Iklan

Monday, June 22, 2009

YUMMY : Kek Sponge Pandan

eemm semalam.. hari yang amat penat sekali u ols.. terkejar-kejar mir di buat nyer ..semalam mir duk rumah sorang-sorang,, housemate mir plak gi rawang sebb anak buah dia kawin.,

dalam bz-bz semalam... bangun pagi2 lagi.. gi jongging,, pastu balik rumah,, basuh baju,, mandi,, kemas rumah,, aiyoo azab..rumah bersepah,., macam tongkag pecah,, maklum ler dah seminggu tak kemas,, masing2 bz u ols

pas kemas bagai,, mir terus tu Jalan TAR cari barang-barang wat hantaran,, ,, tapi yang tu nanti mir citer hehehehe

eem N3 semalam.. mir ada citer pasal housmate mir hadiahkan mir 2 buah buku masakkan kan?? so semalam untuk balas jasa beliau.. mir telah buat sebuah kek sponge perasa pandan .. dah lama sangat mir nak buat , tapi masa terhad.. mati ler bz yang amat

mula2 masa tengahari.. mir buat hiasan hantaran,, masa duk buat-buat,, rasa boring yang amat u ols.. terus mir tinggalkan,, kemas barang-barang dan buat kek hahahahah,, gitiew ler,, mir ni jenis tak reti nak duk diam kan,, tapi badan tak ler kurus-kurus juga,, sentap pun ada juga u ols

kebetulan semalam hujan lebat u ols.. nasib ler baju keje mir basuh tu cepat kering,, kalau tau.. tidak berbaju mir ari ni heheheheh

bahan2 yang ado..
pukul kembang

tips 1: kalau nak tau dia kembang ke tak,, angkat mixer tu,, kalau dia bercantum tu,, maknanya kembang ler u ols

masukkan pewarna.. kebetulan mir duk kat rumah flat,,. mana ada pokok pandan kat sini kan, mir guna pewarna hijau jer,. hijau plak.. hijau apel hehehehe,,mati ler lari konsep kan

sesi tuang dalam loyang

biarkan kejap,,
bakar,, selama 35 minit

tips no 2 : lepas kuar kan kek span tu dari oven,, terus telangkup macam ni,, ini bagi mengelakkan kek span pun tenggelam.dan senang nak cabut dulang pembakar.. biar kan sejuk

masa telangkup,., senang jer nak cabut dulang pembakar dia u osl.tak payah korek

bila dah sejuk baru terbalik kan

eemm YUMMMYYYY.. gebu tak?

petang semalam housemate mir balik.. terus dia sambar separuh,, nasib mir buat 2 loyang u ols,, pagi-pagi lagi tadi dia kejutkan mir sebb nak bawa kek ni ke opis dia,suruh mir potong kan,, sebab kalau suruh dia potong alamatnya hancusss ler kek yang gebu nitiew , mir plak bawa separuh,,
tadi sampai jer opis,, dah macam ikan pirana plak.. tak sampai 5 minit ,, dah kering dah bekas tu,, sentap.. mir baru letak kek kat pantry,, pastu masuk dalam opis letak bag,, pastu sampai jer kat pantry,, dah habis u ols..
boss mir suka sangat,, dia siap buat tempahan untuk jamuan anak dia heheheh,,

4 comments:

akak juga said...

Ooi lang, cam ner projek yg akak sms tu jd x ? projek mkn2..

ღ'*•.¸alin¸.•*'ღ said...

hi mir..
bley x alin nk resepi kek ni..???
nmpk yummy giler tuxture die pn cam lebut je....
terliur diwat nye...
hehehee

AmirulSyafique said...

hai lin.. memang lembut sangat pun kek tu.. nanti mir bagi resepi dia yer

Chome said...

salam mir..
minat nak tahu resepinya.. boleh kongsi resepi tak ? TQ Mir..