Iklan

Thursday, September 10, 2009

AWASS u olsss

Sekarang ni ade macam2 makanan kak malaysia ni...kedai thailand plak melambak2..begitu juga kedai makan endon2 yang rajin menyajikan makanan yang lazat2...tapi u all hati2 dgn kedai makan sekarang u all..kekadang tu makanan dia uall sedap gila.. cuba jengok skit kat dapur dia tu uall.. kotor u all.. nak muntah mir ... ade juga yang guna makesah kuat u all...yer lah pelaris katanya..kekadang pelaris pelik2 tau...takut mir...tapi yang bersih tu bersih gak..tu lah orang kata kekadang makanan kat umah tu lebih baik..cuma org sekarang rela pi makan kat kedai dr masak u all..maklum lah sekarang ni dah ramai pompuan2 pemalas nak masak..yang lelaki nya pulak yang rajin u all nak masak...macam mane tu...

mari2 semua..promosi mendapatkan mak esah dengan potongan harga..untuk pelaris dan sebagainya..(padahal perniagaan tok bomoh tu pun x laris)

yer lah kalau masak nanti kuku patah..tangan terkena minyaklah ape lah..tipu u all..sebabnya ramai pompaun sekarang x tau masak..tapi kawan mir cakap kat kedai mamak u all kotor..tp kite jer yang suka makan kat kedai mamak.. sbnrnya mereka tu bukannya kedai mamak.. tapi kedai kelly eng u all.. jual makanan atas name kedai mamak.. kedai2 ni kotor u all ( walau pun ada gak kedai yang bersih tapi tak banyak) ... ade pernah kawan mir citer lepas korek2 hidung terus ajer dia uli2 kan roti canai tu..lepas tu kita makan dengan lazatnya.. sehingga memesan kali kedua..kerana bijih timah itu lazat dan beraroma...gitew..

uweeeek! kalau di tambah kan dalam milo ais tabur itew u all tak perasan pun..rasa masin2 lemak itew lah yang buat ramai orang datang...

hati2 u all ..bukan apa.. ari isnin lepas mir dah terkena dah,, ** mati ler baru nak citer kan** bukan apa u ols.. isnin lepas,, mir dengan kawan mir si jamal kuar ler gi berbuka puasa,, mula-mula plan nak berbuka kat opis jer,, tapi lepas berbuka dengan buah kurma,, perut dosi kenyang plak.. masa nak kuar balik keje,, perut tertiba jer lapor.,. malu ler anak cacing dalam perut duk minta di suap makan,, lemak dah kurang ?? yer ker kurang u ols.. wal hal timbang ari tu 500gram jer turun??
jari dah kurus sebb lemak pada jari dah tiada hahahahaha

Ok sambung balik citer tadi,, eemm so kami pun jalan ler kat masjid jamek,., pastu singgah makan kat sebelah mydin,, belah belakang area situ,, ada akak yang meniaga ni ,, dari seberang,, mir duk pesan mee goreng basah + telo goreng,+ limau panas,, jamal plak bihun goreng + telo goreng dan coke ais,, masa oder sampai,,telo kami takde.. ** bukantelor dalam suar u ols.,., ops! **

kepada akak-akak,, ni ler telor goreng occay,, jangan tak tau plak

Mir cakap ler mir dan jamal oder telor goreng,, pastu akak situ pun masuk dapur ,, masak telor.,, tapi yang buat mir dan kawan mir tercengang. Boleh kakak tu ambil telor dari pinggan lain,, masuk kuali u ols.. siap pegang dengan tangan tanpa guna sudip ker apa,, aiyooooooo terus tekak mir kembang ni,,, telo goreng bila dia ambil dan panas kan tu u ols.. entah-entah balance dari pinggan orang tak habis,., si jamal pun nampak juga,, terus mulut melopong,,,,

yaaaALLAH betul ker apa yang kita nampak tu jamal??? geli lak aku

Sejak tu mir insaf dan terus blacklist kedai tu dari lepak makan situ,, tapi yang hawau nyer,, si jamal dalam tercengang tu boleh plak dia habis kan telor goreng tu,, dia kata sebb dia dah bayar,, bagaimana itiew??? Berselera plak mir tengok dia makan,,

mir cuma bg tau jer..tapi mir pun selalu gak lepak kat mamak ni..tp mir tau lah kedai tu bersih u all...mir siap sembahyang hajat ni mintak petunjuk supaya kedai makan mane yang mir leh lepak..

Mir minta maaf ler kalau ada yang meniaga tu terasa atau sentap ,, kalau korang rasa kedai korang bersih,, so korang bukan dari kalangan orang yang mir cakap erk,, yang penting sama-sama jaga kebersihan

2 comments:

Anonymous said...

hahahahah.. lawak nak mampus.. tapi memang kawasan kedai kat mydin tu kotor pun.. tikus dia besar-besar macam anak kucing

AmirulSyafique said...

hehehe tu ler dulu tak macam tu.,. patut najib datang buat sport check kat situ,, baru ler 1 malaysia u ols.. baru ler rakyat diutamakan gitiew