Iklan

Friday, December 4, 2009

Gubahan Strawberry coklat

aloo u ols.. sihat ker,, sedang wat per tu? mir hangin satu badan semalam sebb mir plan nak update blog,, tapi dinch boleh bukak internet plak semalam,, puas mir try-try on tapi dinch boleh u ols,, geram sangat,, walhal mir bagai nak giller tunggu giliran guna pc housmate mir ,, tapi bila dia tido,, mir on tak leh plak,, hanjeng tak?

eemm kita lupa kan hal berokband tu..so ari ni mir nak ajar u ols semua satu gubahan yang agak mewah,, tapi simple.. eemm kalau di kira kos memang agak mahal skit sebb banyak item yang di perlukan,, mir dapat tempahan gubahan ni minggu lepas,,tempahan di buat oleh boy from petaling jaya,, apa pun mir dapat reaksi positive dari boy,, tak habis-habis dia puji ,, mir ada ler bagi dia baki strawberry coklat yang mir buat tu,, berebut-rebut adik-adik dia katanya,, hhehhehe sedap sangat ler tu,,huhuhuhu,,

so u ols.,. let tengok cara gubah gubahan strawberry


mir guna bekas tin,, tin ni mir guna sebb mir nak letak buah strawberry kat bahagian dalam,, bukan apa,, buah strawberry jenis tak tahan panas sangat,, so ia akan berair sedikit kalau suhu terlalu panas,, untuk langkah jaga2,., guna tin macam ni,,,


tin yang mir guna tiada sebarang corak,, so untuk menarikkan pandangan nya,, mir balut dengan kain organzza bercorak,, pastu letak reben yang sama tema dengan bunga yang u ols nak letak,, disebab kan tema yang boy pilih warna pink,, mir letak reben pink ,,, sedondon,,

ni ler hasilnya

mir balut tutup dan badan sekali, biar nampak sedondon gitiew
eemm episode lalu mir ada tunjuk cara membuat bantalkan,, so u ols, boleh ler buat ikut yang mir ajar heheheh

letak tin tu atas bantal

pastu hias-hias kan,,

eemm ni yang dah siap hias,,

so kalau nak gubah buah strawberry,, kena ler guna buah starberry kan,,

buah strawberry ni agak azab mir cari,, mir dari rumah mak mir kat selayang,, pastu cari-cari area selayang,, jumpa 1 bekas jer,, haru mir,, pastu mir pusing2,, cari kat pasar borong selayang,, dapat ler 2 bekas,, tapi gubahan ni tak cukup, sebb nak guna banyak,, so mir cari skit so dapat ler dalam 6 bekas, ,, alhamdulillah,, harga tak hinggat,, mahallll,, tapi kain sekali seumur hidup kan,, so tak kisah ler,,

eemm mir tak nak buat coklat kosong,, so mir plan letak kacang,, walnut,, badam

eemm strawberry yang dah salut coklat,, mir taburkan kekacang

eemm kering kan coklat dulu

buat banyak-banyak dan kering kan

biar sampai betul-betul kering,,

so bila dah kering,, boleh ler hias secanteq yang u ols mampu

dah siap.

apa lagi u ole,, try ler buat,, terus terang,, memang sedap sangat

so u ols,,,
make sure jangan lupa try buat occay,,

5 comments:

Gelas Biru Muda said...

nmpk sedap tu, pas ni leh le wat, maklumlah musim org kawen bulan ni, makaseh mir

ELLY said...

wahhh.....cantik sgt2....coklat tu mir guna coklat aper erk....braper erk modal nak wat strawberi coklat ni?....hehe...

Riena said...

fandainyaaa...
cantik laa mirul...

Anonymous said...

ermm..bestnya..beruntung family belah sana dpt....

AzAz said...

amboi sedapnya... ko pki coklat jenis apa yg leh keras 2, coklat masakan kat pasaraya x leh keras pun, klu wat almond london... lembik semcm je coklatnya

kongsi le brand coklat tu, nak gak try buat perut sendiri