Iklan

Wednesday, November 11, 2009

Beruk makye??

Semalam kan besday mir kan,, mir tau ler umur mir dah 26 tahun kan,, sah-sah ler mir dah kertu tak hinggat kan,, tapi yang tak best nyer,, mir tengahari tadi gi ler jalan-jalan lunch dengan si jamal u ols.. gi petaling street cari bahan-bahan nak wat cake,, pastu ada ler barang-baraang untuk buat makan-makan kat opis,, maklum ler mir ni jenis tak reti nak duk diam,, kena plak umur dah lanjut ni kena ler banyak berjalan,,nak membakar kolestrol katanya kan

tup-tup masa mir duk pose-pose manja ,, ngan shopping dengan jamal, ada seorang mamat ni telah hantar sms kat mir yang mengatakan mir ni dah tua,, pastu kutuk-kutuk muka lagi tu,, dia sms bagai tau past ni muka mir akan berkedut macam beruk makye,, ** beruk makye tu apa u ols.. 1st time mir dengar perkataan tu

wahh tekezut beruk mir kat petaling street tu,, motif mamat tu nak cerca mir,, dah ler number dia mir tak kenal bagai kan, private lak tu,, nak call tak leh,, nak balas sms pun tak leh gak,, keji tak?? kalau mir dapat siap dia mir keje kan,, ko kata aku beruk makye yer,,, ko tu keturunan apa plak??

apa ko kata muka aku berkedut macam beruk?

apa lagi ,, terkesima mir nengok masg tu.. mir pun cari ler jamal yang entah kemana berjalan kan,, gitiew kan?? pantang mir lepa terus hilang mamat tu,,maklum ler tak pernah sampai petang street katanya ,, so agak jakun ler beliau kan

terus mir call jamal:

noq,, ko kat ner,, ada ker orang kata,, nanti kalau mir tua ,, muka mir macam beruk makye,, beruk makye tu apa noq ko tau tak?? kalau nate beruk tu mir faham ler,,

jamal pun terus coolkan mir u ols,, dia kata beruk makye tu dia tak tau juga,, ahahha mati ler dia kan orang sarawak kan,, lagi ler dia tak faham,, mir try balik opis cari ler kamus perkataan itiew,, dinch jumpa u ols.,,

so mir pun citer ler kejadian yang telah menghanjengkan mir tetiba di sms zaman nabi mir itiew kan,, terus si jamal ketawa berdekah-dekah u ols,, motifff,,,,

mir pun apa lagi,, duk ler bercerita pasal petua nak bagi kulit mulus bagai kan,,mir nak ler kulit mir bila dah senja nanti still tegang macam orang umur 18 tahun kan,, gitiew,, walaupun mir dah kertu,, jalan pegang tongkat terketaq-ketaq ,, kulit tetap mantop u ols,, jangan giller-giller kan,, nak gak macam kak anita sarawak tu,, yang kulit muka memukau kebabooommm,,

so kak nita apa petua kak nita mengekalkan keanjalan kulit tu?? lets lah kongsi sama-sama dengan mir .,. mir pun nak gak meletop kebabommm

pic sekadar hiasan
kak nita : kak nita lebih banyak makankan ulam-ulaman yer.. kak nita memang mengekalkan makanan organic yer.. untuk dapat kulit yang cantik dan menawan.... kak nita juga banyak gunakan air sembahyang yer..sebab tu wajah kak nita berseri2 bak remaja 18 tahun kan.. malah tegang sehinggakan kak nita ketawa, menagis or ape saja .. riak muka kak nita sama je... tengok lah kak nita ni..walau pun umur kak nita ni boleh dikategorikan sebagai manusia2 di pinggir kubur..tapi kak nita tetap sihat gitew... betul tak abang mahathir...

pic sekadar hiasan


kak nita : bagi mata pulak kak nita makan carrot banyak2 yer... supaya mata kak nita terang.. kak nita ade ladang carrot yer di las vegas dulu.. ari2 kak nita membedal carot je..tengok lah mata kak nita ni cantik bundar..cantik kan...bahagian bibir pulak kak nita sapukan dengan bisa tebuan tanah.... sebab tu terjueh je bagai nak gila..sexy kan.. kak nita cadang lepas ni nak sapu bisa ular tedong lak.. dengar2 tu teknik terbaru..pasti lebih tebal nanti...

so apa lagi u ols...dah dengar penerangan petua kak nita???

mir terus pengsan ,,,

apa pun mir nak tanya u ols.. beruk makye tu apa???

6 comments:

xora said...

saya google, tidak bertemu jawapan la..!

Anonymous said...

maknanya mak beruk ler... ish ish ish tu pun nak chari kamus, mana nak ada, lom register lagik

Gelas Biru Muda said...

sms berbaur hanjeng tu dtg dr credit card collector kot pasal tu numbers dia private

x pun ko ada TERpernah TAK layan mamat tu dulu, tu yg balas dendam bg message puaka tu

maknye tu, mmg mcm org atas ckp la, mak dia maksudnya jadi ayatnya mcm ni la "muka mir akan berkedut macam beruk mak dia"

Anonymous said...

hahaha..bestla statement gelas biru muda..kelas gitu..lebih2 lagi tang yg bwh tu...

AmirulSyafique said...

motif layan mamat tu dulu???

yang pasti ayat dia tu ala-ala ayat nak mengenakan mir tu,, nanti dia dapat mir gunting2 dia buat pahar

AzAz said...

ish ish ish... mmg hajeng org itrw, klu temanlah, bkn sekadar jd pahar... jadi bunga mangga org kawen pun boleh, biar kulit dia jadi pembalut kerosi pengantin