Iklan

Wednesday, August 12, 2009

Yummy : Cup Cake Original ( Vanilla)


Kak Lin,, tengok ni apa dah berlaku hahhahahah,,, mir tak sangka sangat resepi yang akak ajar ari tu mir buat jadi heheh tq.. tq.. tq,, sedapp sangat,, eemm terharu nyer,, hehehe

sori u ols,.. dah lama sangat mir tak update blog kan,, maklum ler bz u ols,. pastu mir plak ambil cuti-cuti malaysia,, harus ler mir siapkan diri buat persiapan nak raya kan,,
ambil cuti gi jalan,, pastu jumpa kak lin,, pastu jahit langsir,, hantar tempahan kuih raya,, jumpa kakak mir kat KLCC,, aiyoo tak menang tangan tau,

semalam mir tak wat per pun kat rumah,, past jumpa kakak mir kat KLCC,,. pastu lunch sama,, pastu gi bayar bil HP mir yang dosi melambung tak hinggat, mir terus balik.. dari tak wat per.,. tengok TV pun citer tak menarik langsung,,. menyesal plak mir ambil cuti heheheh

tengok jam dah kul 3 petang,.,. housemate mir plak belum balik keje,, so harus ler mir gatal tangan wat cupcake yang telah di ajar oleh kak Lin kan,, eemm kepada u ols yang nak resepi ni,., mir tak berani nak bagi sebab mir tak dapat keizinan dari tuan punya diri hehehehe

petang semalam,, mir ingat nak gi beli makanan.,,. tapi dosi hujan,, housemate mir sejak ada kete ni balik lambat,, ingat nak pesan beli makanan kat dia,, tapi dinch jawab call u ols.. harus ler mir meringankan tulang yang dah jadi gajah ni kan.. tup tup,. jadi pun cup cake mir ,, wahhhhhh sedapppppp sangat,, suka sangat
so u ols.. meh sini cuci mata,, karang kata mir propa plak kan,,

ni ler paper cup.. kalau takde ni,takde ler nama dia cup cake..,,ada banyak jenis,, ari tu mir buat guna paper cawan kuning yang mahal yang amat tu kan,..la ni,, mir nak try guna yang ni

susun dalam tray macam ni ha.,

pastu buat kan bancuhan adunan kek
eemmm dah nak jadi dah tu,.., yummyyyy

eemm masukkan 1/2 @ 3/4 dalam cup .. sebab dia akan naik.
pastu bakar..

eemm dah siap

canteq dan gebuu sangat

susun atas redai,,. bagi dia sejuk dulu

eemm dah sejuk,., boleh ler hidang untuk minum petang

eemm sebelum kena ngappp mir tetap nak pose,, biar u ols terliur hahahaha

eemm mir buat banyak sebab mir nak bawa ke opis ari ni heheheh
pagi tadi mir letak ler cup cake ni atas meja waqaff kat opis u ols,, zzuuuuuppp zaasss,, habis ,, melepas ler siapa yang datang lambat,.., maklum ler pagi tadi hujan lebat sangat,, so ramai kelaparan hahahaha .. si wook dok call mir tanya cup kek.. tapi dah habis u ols.. sori wookkk.. nanti mir buat lagi yerk

lagi pun mir tak hias apa-apa pun sebab cream dah habis.. so nanti mir akan buat hiasan plak so u ols tunggu tau

boss mir suka sangat dengan cup cake ni, dia kata rasa dia originalll sangat,, hehehe tq boss atas pujian tersebut
eeemm sedar tak sedar dah nak puasa kan,, mungkin dah puasa nanti tak dapat ler nak makan cup cake.. kalau buat pun untuk makan sahur jer ler.. huuhuuhu ada ker orang makan cup cake masa sahur u ols??

9 comments:

xora said...

kan best kalau satu opis dgn mir.. blh makan free hari2!!

ღ'*•.¸alin¸.•*'ღ said...

yey jd jgk kek tu....
hepi rs.....
;p

congrat mir...
nnt akak kasik resepi lain plak k...
:)

AmirulSyafique said...

huhuhuhu.. ala xora.. biasa jer.. kawan-kawan opis dah jadi gemuk dah. semua marah mir hehehehe

kak lin,,. thank.. sedap sangat,., past ni nak try resepi lain plak

Anonymous said...

salammmm, lang t buat kuih raye untuk aku sekali ea...

suriati abd kadir

AmirulSyafique said...

huhuhu hang nak gak ker kuih raya,, nanti alang bagi yer

sham said...

salam...

cik puan mirul...wakakakaka(sah2 kena maki jap lg..)

mana dier resepi cup cake nih...selalu ader jer...huhuhu...br jer review nk wat tuk raya nnt...kalo leh emailkan lew yer...

salam...

nurul said...

nak resepi mufin

AmirulSyafique said...

huhuhuh mir takut nak bgi ler.. sebb mir kena minta izin dengan kak lin ,,. dia yang bgai resepi ni.. kang dia cerca mir macam mana u ols??

nad nazira said...

bestnyerh! nak mintak resepi boleh tak??


=)