Iklan

Saturday, June 6, 2009

Sekali Gajah menaip..


sekali update kuar pic raja .. KO ado???

tu diaaa tajukk... ko mampu gelar kan diri gajah?? mir tak segan u ols.. sebab mir dah hakikat jadi gajah.. gitew.,,

mir dah lama sangat tak update blog kan.. bz u ols.. bulan ni opis mir buat closing tahunan.. opis mir bulan 6 ni kira final closing . harus ler mir kena kerah tenaga bagai kan

eemm ari ni mir nak citer pasal apa erk kat uols.. oh yer.. tadi mir selak2 ler email terjumpa ler citer kelako ni ha,, mir baca-baca ,, kelakar ler sangat kan .,. hampir terkincit mir ketawa u ols.. harus ler jiran rumah mir pelik bagai dengar mir ketawa tak hinggat
ni mir copy paste citer tersebut

Tajuk : Jelingan Ayah ...

Kisah ini benar-benar terjadi padaku sewaktu aku kanak-kanak dahulu.Ayah aku suka memberi amaran padaku dengan menjeling garang jika akumembuat sesuatu yang tidak disukainya. Contohnya, jika ke kedai,kalau akumengambil gula-gula, dia akan menjeling padaku bermakna aku disuruh letakkansemula gula-gula itu ke tempatnya semula.

Suatu hari,aku mengikut ayah ke surau untuk solat maghrib.Ketika sedangrukuk, aku melihat kain pelikat tok imam tersepit di celah punggungnya.Aku yang ‘konon’nya ingin membantu,terus menarik kain yang tersepit itu.Ayahku yang sedang solat terus memberi jelingannya padaku. Aku pun fahammaksudnya itu,lalu terus memasukkan semula kain pelikat tok imam itusemula ke celah punggung tok imam tadi. Apalagi,melatah lah tok imam tadi.Habis satu jemaah batal solat mereka kerana turut terkejut dengan latahantok imam tadi. Ayahku yang bermuka merah padam menahan malu dan marahmengheret aku balik ke rumah. Malam tu, berbirat punggung aku dirotannya.

Moral : Jangan memandai nak masukkan kain ke celah punggung tok imam.
aku yang di maksud kan tu bukan mir occay..

3 comments:

nurul-h said...

mir, u ni mmg sangat2 kelakar la.. kuar je pasal gajah confirm kelakar.. :)

eh i nk diy my hantaran la, boleh tak u buat tutorial nk balut kan polistrin yg bentuk bulat?

tq.. i akan try buat sirih junjung mcm mir ajar tu tapi ubah2 skit, u mmg bg i semangat yg hebat nak buat hantaran i sendiri.. :)

faizul darius said...

lawak siot!

AmirulSyafique said...

hehehhee,, ala lawak biasa jer,,