Iklan

Sunday, October 11, 2009

Tempahan cup cake 1000 biji?


hai,, nampak pic kat atas tu,, sure u ols dah agak apa yang mir nak citer ni kan,, mesti ler pasal cup cake u ols ,, eheheheh

eemm sori sangat sebab mir dah lama lambat update blog u ols,. bz skit minggu raya ni,, ramai yang buat open house,, kalau di fikirkan ,, berat badan mir yang masa ambang raya turun 5KG dulu,, sekarang ni NAN ADOOOO ,, hahahahah tak tau dah naik berapa .,, minggu lepas mir timbang ada ler naik sekilo u ols,, harus ler mir menjerit tak hinggat kan,, sebulan puasa baru turun 5 kg,, ni baru seminggu raya dah naik 1 kg,, aiyooo kalau tak di kawal harus ler badan mir mengajah balik kan

eemm ok sambung pasal cup cake, hehehe, minggu lepas,,** ceehhh cite lama kan?? **
sori yer,, ni cite minggu lepas sebb bz yang melampau baru ler mir boleh update u olsl. ehehehe..

mir dapat tempahan cup cake sebanyak 1000 biji u ols dari makcik mir .,, WOOWW,,, banyak giller,tapi mir dinch mampu,, sebb oven mir kecik jer,, dinch beso macam oven kak alin yang mir dengar harga beribu tu,, ops! yer ker kak??? kalau banding kan dengan oven mir yang kecik ni dengan TV plasma 42 inci yang senipis kertas kat umah mak mir yang baru beli semata-mata raya ari tu <<<<< promote ni,, hahahahahah,, mir rasa,, oven mir lagi kecik u ols.,, sediihh jer,, tapi alhamdulillah,, berkat oven tu mir mampu meneruskan kehidupan yang mencabar di KL ni,,dapat ler skit-skit rezeki tambahan kan,, harapkan gaji mir yang mampu beli kuaci hamster mir jer memang tak lepas ler kan mir pun nak gak duit saku skit2 u ols,,

tu ler berkat Gigih mencari sesuap nasi kan,,

mir terpaksa tolak tempahan cupcake 1000 tu u ols, kalau mir buat,, harus ler mir ambik cuti kan, tapi boss tak izinkan mir ambil cuti,, lagi pun ramai kawan-kawan yang bercuti raya tak masuk keje lagi,, so mir just bagi tau yang mir leh buat 500 jer,, so persetujuan di buat,, makcik mir setuju mir buat 500 je dulu,, yang balance buat kat melaka jer,, ,,bukan apa. .. kalau nak 1000 biji boleh buat,, tapi mir plak keje,, kebetulan mir kena wat hantaran,, pastu nak pack barang-barang lagi kan,, so banyak keje nak buat sampai kan ramai yang menempah kuih kat mir untuk jamuan raya mir terpaksa tolak u ols,, mir minta maaf banyak2 tapi sekarang ni tempahan telah di bukak kembali occayy, heheheh


so far cup cake tu makcik mir hendak di berikan pada orang yang datang di majlis kawin di melaka u ols,,selain cup cake,, mir kena buat hantaran sebanyak 5 dulang,, hiasan bilik pengantin dan hiasan bagi meja pengantin,, tapi majlis yang mir buat ni untuk majlis rumah lelaki jer,, yang tu nanti mir citer erk.. banyak pic nak upload kat u ols.

eemm cup cake di tempah 2 minggu sebelum majlis,, majlis ari ahad,, tapi sepupu mir nak ambil ari khamis malam jumaat u ols,, mir plak keje ari tu,, nak tak nak mir tak tido 2 hari tau,,direct dari ari selasa,, dana rabu,, pastu ari khamis dah nak ambil dah cup cake tu,,mengantuk tak usah citer ler satu rumah mir berbau kek sekarang ni, heheheh,, oven mir plak sekali bakar boleh masak 30 biji jer,, harus ler makan masa kan,, so past ni mir rancang nak beli oven tambahan,, hope cite2 mir tercapai ler kan,, harus menabung pas ni,, mir pun dah lupa,, mana mir letak tabung bunga rose mir ,, dulu ada bawah katil ni,, now dah takde,, adakah tabung itiew telah di telan di tong sampah u ols di kala sesak??? mir pun tak ingat,,


di sebab kan base cup cake tak cukup,, mir guna aluminum foil cup jer sebagai asas

sekarang ni rezeki mir alhamdulillah,, tempahan kuih raya pun makin rancak walaupun dah pertengahan bulan syawal kan,, pastu hantaran pun alhamdulillah,, semua ni berkat usaha u ols yang rajin singgah blog mir,, pastu war-warkan pada kawan -kawan yang lain,, hehehe sayang u olsss

letak paper cup dalam aluminium foil

eemm dah siap bakar,, just tunggu sejuk masuk bekas plastik

poseeeee,, hehehehe
kebetulan masa mir hari khamis tu,, mir masa tu tengah buat skit lagi cup cake u ols,, tup tup sepupu mir dah sampai nak datang collect cup cake termasuk mir sekali untuk di bawa balik melaka ,, mir masa tu punya ler kelam kabut,, baju mir pun tak siap packing lagi sebab balik keje terus mir buat cup cake yang masih belum cukup tu,,,, so sepupu mir pun tolong kemaskan barang2 yang nak di bawa ke melaka,, mir dah siap pack 3 malam kemarin lagi,,
kalau nak tau,, hampir 1/2 lori barang yang di bawa ke melaka u ols,., cup cake 2 kotak besar,, bunga idup,, hantaran ,, langsir,, baju mir,, aiyooooo banyak giler,, nasib sepupu mir datang dengan kete besoo,, canteq lak tu,, nak gak mir beli u ols,, senang mir nak agih-agih wat delivery kan kalau ada orang tempah hantaran kan
bersambung...

2 comments:

Nurule said...

Salam perkenalan! 1st time baca ur blog mcm tak caya jee anak jantan ni baguih dlm karyanya.. dan akak sgt suka dgn blog anda yg suka berkongsi! Semoga byk rezeki anda dicurahkan olehNYA. akak pun b4 ni buat biler org suruh je, la ni br mcm nak serious..keep up the good work! hope we can become friends.

AmirulSyafique said...

hai nurul. thank sudi singgah blog mir.. datang ler selalu