Iklan

Friday, December 18, 2009

Maal Hijrah

Di hari yang mulia ini,, mir nak ucapkan kepada u ols,, Salam Maal Hijrah..
sedar tak sedar kita dah masuk fasa tahun 2010 kan,, mir sendiri terasa akan tarikh ari ini u ols.. bila fikirkan ,, mir sebenarnya sedang bermula perjalanan Hijrah mir sekarang ini dari syarikat lama ke syarikat baru,,
so far mir masih belum betugas lagi,, sebab mir kena menjalani kursus dulu,, mir masih lagi dalam proses Pengenalan di Akedemi ,, so far di akedemi ni macam-macam ragam kan,, dah macam masuk sekolah balik dah rasanya,, mir kena lulus 8 exam untuk mir masuk ke laluan tugas yang sebenar,,
ari tu mir sempat ler menjengah di unit kawalan,, punya ler bz mir nengok u ols.. masuk unit tu tak leh nak berborak sangat,, kang pilot calling center kawalan buat aduan kata laluan bz atau ada masalah,, tak pasal-pasal berlanggar plak kan,., so mir memang tak leh ler keje kat bahagian situ sebab mir ni terkenal dengan kenakalan dan ringan mulut kat situ,, kalau mir dapat unit tu sah-sah ler mir berbual dengan pilot jer,, silap-silap ,, laluan yang tak bz terus jadi bz hehhehee
pastu mir di bawa membuat lawatan ke unit tiket management,, audit dan bahagian guard,, kena tengok cara-cara proses semakkan ,, semua sekali,, kira seronok gak keje kat sini,,
so kita tinggal kan ler kisah keje mir yang baru kan,,
So u ols ari ni wat per???,, mir buat sekian kali nya,, mengikuti sambutan Maal hijrah,,
tahun ni sambutan di adakan kat putrajaya,, so bagai nak giller ler wat persiapan awal bagai kan,, pagi-pagi buta dah gosok baju bagai,, tak nak kalah,, mula-mula nak pasang diamond bagai bagi bling-bling bagai,, tapi housmate kata jangan giller-giller,, silap-silap kena halau dari dewan tu sebb mata pengerusi majlis tu silau bagai,, terus tak jadi mir pasang batu kat baju,, so pakai late-late jer
ni ler purtajaya u ols.,.
dengar ceramah bagai
brother kerusi depan " aku ada bau bangkai busuk ler..asal dewan ni tetiba busuk erk."
tuan punya kaki " pergghh sejuk kaki aku ni,, lega rasanya,, bagai nak giller menapak naik tangga"

sedang mir duk sibuk-sibuk dengar ceramah bagai kan,, mir ternampak ler satu group ni,, group akak-akak,,

bukak "geng akak fatine" occay,, tapi akak-kak yang ori,,, mula-mula mir tak sedar,, tapi kawan mir duk siku mir bagi tau yang ada group kat dewan tu duk pandang-pandang mir,, pastu siap duk tunjuk-tunjuk tangan kat mir,, dah ala-ala orang mengumpat dah mir nengok,

mir pada mulannya pelik ler,, pastu mir buat tak layan jer ler,, entah betul entah tak dia tunjuk arah mir kan,,

pastu mir gi ler toilet ,, sebab dewan tu agak sejuk plak..,, mir tak bawa baju sejuk,,yer ler ada ker orang pakai baju melayu dengan baju sejuk u ols??? so harus ler kerap kencing kan.. sejuk sampai ke tulang,,,, masa mir nak gi toilet tu,, akak n the geng ni tegur mir,,

bukan tegur yang ni,,occay

dia tegur mir,, kata macam pernah nampak muka mir,, mir kata mir tak kenal akak tu,, ** mati ler kek wat kan,,**
sori yer kak mir nak gi toilet dah,, nanti kalau jumpa kita borak lagi ,, kang kena sound plak mir sebab duk berborak tepi tangga kan,,

mir tak tahan dah nak kencing ,, terus mir lari pergi dari situ u ols,,

past mir kencing bagai, mir pun masuk dewan,, nak gi duduk,, pastu geng akak ni panggil mir lagi,,

"dik,, akak rasa macam pernah nampak muka adik ler,, tapi kat mana erkkk"


kenal mir ker??? kat mana erk?

yer ker pernah nampak muka mir?? kat mana tu,, mir pun duk fikir gak ,, mir terus duduk,, maklum ler kawan mir dah duk panggil-panggil mir dah time tu

mir pun terus ler duduk,, sambil berfikir,, bila erk mir kenal atau jumpa akak tu,,

eemm habis sambutan bagai,, mir terus ler balik ,, masa duk kemas-kemas barang ,, botol air ,,beg dan sampin bagai,, akak n the geng ni,, dengan gigih nyer,, bagai tau

" adik ni AMIRUL SYAFIQUE yang buat hantaran tu kan,,??.. yang ada BLOG tu kan??? Puas akak duk fikirkan nama adik tadi,, laa tak sangka akak leh jumpa adik kat sini,, putih nyer muka,, dah macam cina mualaf dah akak nengok ko,, lawak pun ada muka ko ni .hahahah"

pastu kawan dia plak sambung

" bukak cine ler zahh,, tapi mir ni kan asal dia dari korea,, tu yang muka dia macam mualaf skit,,"

gitiew,, mir terus senyap jer u ols dengar kata-kata mereka itiew,, mau nyer tak,, sampai kan muka mir pun akak tu leh cam,, bagai mana tu,, mir nampak expose sangat ker kat dalam blog,, aiyooo malunyer

apa lagi,, mir terus capai beg kat bawah kerusi,, terus mir pengsan u ols,. pitam u ols,, dah ada rupa chalin chaplin ker muka mir ni yang dia kata lawak tadi u ols??

chanteq ker mir??

1 comment:

Gelas Biru Muda said...

dh ada org kenal, kira dh glamour la tu.... meh akak nak resepi kek coklat tu, akak dok kt kota star ni blh ke nak nempah kt mir?

muka hang mmg leh wat org ketawa seket, manis jer...