Iklan

Friday, February 12, 2010

Gigi Palsu..

Wah u olls tadi masa kat opis,, housemate mir kata anjeng depan rumah mir tu kena belasah dengan tuan dia sebab pecahkan pasu bunga limau yang baru dia beli ..gumbiranya mir..macam rase nak jerit macam pontianak rasenya....

so bila dah happy tadi mir terus terasa lapar occay,, maklum ler pagi tadi mir tak sempat nak bfast,, pastu lunch plak kena skip sebab mir mengantuk maut,, maklum ler mir kurang tido semalam sebab hanjeng depan rumah mir bising-bising ala-ala nampak hantu gitiew

so di sebab kan mir ngah lapar macam ular sawa,,mir pun gi ler beli goreng pisang area umah mir,, kebetulan tengah panas terik plak petang tadi,, ..mir balik keja..letih banget...sampai kat area umah je..mir ternampak ade kedai goreng pisang, masa mir sampai kedai tu,, mir kena beratur plak u ols,, nak tak nak kena ler sabar,, masa duk beratur tu,, ada sorang pakcik ni beratur kat belakang mir,, dia naik Mercedes tau,, turun,, beratur kat belakang mir,,

masa ngah beratur,,Hp mir duk ler berbunyi-bunyi, tit tot,tit tot ada masg kan,, tapi bila mir nak kuar kan HP mir dari poket jer, terus HP pakcik tu berbunyi u ols.. yang penting,, Kuat giller occay,, blueberry lagi,, nak tercirit mir nengok,, so terus batalkan niat mir nak nak kuarkan HP mir yang sedih ni,takut pakcik tu nengok terus termeninggal plak kat situ kan,, lagi pun malu u ols heheheh,, pastu kan hp pakcik tu berbunyi lagi,, wahh siap berdendang lagu black “ Aku sayang Kamu,,”.. nanges mir , pastu siap jawab call ni,, speak london ni kata nak gi karaoke malam ni u ols...wah mir rase macam nak pengsan ..

so mir saja ler buat-buat nyanyi-nyanyi lah bg dia dengar suara mir yang merdu gemersik bagai burung kenari..kenari katanya...


sambil mir tunggu goreng pisang tu masak,, mir menanyi sambil buat tarian piring u ols

kononnyer mir nak kata ler mir pun pandai nyanyi gak kan,, harus ler malam ni mir embunkan air kat atas bumbung kan.. supaya bila minum suara merdu gemersik cam penyanyi betul...eh lupa lak..mir kan duk flat.. keje gila ko nak panjat atas tingkat 15 tu...mau jatuh merasa lah kan...harus mir menjadi paralimpik lak pastu..tidakkk..so mir batalkan lah niat nak embunkan air tu..mir suruh kak wook je lah jampi..diakan ade keturunan mak esah...mir yakin ko le buat le wook....

tapi yang best nyer,, masa duk pose-pose tunggu goreng pisang tu masak,, mir terdengar ler perbualan pakcik tu

“ aku kat hotel Istana ni,, ngah beli kuih,, sat gi kalau aku sampai aku call hang”

terhantuk mir u ols

Gitiew,, istana katanya,, nak terhantuk muka mir kat tiang dia kata dia beli kuih kat hotel,.walhal beli kuih kat tepi jalan jer,, tepi longkang occay,, cakap tak nak kalah ni,, mir dengar terus mir nak tergelak guling-guling kat situ,, tapi mir tahan jer,,

Tapi past pakcik tu habis kan perbualan dia,, dia duk le kesat-kesat idung u ols., pastu dia bersin,, kuat nak mampuss,,

Haarrgggccccuuummmm!!!

gigi palsu

Yang best nyer,, mir nampak gigi palsu pakcik tu leh tertanggal ocaayy,, tercampak kuar ke longkang ,,,pecah perut mir dengan brother yang tengah goreng pisang tu ketawa masa tu,, tak leh nak wat per dah,, nasib baik tak masuk dalam kuali goreng pisang tu,, kalau tak merasa ler makan gigi goreng u ols..


Pastu pakcik tu terus pandang muka mir,, apa lagi u ols.,terus dia ambik sapu tangan dia,, gi kutip gigi palsu dia yang jatuh tu tadi..

Mir pun apa lagi,, terus ler cabut dari situ,, kang sia-sia mir kena sumbat gigi palsu kat mulut kan,,

CABUTTTTT!!!