Iklan

Tuesday, May 8, 2012

3 Bahan : Cookies Crunch


morning u ols,, ,,, wahh gigih mir ni kan,, pagi-pagi bute dah update blog hahahahah.. mir baru je balik jogging,, so bila balik perut rasa lapar plak,, kebetulan malas nak keluar,, pastu mir ternampak ler biskut yang mir buat semalam,, so apa lagi,, terus ngappppp,,,,

ni ada sedikit pic tentang crunch cookies yang mir buat semalam, bahan nya sangat-sangat mudah, hanya 3 barang jer,,, so kalau u ols buat nak buat berniaga bleh guna resepi ni,,,,

antara bahan yang di gunakan
1 1/2 cawan coklat chip
1/2 cawan peanut butter
3 cawan empingan corn flakes
 kalau nak buat banyak leh double kan,,
kalau nak comey lottey boleh letak dalam mangkuk kertas cup cake
** kalau nak sedap leh letak badam yang telah di hiris nipis,, pastu bakar badam tu,, harus ler bertambah lemak dan rangup biskut ni

caranya,, mula-mula panas kan coklat chip dalam microwave ,,, kalau takde just panas double boil,, tak pun masuk oven heheheh janji panas ,, nanti coklat tu cair ler,,

ngape guna choclate chip?? - sebab coklat ni lebih keras dari coklat masakan,,

pastu masukan peanut butter dalam coklat yang di cairkan tadi
gaul bagi rata yer
pastu masukkan empingan corn flakes
gaul rata lagi,,,
pastu wat ler satu sudu-satu sudu atas dulang yang di alas dengan kertas minyak,,, supaya bila dah keras coklat tu tak melekat
make sure dah betul-betul keras, baru leh hidang
dah leh kuar minum petang hehehehe,,

selamat mencuba


7 comments:

♥ dak pink said...

Senang sangat buatnya.
Tq for sharing dik.

Psst,
delete lah word verification tu. =p

Amirul Syafique said...

heheheh,,, ok mir dah buang dah Varification tu heheh,,

atIEsAyAnGkAmU said...

simplenyer...

mesti sedap neh...
tkyah mcm2 bahan dah...

AIN NAZRI said...

eh sonangnya.. x yah bakar bagai ke?? suka suka

redlomo said...

mudah gilar.. bahan pun x banyak

Amirul Syafique said...

salam ,,

ain,,, memang biskut ni ntak perlu di bakar,, senang sangat nak buat kan,,,

nur irsyad said...

Sedapnyer n mudahnyer.. Thanx yer.. Saya doakan awak murah rezeki sbb awak langsung x kedekut ilmu...