Iklan

Monday, November 9, 2009

Bertamu di kalbu - Jaclyn Victor

mir nak tanya u ols.. u ols nengok tak muzik-muzik separuh akhir jumaat lepas?? apa pendapat u ols tentang keputusan 5 lagu yang berjaya mendapat markah tertinggi?? mir tak puas hati u uols sedih giller.. , mir Noya,,, mir hiba,, mir geram pun ada juga,,

bukan apa u ols,, mir suka sangat dengan lagu bertamu di kalbu yang di bawa oleh jaclyn victor malam tu,, mir mengharap sangat dia dapat masuk akhir..

kalau nengok dari lirik nya yang puitis,, meletop,, kukuh dah mir rasa,

malam pertandingan separuh akhir tu,, suara jac ler yang paling menonjol, suara dia sebijik sebijik kuar,, patah lagu dia mamtop,, jelas lak tu,, meremang bulu kalau dengar u ols, mir yang nengok kat rumah pun leh merasai dan rasa syahdu bila dengar lagu yang di sampaikan, agak2 kalau mir ada kat sana sure lagi ler mir tangkap syahdu,,

sedih u ols.,,, mir tak tau mana silap jac.. so far mir tau ler jac memang selsema malam tu,, tapi mir lihat dia mampu bawa lagu tu dengar baik,, tu baru separuh akhir ,, kalau akhir tak tau ler macam mana dia bawa kan,, takkan nak tunggu dia buat kezutan kunyah microphone tu baru juri nak kata dia hebat,, betul tak?..

ada mir nengok,, artis wanita yang nyanyi entah hapa-hapa tah,, leh masuk akhir,, sebutan nak kata melayu pun tak berapa melayu,,,, tak berapa jelas u ols,, walaupun ada orang kata lagu dia sedap,, mir rasa tak mungkin,, sebab lagu itiew hanya sekadar glamour sajo..lirik tak kuat sangat,,, lagu bertamu di kalbu ni lirik dia lagi mantop...** tetap ni nak jac masuk akhir**

bila dengar keputusan malam tu,, terus mir tutup tv u ols.. rasa hiba sangat,, terus mir masuk bilik,, tido ** walhal memang nak tido pun**

tapi yang pasti kalau dia masuk akhir ,, mir sure dia mampu memberikan saingan pada penyanyi lain untuk gondol anugerah vocal terbaik,,lebih-lebih lagi akak mirsha pun akan masuk separuh akhir jugak kan,, so kalau di takdirkan mirsha masuk akhir,, sure jac akan memberikan saingan pada akak mirsha ,, eemm tapi lagu akak mirsha tahun ni sedap ker u ols??? tu mir tak sure sebb halwa terlinga juri bukan kita leh jangka pun,, lagu jac yang sedap ni pun tak leh dapat markah tinggi ,, betul tak??

walaupun ini bukan keputusan yang muktamad untuk mengetahui jac masuk akhir atau tidak,, mir nak sangat nengok dia masuk akhir u ols,,
Bertamu di kalbu - Jaclyn Victor
Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu
Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri
Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia
Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri
Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu
cuba nengok lirik kat atas tu,, kan ker mantap.. puitis jer mir nengok,,,

atau u ols nak makcik marry yang masuk bertanding??

so apa pendapat korang?

2 comments:

noin said...

sedih sgt2 jac tak lepas.. huu T-T

LISA HAMZAH said...

hai mir...likes you blog...mmuuaahh!!!