Iklan

Monday, May 7, 2012

DIY :: Frame Tentera



wahhh,, tadi mir saje belek-belek statistik blog mir, hehehemm tak sangka sangat ramai yang mula menggemari blog mir,, setiap ari dah 1000++ tu  orang akan google blog mir,, ,, dan 30april ari tu je 1653 orang yang dah masuk dan membaca blog mir u ols,, tak sangat,,, terharuuu sangattttt,,, apa pun mir akan cuba baiki apa yang kurang erk,,,

ok ler untuk entry kali ni.. mir minggu ni mungkin akan bz skit,, tapi mir cuba gah jengah blog mir ni heheh,, cuma mungkin entry akan datang akan lewat ler kan,,

Dua hari lepas mir dapat bbm dari kawan mir,,

noq,, ko ada idea tak nak wat gift bagi budak-budak untuk besday??? besday anak buah aku minggu ni ler 

Takde noq,, better ko beli basikal jer la senang, tak yah fikir banyak-banyak ,,

motiff basikal?? , kang anak buah aku kena coleq lak,, mana nak cekau 300 ribu macam budak yang ilang ari tu??

kalau kena colek pun,, pencolek tu fikir panjang,,, nak buah ko bukan anak jutawan atau orang kaya pun,, buat habis duit poket dia jer bagi anak buah ko makan hari-hari hahahahah

aiyooo keji nya mulut ko,,,,

so setelah puas memikirkan dan google,, mir terfikir idea yang ni ,, so kepada u ols yang ada mainan lebih tu leh ler wat frame entry kali ni,, tapi mir rasa kalau u ols guna mainan kerete ke,,, lori ker,, lagi lawo kot,, mir nengok kat pasar malam banyak mainan lori ngan kete yang best-best,, tapi segan nak beli takut housemate mir mengamuk plak hahaha,, kang tak pasal-pasal dia cerca mir ,,

so untuk entry kali ni mir nak tunjuk cara wat hiasan frame,,

alatan yang digunakan,,, frame pic,, kalau leh guna yang dah lama nyer,, .. pastu Tentera mainan,, glue gun ( gum panas ),,
mula-mula ,, gamkan tentera mainan yang korang ada tu kat atas frame tu,,,,, tunggang terbalik pun tak pe,, asal kan meletop
pastu spray dengan warna putih dulu,, tujuan nya,, warna mainan tu agak pekat,, so untuk kurangkan tone kena spray yang putih dulu,, tapi kalau u ols berani spray yang light-light pun takpe,,
pastu spray ler dengan warna yang u ols sukemm mir kan wat hantaran,, so banyak spray warna putih,, pink,,, silver,,, yang belen-belen tu ler mir kaler kaaaann
tunggu sampai kering baru leh pose
yang penting poseeee,,,,,

P/S :: sejak mir guna perisian baru untuk blogging,,, mir nengok entry mir yang lepas-lepas banyak yang dah hilang,, nape erk???

9 comments:

YaYa said...

menarik!

Diari Kita said...

kreatif nyer..

Xora said...

Mir, this is brilliant!! boleh guna idea ni utk playroom anak :D

nasirnadiah said...

comel..like it very much..

Hemu Hemu said...

subhanallah...sangat kreatif....

Jari Lentik said...

curlasttt!!!! I like the ideal :)

qushairy said...

wow!!!

qushairy said...

wow!!!

hilangkan bau ketiak said...

betul2 kreatif mir ni..