Iklan

Sunday, September 27, 2009

Ambang raya


hai u ols,. ni ler pic mir yang terbaru,, mir tak buat cucuk botox untuk panjang kan dagu occay,, hehehehmmm,, so jangan nak cerca mir,, cerca itiew berdosa tau

eemm sori ler blog pun dah bersawang dah mir rasa dah ni,, harus ler buat housekeeping kan.. so macam mana raya u ols?? Meriah ker? sure meletop kan,, mir macam ni ler,.. selaku orang bujang trang-tang tang ni,, sure ler menjadi mangsa menjaga opis kan.. pagi2 raya ker 4 mir dah terconggok kat opis dah,, kul 630 pagi lak tu,, sampai kan pak guard yang jadi jaga pun naik heran tengok mir.. mir masuk keje lagi awal dari dia keje hah,, gitiew ler kaedahnya,, biasa ler mengamalkan konsep orang zaman dolu-dolu kan,, orang tua2 selalu kuar rumah awal-awal pagi pergi menorah,, past solat subuh kan,,orang kata berkat kuar gi keje pagi-pagi,, gitew ler gamak nyer,, mir guna konsep macam tu ler.. so kalau opis u ols ada keje kosong yang nak guna staff yang rajin macam mir ni leh ler email terus kan mir,, sure mir tak teragak2 nak send resume mir kat u ols.. hik hik.. ops

sebut pasal raya ni,, mir minta maaf ler sebb mir agak lambat nak update,,. Bukan apa u ols.. tempahan biskut raya agak banyak yang mir kena siapkan,, ada plak tempahan last minit tu yang jadi tak keruan tu,.,. mir takde pembantu,, so buat sendiri semuanya..pastu ari sabtu sebelum nak balik raya, masa mir tengah dok kemas-kemas baju nak balik rumah permaisuri kat selayang tu,, mir baru teringat kuih mak mir tak buat apa pun.. berdebar u ols.. kakak mir plak duk calling-calling minta mir buatkan kuih raya untuk dia ,,.

Yang penting percuma u ols.. sentap gak mir,, walhal kuih raya untuk rumah mir sendiri pun dinch ado.mir minta ler dia datang rumah mir,, buat sendiri. Mir bagi barang buat dan ajo dia,. Tapi sedihh,, NAN ADO nak gak mir buat..keji kan, siap ko kak mir uli pakai kaki baru tau- ops!


cheese tart

So mir dengan gigih nyer dari kul 12tengahmalam tu,, duk ler masak kuih,, gentel2 bagai.. almond London,, cookies famous amous.. pastu cheese tart,, dalam kul 10 pagi tu mata dosi mengantuk sebb dinch tido u ols..permaisuri plak calling nak minta mir buat kek coklat sebb tahun ni dia malas nak masak.. gitiew,,mencabar mir malam tu u ols.. .. baju raya tak gosok main sumbat-sumbat jer dalam beg mir yang ala2 beg mak-mak gi pasar jer,, bayang kan mir tak tido masuk ari ke 5 u ols,.. gigih siapkan tempahan orang,, sampai lupa yang diri sendiri punya dinch buat,,mau pagi raya tu mir tak bangun-bangun kan,,

proses membuat moise cake

proses membuat almond london

ingatkan malam tu leh ler rehat membuta kan,, sedo-sedo rupanya mir dinch buat apa2 , apa lagi kelamkabut ler,,padan muka kan siapa suruh tak planning betul-betul..
lepas siapa semua bagai,, mandi2 terus bertolak balik rumah permaisuri kat selayang tu,tapi yang azab nyer,, beg kuih lagi banyak dari beg baju mir sendiri,,bagaimana itiew?? Mana tak nyer,, mir buat kuih untuk mak mir dah 3 jenis,.kak mir lagi,, makcik mir pun mesti nak jugak kan,, kek lagi,, kira tahun ni tak payah kuar beraya ler sebb dah tau dah kuih rumah masing-masing tu rasa apa kan,, hahahah semua air tangan mir,, so sebb beg dah banyak,.,. harus ler minta bantuan housmate mir yang balik kg raya pertama kan, nasib jalan tak jem u ols.. sampai ker rumah permaisuri terus azan,, berbuka hehehehe,,, dah makan tu mata dah tak leh bukak dah, tapi rumah mak mir tak berkemas apa pun,.

Mula ler mulut mir jadi halilintar kan,,mula ler episode mendera adik –adik mir suruh depa ni kemas rumah,, kalau tak dah macam tongkang pecah dah mir nengok,,, aiyooo,, umah "yenna" yang tak raya sebelah rumah mak mir lagi bersih dari rumah mak mir tu u ols, mulut mir pok pek pok pek tak usah citer ler,, ingatkan kalau balik rumah mak lewat-lewat boleh ler mir berehat dan membuta. Tapi dinch u ols,,. Kena buat juga,, tapi dah nak raya kan.. harus ler buat u ols,, kalau tak tak meriah raya,,. Yang pasti bebudak di larang masuk rumah time raya,, kalau tidak memakai topeng H1N1 occay,, awasss,, penyakit berjangkit katanya,,

famous amous

ni ler hasil mir buat u ols.. dari kul 12 tengah malam,, sampai kul 3 petang hahahah,, tak tido tau

beg kuih lagi banyak dari beg baju mir yang bewarna hitam tu hehehe

eemm nanti mir sambung cite pasal raya erkk,, mir dah mengantuk dah ni,, esok mir sambung

5 comments:

akak said...

terima kasih le bagi akak 4 jenis kuih..termasuk kek..x sia2 ko jadi adik akak lang...huhuhu...

xora said...

multitasking sungguh.. sambil gentel kuih, sempat amik gmbar!

AmirulSyafique said...

hheheheheh gentel elok2,, pastu sambil nak tunggu turn biskut masak,, so sempat ler snap ehehehehe

faizul darius said...

sedapnya kek coklat tu.....

faizul darius said...

beg hitam tu bergaya sekali