Iklan

Tuesday, December 8, 2009

Mirul ngah Bersedihhh

u ols... hati mir sejak ari khamis lepas ,, tak tenteram,, tak leh tido,, mir duk berfikir-fikir tentang masa depan mir,, bukan apa,, mir memang akui mir sedang mencari kerja baru,, kehidupan baru,, tapi sekarang ni,, peluang itu telah datang,,,depan mata,, tapi hati mir pulak yang rasa tak berasa seronok

baru-baru ni mir dapat satu panggilan,, minta mir lapor diri ,, keje baru,,, so far ,, gajinya dengan gaji mir sekarang ni tak jauh beza sangat,, tak naik tak kurang,, sama saja,, cuma mir memang nak cuba mencari pengalaman kerja yang lain,, suasana yang lain,, mir dah lama kerja di syarikat yang mir bekerja sekarang ni,, masuk 8 tahun u ols.. sejak mir spm lagi., tapi keje mir sekarang ni takde perubahan,, nak kata naik pangkat,, dinch u ols,, nak kata tukar unit pun dinch juga,, kerja mir dari awal masuk,, macam tu jer,, kawan-kawan mir semua duk bertukar unit ada yang tukar sampai 2 - 3 kali,,,,mir tetap jadi patung cendana kat situ,,, yang ada cuma tukar managment jer,, orang kata boss tak nak lepas kan mir ke unit lain sebab mir sorang jer yang tau selok belok keja mir,, mir je yang bagi kominten yang mantap,, 100% pada keje,, tahan maki,, ..yer ker?? ayat ni bukan mir reka,, tapi mir copy paste ayat budak-budak opis tak percaya gi tanya diaorang..

mir pernah gak cadang nak tukar unit,, tapi takde calon yang sesuai nak ambil alih keje mir,, tapi mir kena gak fikirkan masa depan mir,,, 8 tahun mir berusaha keras memantapkan kerjaya mir,, sampaikan deparment mir sendiri disegani oleh department lain,, siapa dapat anugerah ISO lagi,, kelas tak,,,, semua pahit manis mir telan,,

Tapi,,mir tak sangka mir dapat peluang kerja lain dalam masa terdekat,, tak pernah mir rancang,, mir sendiri pun tak pernah duga yang mir terus setuju,, bagaikan ajeng mendapat tulang,, orang yang mengantuk disorongkan bantal dan tilam Vono,,, mir terus baring pose tido,,gitiew,,
hello.. yang ko duk barang kat lantai tu apa pasal??

tapi tiba-tiba,, mir leh menangis sorang-sorang,, mir sedih,, mir hiba dalam gembira,, mir tak sanggup tinggalkan keje mir sekarang,, mir sayang sayang dengan opis mir ,, banyak yang mir belajar,, dari tak tau guna komputer,, sampai expert dah,, siapa leh download photoshop lagi ,, pastu siap leh touch up pic kawin orang ,, buat super impose pic kawan-kawan opis ,, buat lawak gempak time ngantuk-ngantuk,, terror giller dah ,,,

yang paling mir hiba,, andai mir pergi,, mir tak mungkin rasa pengalaman keja di syarikat yang macam sekarang,, suasana mesti berbeza ,,sebb kawan-kawan semua baik-baik dah macam keluarga,, boss semua sporting,, tak macam department wook dan jamal,, semua nak protocol,, department mir tak macam tu,, boleh buat pertandingan bagai,, sampai jamal pun duk jeles dengan department mir,, semua jenis satu hati,, bak pepatah melayu,,cubit peha kanan,, pipi kiri terasa pedih kena penampar gitiew ( siap gatal suruh cubit kan?)

kalau kat department wook tak akan merasa ler pengalam manis macam tu,, bayang kan mir duk jalan cat work kejap tak sampai 5 minit,, satu opis dia duk pandang-pandang mir,, macam tak pernah nampak orang korea lalu kan??? pastu duk leh mengata mir ,, konon gajah sesat,,, nangessss mir dengar statment berapi macam tu,, gitiew,, department mir tak macam tu u ols,, semua baik-baik,, semua cakap mir kancil. walaupun mir tau mereka sindir mir,, tapi mir tak marah sebab mir sayang kan mereka

ada ker mir yang macam korea ni ,, department wook kata mir gajah,, tak patut betul,,

sedar tak sedar,, ari jumaat lepas mir bagi tau boss mir tentang rancangan mir,, muka boss mir berubah,, dia mengeluh banyak kali,., semua kawan-kawan yang ada pelik sangat,,,, cian dia,, kawan-kawan mir semua dinch tau,, mir rahsiakan,, sedar tak sedar,, air mata mir mengalir laju,, sambil buat keje,, mir menangis tiba-tiba,,

kalau berbual,, mir coverina bagai nak giller,, buat macam takde apa-apa berlaku, konon mir kena selsema,, sebab tu mata dan hidung mir merah kan,,, tapi ani yang duk sebelah mir dapat kesan dengan sikap mir,, terus tanya mir bertubi-tubi,, mir bagi tau ler, siapa kawan-kawan yang lain duk tanya dah macam-macam,,,, mir rasa macam nak berhenti keje cari keje lain,, terus kawan mir sedih,boleh tanpa sedar dia sebarkan cite mir kat orang lain, bayang kan, punya ler rapat tali persaudaraan kat deparment mir, dah macam internet bergerak dah,, bagi tau kat sorang,, terus yang lain semua leh tau,, pantas tak??? tu mir just bagi tau ari tadi time orang semua dah balik keje,, ramai yang dinch tau,, tak tau ler esok macam mana,, sure bergendang tak hingat punya kan,,

mir dah tak tahan nangis ni u ols.. esok mir sambung lagi,, mir ngah sedih sekarang ni,, dilema sangat,,

3 comments:

xora said...

kadang2 kan Mir, kita kena gak keluar dari comfort zone kita, cari cabaran baru :)

AzAz said...

life goes on... yg sudah tu jadikkan sajork kenangan yg terindah dlm hidup mir... kenangan baru bakal tiba, mungkin lbh manis dari yg lama, mana lah tau leh dpt bf kot kali ini..Opps

x usah nanges nanges, org tua nanges buruk tau rupa dia, lagi pun Martha Steward ada kata, nanges x menyelesaikan masalah... jadik... tima aje keputusan yg dah dibuat dgn hati and minda yg terbuka, leh?

Dina Halim Bridal Boutique said...

tak pe mir..betul xora kata, maybe sampai masanya untuk mir cuba angin di tempat baru..lgpun mir muda lagi..byk lagi pengalaman yang boleh mir dpt kat luar sana..kalau tak best keje tmpt baru, tulis blog hina2 diorg kay?hehehe..