Iklan

Thursday, May 31, 2012

9 Dulang fresh flower ( tempahan dari setapak )

Ari ni mir nak update entry sambungan gubahan 9dulang,, ramai yang duk masg mir minta update cepat kan,, sabar yer,, banyak benda yang mir tengah uruskan hehehe,,, kena plak tempahan bunga telor makin bertambah,, mir plak duk belajar buat bunga telor yang lain,, maklum ler mir jarang buat bunga telor kan,,

ok le mir tak tau nak cite banyak,, mir just leh tunjuk pic je dulu,, yang lebih-lebih nanti mir cite kemudian,, sebab entry kali ni pic dia banyak skit,,kang tak sempat nak upload plak,, ops! lupa nak cite,, gubahan kali ni bertemakan Unggu + Pink , gubahan pihak perempuan ke pihak lelaki,, kebetulan gubahan ni mir dapat last minit tempahan,, kena plak mir keje dalam minggu tu, tak banyak perbincangan yang mir buatm, just dapat tema,, dan barang ( barang pun dapat 1 hari sebelum majlis hehehehe ) so banyak benda yang mir tak dapat nak fikir,, selalu mir cadangkan barang dapat seminggu sebelum majlis kerana senang mir nak fikir design yang sesuai,, bentuk gubahan,, bunga yang macam mana,, tp disebab kan masing-masing bz dengan kerja,, mir hanya mampu buat yang termampu,, nasib baik puan Yati berpuas hati,, yang best nya dia suruh mir buat ringkas-ringkas je,,

untuk gubahan kali ni menggunakan fresh flower,, so mir guna span basah yang mir dah potong besar macam ni
ok,, ramai yang tanya mir,, kalau kita gubah kat dulang macam mana nak letak span basah kan,, untuk menjawab soalan tu,, mula-mula span basah mesti di balutkan bahagian bawah ( guna aluminium foil ),, pastu kalau dulang u ols mengengkung macam dulang mir,, u ols kena la ikat supaya tak bergerak-gerak 
so mulakan dengan bunga besar dulu
mir guna bunga rose,, di sebab kan majlis nya start kul 11 pagi,, so boleh la gubah waktu malam
pastu baru kita letak bunga kecik-kecik,, tujuannya,, bunga kecik tu boleh cover span basah dan membentukan gubahan tersebut
sambil-sambil nak gubah,, bunga rose pun macam nak kembang jer hehehe,,mir mix dengan bunga daisy,, kekwa,, yellow peacock,, pastu bunga apa tah,, tapi disebab kan mir beli bunga tu ari jumaat,, kebanyakkan bunga kat kedai tu banyak yang dah habis, so mir sauk jer mana yang ada 
past gubah,, letak atas dulang,, kita nengok keseimbangan gubahan tu
 sori yer mir tak dapat nak cite lebih sebab mir kena gi KLsentral ambil ticket flight plak,, nanti balik mir sambung yer,, housmate dah bebel dah tu,,

3 comments:

Pink Lavender said...

lm btol nak update blog yer..

cantek sgt ko gubah mir...
mir,kalau ada klien nak kelihatan anggun berkorset,ko roger makneng yerr..hu3...

Faiqah Malek said...

Assalamualaikum,
hai, sya baru join member blog awak ni, and i love sume gubahan, DIY, and everything u do it, simple and so nice la..

Hamdan Noordin said...

Baguih nya sbb x kedekut ilmu