Iklan

Sunday, May 3, 2009

sambungan hantaran kak wan (part 2)

Sambungan hantaran coklat lepas,,

Ari ni mir nak sambung cara-cara membuat hantaran coklat
Atas permintaan kak wan.. beliau minta mir buat satu gubahan yang boleh di cabut dan di agihkan kepada kanak-kanak atau saudara mara yang datang pada pertunangan beliau nanti,, so beliau suggest kan buat gubahan coklat yang ringkas tapi meletop..
Puas gak mir fikir-fikir gubahan yang macam mana di maksud kan,,
Lepas buat perbincangan,, mir buat keputusan buat gubahan bunjut sajoo sebb senang nak bagi-bagi yang datang nanti kan

Untuk gubahan kak wan.. beliau memang nak sangat tema pertunangan beliau warna merah darah.. so untuk menonjolkan gubahan tersebut.. mir tambah warna putih,.. sesuai dengan warna yang di pilih.. pastu tema pun bukti cinta yang mekar kan "CINTA KASIH DAN SAYANG"

Masa planning awal mir plan nak letak bunga hidup ( bunga rose ) sebb budget yang di beri sesuai sangat,, tapi kak wan dah ubah perancangan dia yang beliau akan betunang di kelantan,, so tak leh ler guna bunga hidup kan .. kalau tak merasa ler bunga tu layu u ols.. siapa nak jawab?

So u ols,, jom kita belajar buat hantaran tersebut

mula2 nak buat bunga dia dulu:


mula-mula u ols,, ambil reben gulung macam ni... mir pilih warna merah hati ( merron) merah darah dan merah jambu ,, untuk bunga reben ni,, kalau u ols nak buat satu warna jer pun bole.. terpulang

gulung lagi sampai bentuk macam ni,,





pastu u ols buat banyak bunga tu,, cantum kan jadi macam ni,, mir try cari pic dalam hp mir,, tapi takde plak,.. lupa nak save masa snap kot

ni yang dah siap di cantum.,, u ols tambah lerapa yang leh bagi dia berseri,, daun ker,, apa ker,

buat banyak-banyak sampai jadi satu plastik macam ni eheheheh
ok dah settle bahagian bunga kan,, senang tak?? memang leceh skit buat bunga ni,, kena sabar dan prantis-praktis -praktissssssssss

so bila dah expert ,, u ols buat bunjut coklat plak

sedia kan kain organza bercorak silver macam ni,, kalau tak nak ada corak pun bole,., kalau ada lagi dramatik

letak coklat kat tengah dia macam ni

pastu buat macam ni

u ols bunjut kan

pastu ikat dengan dawai halus macam ni

buat banyak-banyak.. untukhantaran kak wan mir buat dalam 30 bijik coklat

u ols ambil,plak rantai silver macam ni,, kalau u ols nak warna lain pun ok,, tapi untuk gubahan ni mir guna warna ni ler

pastu u ols potong lebih kurang 4 inci atau 5 inci,, pastu gam letakkan kan bunjut tadi

pastu buat letak bunga rose yang u ols buat tadi tu,,, macam ni

haaa,,, jadi ler macam ni,, cute kan??

buat banyak-banyak macam ni haa,, heheh comey,, sayang nyer nak makan...

dah siap banyak-banyak,,,

so dah siap,, tapi lum settle lagi,,, so apa lagi,, tunggu ler u ols,., bersambung lagi,, baru ajar wat coklat jer,, coklat ni sesuai kalau u ols bg gift kat orang yang datang pada majlis u ols,, sebagai ganti telo ayam rebus tuu,, kalau u ols nak buat tempahan leh ler hubungai mirul di :

EMAIL atau nak YM sembang-sembang : mohdamirulsyafique@yahoo.com

atau call : 017398 0989

2 comments:

whitneykk said...

Your blog is so cool! I have a top stocks blog!Welcome to visit!

whitneykk said...

Your blog is so cool! I have a top stocks blog!Welcome to visit!