Iklan

Thursday, May 21, 2009

Kembali blogging

hai u ols.. rindu kat mir tak.. sori sangat sebb tidak berkesempatan update blog.. bz skit late-lately ni,, eemm maklum ler dah nak closing akaun kan.. so merasa ler bz yang amat,, eemm ekonomi tengah gawat,kena ler buat over time skit,, kalau tak harus ler mir dintis u ols , harus ler mir mencari altenatif untuk memantapkan projek hantaran dan projek perkahwinan mir kan..

eemm lupa plak.. dalam mir bz-bz ni,. mir sempat ler guna oven yang mir beli ari tu.. yo lah takkan nak buat muzium jer kat rumah kan.. harus ler mir guna pakai oven itiew,,lagi pun dulu masa mir sekolah menengah.. mir pernah ler menuntut ilmu membuat kek dan membuat hiasan kek.,. mir ingat.. mir nak kembali masak kek dan membuat kek , cupcake atau muffin seperti yang mir pernah lakukan dulu-dulu.. sekarang ni pun dah musim orang membuat tempahan cupcake untuk hantaran kawin dan jamuan kan.. harus ler mir guna ilmu yang ado u ols..

eemm ari selasa lepas mir sempat ler guna segala ilmu yang mir belajar dulu untuk buat muffin u ols.. di sebabkan peralatan mir ni agak terhad.. so mir buat muffin manja-manja jer u ols..bahan pun mir dapat skit jer,.. tu pun setelah puas mencari tempat barang-barang buat kek kan,, harus ler mir belajar lagi selok-belok KL ni tang mana yang jual barang-barang untuk membuat kek.. so u ols.. merasa ler muffin yang mir sempat buat,. hasil nyer alhamdulillah,. berkat belajar selama 2 tahun dengan pakar membuat kek. hasilnya,. tidak mengecewakan


bahan-bahan membuat muffin u ols
proses ayak tepung

hasil nyer tepung yang gebu,, Vugi the vass

mixer katanya..

masuk cup
eemm proses bakar

taaaddaaa,, hasil yang meletop

eemmm yummyyy

eemm pose ler kan ,, apa lagi

hik hik,. harus lepas ni kakak mir terliur kan
eemm alhamdulillah,, mir berjaya membuat nya u ols.. muffin tu naik dengan gebu sekali,, eemm mir bawa muffin tu ke opis semalam.,. boss mir suka sangat,., alhamdulillah,. kak wook tak usah citer ler,, siap minta resepi segala kan,, pastu dia bagi tau.. nak cup cake perasa macam ni masa kenduri kawin dia nanti,. harus ler mir tingkatkan usaha lagi kan,, so u ols tunggu tau,, mir akan tunjuj cup cake plak selepas ini,, tunggu tau,, eemmm

3 comments:

Anonymous said...

WEI LANG SEDAPNYA NENGOK..RAYA NANTI WAT TAU..AKAK TGK JE..

faizul darius said...

pandai, buat gubahan, pandai masak, cayalah mir...

AmirulSyafique said...

heheheh nak mengimbau zaman mir belajar buat kek dulu .,. jangan lupa oder nanti