahar,, dan 2 dulang untuk di letakkan duit mas kahwin + gelang batal air sembahyang katanya




Gubahan ni juga akan di keluarkan dalam satu majalah tak lama lagi heheheh,,,tapi tak tau keluaran edisi bila,, tunggu je mir update yang akan datang,, cuma beza nya,, pic dia jer,, sebab pic yang ni mir guna camera biasa jer,, so kalau kat majalah nanti pic dia lagi vavavoommm ler kan




So untuk tidak berlegah kan masa lagi,, mir nak tunjukkan kat u ols konsep hantaran ni,, mir dapat tempahan hantaran ni 2 minggu lepas,, dan majlisnya baru saja berlangsung semalam ( dia kata kat beluh karak ) tapi mir tak dapat pergi u ols sebab bz kan,, yang pasti tuan punya badan tu tak kawin dengan orang bunian kat karak highway tu erkk,, so jangan nak speku kata mir nya hantaran untuk orang bunian plak,, hehehehehe




so mai le kita belek2 skit pic yang ado kan,,,




ni antara alatan yang mir guna,,,, ,, ,macam biasa,, bunga,, dawai,, pelilit,, jarum. benang,, gunting,, cutter,, pastu bunga bling-bling ( treadmark mir kan,,,,)



Di sebab kan pihak lelaki takde pahar,, mir sediakan satu batal sebagai ganti pahar,, ni pun dah macam salah satu treadmark mir dah sekarang ni,, hehehehe


mula-mula,, ambik sangkar ( tempat letak cincin/ gelang ).. kalau boleh gam, u ols gam,, tapi mir kan bagi pinjam pillow kan,, so mir jahit jer


jahit ke empat-empat bucu,, so akan jadi tegak macam ni,, supaya gubahan tu tak ler jatuh tergolek masa di usung masa berarak nanti




pastu ambik bunga,, adjust-adjust kan,, tengok kat sudut mana yang sesuai,, masa ni masih konsep suai padan jer ,,, jangan jahit atau gam dulu,, kang menyesal,, make sure rancang dulu kata mana nak bubuh bunga tu

** bunga warna biru terqourse ni memang mahal skit sebab bunga warna jenis ni susah nak dapat ,, kalau ada kat pasaran pun tak banyak pilihan,, so hati2 masa beli erk,, mir ari tu 3 ari gi pusing-pusing kl cari,, nasib mir jumpa yang sesuai dengan apa yang mir fikir,,


kalau rasa tak pasti dengan bunga yang pertama tu,, cuba ubah dengan bunga yang lain,, make sure ambil sudut yang sesuai dengan konsep korang nak ubah tu,,, yang penting,, rancangggggg,,,, jangan malas occaayy,,,


past dah occay,, dan nampak ala-ala sesuai,, baru le hias mana yang patut sesuai dengan kehendak dan selera mata kita yang memandang,,


macam biasa,, kalau ada budget lebih,, leh hias giller -giller skit,, macam mir,, suka konsep bling-bling ala2 krismas kan so mir bubuh ler buah apple sebijik dua,, yang penting sesuai dengan warna korang nak gubah tu




pastu mir tambah kan skit reben kat gubahan tu supaya sesuai dengan bunga pahar yang mir dah buat sebelum ni ( nanti mir akan masukkan dalam entry yang akan datang untuk bunga pahar tu )



tambah anggur hitam skit-skit,, kebetulan mir jumpa anggur hitam ni dalam kotak gubahan mir yang lama,, so nak buang sayang,, mir guna ler mana yang patut bagi meriah heheheheh yang penting jangan kedekut atau kemut duit,,,


taaaa,,,, daa,.,,,, dah siaaappppp!!!!
ni pandangan atas dia,,,






so dapat skit ilmu tak u ols,, ...apa pun tunggu entry yang lain plak erkk,,,,



1 comment:

My Life's Journey said...

cantikkkkk ..pandai amir mengubah laaa ..suka la umi ...umi ni tgah bingung mcm mana nak gubah hantaran pakai kotak vintage kayu warna hitam huhu