Iklan

Wednesday, April 4, 2012

Baju Nikah

hai u ols,, makin susah plak mir nak upload kan pic kat dalam blog sekarang ni ,, mir kena belajar godek-godek lagi version terkini blogger ni rasanya,, mir belek bagai nak giler baru mir dapat skit-skit rentak nak upload pic heheheh,,

dalam minggu ni,, mir agak bz memanjang,, sebab banyak tempahan,, alhamdulillah,, berkat usaha mir ,, segala usaha mir ada gak pendapatan sampingan kan,, tak kurang juga ada yang ajak mir joint untuk membuka butik sendiri,, benda tu mir belum terfikir lagi sebab mir banyak lagi yang sedang belajar dan menyusun strategi mir sendiri,, bab bizness ni bukan perkara kecik kan,, kena rancang betul-betul ,,,

oh yer,, hiasan gubahan bantal entry yang lalu mir akan sambung kemudian erk,, sebab belum sempat nak upload pic lagi dalam pc ni,, kebetulan camera mir member pinjam ,, so tunggu entry yang akan datang erk

kebetulan minggu ni mir agak bz sikit kerana rakan sekerja mir bernama Mek sue nak nikah pada 12 april ni,, kebetulan mir di tugaskan menyiapkan hantaran beliau untuk majlis resepsi pada bulan mei nanti,, ( bab hantaran ni mir tolak tepi dulu sebab majlis nya lambat lagi )

so untuk entry kali ni mir nak cite skit tentang baju nikah mek sue yang mir reka untuk beliau yang akna bernikah pada 12 april ni sempena besday beliau ( kira nikah gantung ler tu kan )

baju ni mir belum siap 100% lagi,, so mir just tunjuk secara sekali imbas jer,, sebab kang dah tunjuk semuanya,, tak surprise lak kat dia kan,, mir cadang nak sponser baju nikah ni untuk besday beliau,,

ni kain yang mir pilih untuk majlis beliau,, kain sifon,, dan lace,, kebetulan mek sue ada pergi indonsia baru-baru ni,, beliau beli baju nikah siap kat sana, tapi mir nengok macam tak sesuai je dengan dia,, so mir plan mir buat baju nikah yang baru,, so baju nikah yang dia beli kat indon tu , dia kata nak pakai untuk resepsi bulan mei nanti,, hehehehe
 
 pastu ukur badan beliau kat opis,, balik mir potong kain ,, mir buat kan yang macam ni,,, sebab kain sifon tu kain jenis lembut dan kosong sangat,, so mir tambah lace skit-skit,, meterial semua mir punya,, dia just follow jer heheheh


mir potong-potong kain lace yang ada, mir cantum kan kat bahagian dada,, so nampak ler lebih skit dan tak nampak kosong sangat kan,,,
yang mir mir baru pasang lenggan dia,, mir wat zip sorok pada lengan dan belakang dia ,, sila abaikan bilik jahit mir yang berselerak tu erk sebab banyak benda nak kena buat,, banyak benda nak di simpan sampai lupa mana letak barang,, heheh tu yang berselerak macam tu


planing asal nak buat baju design macam ni,, so kena le tunggu dan lihat kan bentuk dia jadi macam mana sebab mek sue belum fitting lagi


ni lak dah pasang manik-manik,, mir follor ikut bentuk kain lace yang mir pasang tu,, maklum ler kain lace mir beli tu takde manik heheheh,, so kena ler jahit sendiri kan


so jadi ler macam ni past pasang detail manik-manik,, tapi baju ni belum siap sepenuhnya,, kena ler tunggu entry akan datang sebab mir tengah dok pasang kain dengan batu batu kat baju dia hehehehe


ok ler mir dah lambat nak siap-siap gi keje ni,, nanti sambung balik erk heheheh,, sori ,,


Bersambung ........







1 comment:

My Life's Journey said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bertuah empunya badan tau :)