Iklan

Wednesday, August 5, 2009

Yummy : Majlis Kesyukuran & cup cake coklat

semalam sebelum nak balik keje.. mir telah di kezut kan oleh si khairul ( kawan mir yang tempah hantaran ari tu)

khairul datang tempat mir,, dia minta mir buat kad jemputan makan-makan sempena majlis kesyukuran u ols.,,masalah nyer masa dah suntuk.. majlis nyer hari ni,. mir plak dah nak balik,, time tu ler dia datang kat tempat mir minta bantuan,,
ko memang suka buat keje last minit kan??

pada asal nyer,, majlis tu sepatutnya pda hari isnin lepas u ols.. tapi di tangguh sebab ramai sangat yang bercuti balik kampung,. maklum ler awal bulan kan

mir puas ler mencari idea,, hujung-hujung,, mir yang blurr terus,,selepas berhempas pulas,. tunggang terbalik,, mir setuju buat,, tapi ala kadar jer ler,, sebab masa dah suntuk,, siapa suruh tak bagi tau awal-awal kan

Malam tu berhempas pulas mir buat dan fikir idea u ols.. nasib ler idea tu datang mencurah-curah macam air hujan masuk baldi,, gitiew ler idea yang datang,,
so ni mir letak ler kad jemputan yang berjaya mir buat pagi tadi hahahaha

siap ada logo department mir lagi,. Department ko takde logo club kan kak wook..
** tetap nak menyakat si wook kan,, ??

sebut pasal wook ni,, mir ada satu cerita ni, hahahah nanti ler mir sambung dalam entry akan datang hahahaha

yang ni plak atur cara majlis u ols.. sebab mir kan nak jemput VVIp.. so design kena ler meletop walau pun ringkas semacam hahahahah

dah ada majlis jamuan ni,, mir apa lagi u ols,, harus ler menyediakan sedikit juadah,.. hahah kira sedekah ler,, mir kan dah ada oven,. harus ler tunjuk skill
kali ni mir buat cup cake coklat u ols.. moisst sangat
bahan-bahan yang dah di bancuh,, , mir tunjuk ringkas jer,, sebab nak tunjuk mixer kang,, banyak entry plak kena buat hehehehe


paper cup.. hehhe yang ni boleh tahan gak harga nya,,

masukkan adunan,, nampak macam comot,, tapi bila dah naik kek tu,,. comot tu tak nampak dah

eemm mula bakar

eemm dah nak masak dah tu.. eemm nampak tak dia naik??? mula2 jer naik.. pastu cake tu turun balik

eemm nampak tak dah turun,,
malam semalam,. mir buat,. pastu mir biar sejuk.. pastu mir rasa,, agak tawar skit,, tapi housemate mir kata dah ok rasanya,. sebab mir baru makan rambutan,,. so rasa tawar ler sebab buah rambutan kan manis,., so rasa manis mir tak terasa sangat

di sebabkan mir tak puas hari dengan rasanya,, mir dengan menadai-mandai buat topping sugar icing hahahahahahah

tarraa,,, dah siap hias hehehehe

hhehe dah siap packing nak bawa ker opis dah ni

Yummyyy,,, kalau nak rasa.. meh le datang opis mir..
macam mana badan tak gajah,, asyikkk makan jer kan???** motiff carut diri sendiri??**


4 comments:

xora said...

nak byk post pasal cupcakes lagi..!! :) sukatengok cuppies yg comey lotey

ღ'*•.¸alin¸.•*'ღ said...

mir...np kek tu jatuh balik yek???mesti something wrong some where...huhu

tp pandai mir cover ngan icing...gud try my friend.... :)

AmirulSyafique said...

huuhuu,, mir tak tau sebab mir dapat resepi ni dari kawan,, dia kata memang adunan tu akan turun balik lepas masa. tapi tak turun sangat ler..tapi gebu sangat kek tu ,,. sedappp .. kalau letak cream coklat sure meletopp

ღ'*•.¸alin¸.•*'ღ said...

hehehee
cam best je....
bile nk bake utk alin..
lalala~