Iklan

Wednesday, December 9, 2009

Merayu,, di rayu,, sayuuu,,,,

seperti yang di jangka kan,, ari ni berita gempar mir meletakkan jawatan telah tersebar bagai nak giller,, dah macam artis dah,, ramai yang calling, email,, bagai,, tak lupa makcik yang meniaga nasi lemak kat bawah jambatan kat opis mir pun leh tau gak pasal mir letak jawatan u ols.. MOTIFFFF???

Tadi boss mir telah mengadakan meting tergempar pasal mir meletakkan jawatan,, pastu lepas tolak campur bahagi semua baki cuti mir,, mir dengan jayanya ,, hari akhir mir keje adalah pada jumaat ini ,, terus semua berlinang air mata u ols.. mir sendu,.,. kak ila dah melalak-lalak dah,, meraung tak usah citer ler,, mir dah tak leh tahan air mata,, terus lari masuk toilet,, menangis bagai nk giller,, sayu sangat,, tu boleh lagi mir buat sidang akhbar lagi bagi tau yang mir akan berhenti,,

yer saya sedang meniti waktu untuk berhenti,, soalan lain plzzz
tadi masa rehat tak leh nak buat apa,, semua kawan-kawan mir dah bertanya,, berita mir berhenti dah tersebar,, mau nyer,, semua orang tau mir adalah anak emas dia syarikat ni kan,, tup tup letak jawatan,, motif sangat kan,, mir plak dah lama berkhidmat di sini,, 8 tahun u ols,,
kalau di singkap semua kenangan mir dulu terlalu manis rasanya,, kalau kencing tu bertabur gula pasir kan,, pastu mir tadah,, buat kuih gitiew hahahahaha,, keji tak??? hahah tapi dinch u ols.. mir tak ler macam tu sekali,,
mir ingat lagi,, masa mir mula-mula bekerja di sini,, masa tu mir ni kampung sangat,, baru nak mengenali kuala lumpur,, mir datang keje kat sini,, hanya bebekal kan 2 pasang baju jer,, balik jer rumah terus basuh baju tu,,bayang kan azab mir macam mana,,balik basuh,, kalau hujan ,, tak kering ler baju tu,, siapa streka bagai kan,, mir simpan lagi baju tu,, siap berplastik bagi,, senang esok2 kalau mir ada anak,, mir leh ler bagi dia pakai baju tu,, berkat skit kan hahahahaah ** mati ler miskin**

mir ingat lagi mir penah kena marah dengan boss mir,, tu ler sekali seumur hidup mir kena marah ,, pastu mir marah boss mir balik hehehe,,dah macam nak bertumbuk dah,, tapi kawan-kawan mir bantu mir,, mir bertuah sangat dapat kenal kawan-kawan mir,, ramai yang baik hati,, bersatu hati,, mir memang berat hati nak tinggalkan mereka semua,, sedih u ols,, sini ler kakak,, adik,, abang,, emak,, sepanjang mir duk bujang kat KL ni,, sob sob ** mir lap air mata dengan lengan baju keje**

pengalaman keja sini tak mungkin mir akan lupakan sampai bila-bila,,sedih nyer,, makin dekat hari,, hati mir jadi semakin sayu,, bayangkan,, dalam mir ketawa terbahak bahak,, yer ler sebb mir ni budak nakal,, suka mengacau orang,, bagi orang jadi gajah kat sini,,

tadi yang buat mir tak tahan air mata,, kawan-kawan mir bagi tau mir,,

"past ni takde orang nak kacau akak,, gurau-gurau dengan akak"

''past ni takde orang nak buat deco time jamuan"
''past ni takde orang nak buatkan air waktu pagi"

''past ni takde orang nak belanja makan kek"

''past ni takde orang nak bantu kitaorang"

''past ni opis ni mesti sunyi kalau ko takde"

''past ni mesti opis ni rasa lain,, sedang kan ko kata ko nak resign aku dah sebak"
tapi yang paling banyak mir dengar ayat ni,,
"ko dh nak berhenti,, tak dapat ler aku nak makan kek ko lagi,,, " aiyoooo,, ko memang kan,, tetap nak makan jer ....
wooiii tengok tu,, mirul laahh!!!

masa kuar rehat ada yang sok sek cakap belakang,,
dia ler yang nak berhenti tu,,
tu diaa,, rasa nak tergolek rasanya,, cleaner pun leh tau gak,, siap mengumpat mir dari belakang lagi,, kelass tak cleaner tempat mir?? tempat ko ada tak cleaner macam tu jamal??? dinch ado jugak kan,.,.

boss ko adoo berhenti naik kete ni wook? Nan ADO kan?

mir ada gak dengar-dengar diaorang rancang nak buat kete berhias u ols, gitiew,.. dato syarikat ni dulu kuar pun takde kete berhias,, mir plak yang adoo,,, hik hik,,

pastu ada gak yang cadang nak buat pikket nak tahan mir.. tak nak bagi mir kuar opis,, motiff???? ko ingat aku pendatangg?? ops!

cuba teka ,, mir nyorok kat mana?

harus ler mir menyorok lepas ni u ols,, pastu mir lari ikut pintu belakang kan,, takut u ols,., peminat fanatik dah rasanya tu

1 comment:

Gelas Biru Muda said...

ate nak wat camner dh katenye DIVA... mustiler makan paki bagai smua org nak tau, jgn kamu behenti hapdate belog ni sudah