Iklan

Sunday, December 27, 2009

Bonda oh bonda

mir ada 2 berita nak bagi tau kat u ols ari ni,, satu berita baik,, satu berita sedihh gille u ols,,,

mula-mula mir citer dulu pasal berita baik kan,,
ari ni masa mir ngah duk masuk blog,, tetiba mata mir tertumpu pada satu benda ni,,
.
.
.
.
.



nampak tak?

tu dia,, 20 orang yang tengah skodeng occayy,,, ko adoo jamal pelangut blog ko banyak tu,, dinch adoo kan,, gitiew,,

terasa glamour kejap u ols ,huhuhuhuhu

tapi kan ada berita sedih dari itiew...

baru jer berlaku sat tadi,, masa mir tengah duk khusyuk membuat kek tempahan orang,,, mir dapat ler satu panggilan ni,,tapi mir tak sempat menjawab,,sebab masa tu mir duk bland adunan kan,, kan terbantut plak,,past habis bancuh bagai mir pun gi ler nengok Hp mir

so tertera ler miss col katanya kan,, mir pun nengok.,., rupanya nama ,, "Permaisuri Agong Selayang" yang tertera kat phone mir yang dinch ado jenama tu kan,,


yooo what up..

pastu mir pun calling ler,, bonda mir itiew tadi,, nak tau apa yang berlaku tadi??

Bonda ada calling alang ker tadi?? **gitiew

yes i call u tadi ,,but why u not answer??** sekali bonda mir speaking u ols,,mir terus cuak,, betul ker bonda mir ni??

sori tadi tak dengar sebab tengah buat kek,, ni baru jer masukkan adunan dalam oven,, naper bonda?

terus bonda mir jawab

bonda nak minta bantuan ni,, bonda perlu kan sangat-sangat,,

bantuan apa tu??

bantuan kewangan,, tak banyak,, rm 750.00 hinggit jer,,

agrrhhhhhhhhhhhhh,, terus mir menjerit,,,

bagaikan di rasuk syaitan,,,

750 hinggit? banyak nyer,, mana anakanda nak cari wang sebanyak itiew??
ala ko kan kayoo,, takkan ler takde untung,, adik ko nak masuk U ni,, biasa ler ,, awal tahun nak guna banyak duit,, nanti hujung-hujung bonda bayo balik,, boleh nok? ** motif bonda mir panggil mir noq??
yeee ler tu,, bukan tiap bulan anakanda ker yang bg duit,, ?? akak tak leh bantu ker,,
bonda dah calling dia,, dia kata tak leh sebab anak buah ko nak masuk school.. so bonda terus teringat pow kat ko jer,,?? giteww,,
occay ,, alang masuk nanti alang masg Hp bonda ,,,
*********************************
tapi kan,, kes tu tak habis kat situ ker u ols..
terus mir calling akak mir,,
truttt,,, trutttt,,, (bunyi Hp)
hello.. haa,, naper... ( motif tak bg salam??)
ada dok bonda calling hang tadi??.. mir membalas
takde pun,, naperr?...
eemm ada tak bonda minta hang masukkan duit school adik rm 750 hinggit,,
takde pun bonda cakap apa2.. tapi memang adik masuk school bulan 1 ni,, yuran daftar U Rm750,, bonda ada bg tau,, tapi takde plak sebut nak borrow,,, naper.. dia pow ko ker, hahahahahaha,,, ko kan anak kesayangan dia,,
oh yer ker,, ciisss,,, terkena aku
talian terus putus u ols
bengggkek hati mir u ols,,
dah ler tengah dentis ni,, kena pow plak,,

pitam kejap

bukan takat pitam jer,, boleh ICu tau

eemm nasib ler permaisuri yang minta,, sabar jer ler kan,, tapi kepada adik mir yang sedang baca blog mir ni,, awas yer,, ko habis belajar 3 tahun nanti,, alang akan pow ko balik,, awass,, yer,, hujung-hujung ko tak lulus periksa,, ko tunggu ler ,, alang cerca ko nanti,, awasss,,,,,

3 comments:

AzAz said...

klu x lulus cemerlang, cerca je smpi puas... pastu mintak dier ganti blk 5x ganda Oppss...

mmg org nmpk duit msuk jer... duit kluar org x nmpk...

xora said...

kalau nilau 750 pada 5 tahun akan datang sama dengan 7,500 (disebabkan inflasi dan tekanan gaya hidup) harus adik mir bayar RM7,500 :D

FaRrA DeeN said...

Hahaha... lehai... ciannye... Lebey kurang jek nasib kite yek?? I nie, adik beradik 3 orang, I dok tetengah... Asyik tersepit n terkepit jek... hahaha...