Iklan

Monday, September 7, 2009

Muak mir


Macam mane ni uolsss..tadi ada sesi penimbangan biggers looserl uolsss..takut..sekali timbang tak kurus uolsss...macam mane ni uolsss...berdebar mir ni... semua petua uolss mir dah cuba uolsss... kalau nak kata pasal limau dah berpokok2 mir telan ni..asal makan je..limau.. asal minum je air limau..ape pun limau... makan limau tido limau.. semua benda mir buat mir ingat limau...sampai kan sembahyang pun teringat limau uolss..jangan letak limau kat depan tikar sembahyang sudah lah uolss...lain tu dah...pastu letakkan colok.... oh tidakkkkkk

tadi kak rozi timbang,, berat dia ah turun 2.5 kg u ols,, dari berat asal dia 60.5 kg.. wah sentap mir,, mir plak dinch turun-turun,, mir tengok lemak bahagian jari mir jer yang kurus,, yang lain,, nan ado u ols.. wahh pening,, pening kepala mir,, silap2.. mau mir di ketawa kalau tewasss
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!
ada ker masa mir timbang,, berat badan mir turun 500gram jer??? terus mir meroyan u olsssss padahal jangan kata bengkong.... barut and semua benda yang boleh ikat perut mir buat..dah rupa nangka dah uolss..mane balut ngan palstik lagi.. wah gigih ni... sampai kan housemate mir geleng kepala tengok gelagak kawan dia sorang ni... gila agaknya... kalau kata bab bersenam.. dah macam orang gila mir berbasikal dlm bilik gym .. peluh jangan cakap le..mencurah2 uolsss...
kira kalau tadah boleh masak air satu cerek ., pastu buat minum berbuka.. gitiew..


cuma air inai je mir x berani nak cuba... maunya pengsan mir minumnya nanti... wah susahnya nak kurus... tu lah dulu waktu kurus x henggat ko belagak. .makan semaunya.. sekarang bila dah gajah rasakan ko....

bayangkan berat mir 3 tahun lepas cuma 60 kilo je uolsss..kira light2 lah tu kan..sekarang ni uolsss 70 uolsss x ker gajah tu...semua baju n seluar mir yang meletop dah mir sedekahkan kat pokok nangka dah uolss buat balut buah nangka katanya... cantek pulak mir ngok buah nangka tu pakai tshirt superman... tapi bila tengok reality,, sedih u ols.. silap-silap kerusi plastik pun boleh patah tau,,aiyooooooooooooooooooo


cepat2 uolss bagi lagi petua yang leh turun berat gila2 uolss...plz plz..korang nak ngok mir cantek tak uolsss...mir x nak gemok sampai ilang leher uolss... kang ade tersalah antara mir ngan hok hok pulak..sebab xde leher...



*hok hok = ba alip ba ya

4 comments:

xora said...

petua saya dlu
1. jgn makan nasi
2. kurang garam dan gula
3. kurangkan minuman ais
4. banyakkan minum air mineral--buang toksid dalam badan; dan banyakkan makan sayur cam salad dan tomato
5. bersenam
6. jangan makan nasi
7. jangan makan nasi
8. jangan makan nasi
9. amalkan memasak gaya sihat--kurangkan goreng berminyak.
10. jangan makan nasi

AmirulSyafique said...

hehehhe kalau macam tu mir nak makan apa.. alamatnyer jadi vegiterian ler

jul said...

betul2..jgn makan nasi
x makan bukan le maksudnye xmakan lansong pun.
kalo nak diet nasi,minum air soya sbb bende alah ni beri effect cpat knyag.
exercise!!! wajib wok...
kalo mcm sy,metabolism rate rendah jd susah nak bowel open(b.o).so adin ambk laxative(jgn gelak!)but its works.mungkin agak obsesif kompulsif jugak la..but y not rite dr makan hati berulam jantung hari2.atleast ade ciput perubahan pd fizikal kita.kan3?
^,^

AmirulSyafique said...

mir cuba kurang kan makan nasi thank pada semua heheheh