Iklan

Sunday, April 29, 2012

Gubahan hantaran Cup Cake@ muffin & bekas cincin

Wahh makin ramai yang dah jadi followers blog mir ni,, alhamdulillah,, ada gak pengikut mir kan,, korang dah jadi followers ker belum ni?? heheheh

Ari ni mir nak update entry gubahan kak yas,, mir rasa nak habis kan entry ni terus sebab nanti mir nak update entry yang baru plak ...

so mungkin entry kali ni mir cite serba ringkas jer sebab banyak gak pic yang mir nak kena upload,, kalau cite banyak-banyak kang ,, panjang plak entry ni kan,,

so entry kali ni mir nak cite cara buat gubahan hantaran bekas cincin ,,, ngan bekas muffin @ cup cake,, ramai gak yang mir nengok hantar muffin n cup cake sekarang ni,, tapi gubahan kali ni mir tak gunakan kotak macam yang dah biasa orang buat,, mir gunakan benda lain,, nanti mir citer detail erk

occay untuk gubahan bekas cincin,,mir cuba buat yang sesimple yang boleh supaya masa kak yas nak bawa balik kelantan tak ler tergolek dog bekas cincin ni,,,

mula-mula u ols ambik kabus ( polisterin).. kalau boleh jangan tinggi sangat,, cukup sekadar 3 @ 4 inci tinggi je,, lebar dia plak ikut kesuaian bekas cincin u ols
pastu mir cucuk bunga kat sekeliling kabus tu,, u ols leh guna bunga rose kalau nak,, kalau nak guna fresh flower u ols guna span basah,, pastu cucuk sekeliling je,, tapi disebab kan kak yas nak berjalan jauh dan majlis nya 3 ari lagi sebelum barang di hantar,, so pilihan terbaik adalah bunga plastik dulu 
kalau bunga tu besar,, wat 4 kuntum je,, pastu tambah bunga lain,, tapi bergantung gak pada budget bunga,, kalau nak banyak pun lagi sesuai,, tapi mir tak guna bunga yang sama,, mir guna item lain gak supaya nampak penuh,,
mir tambah ecsesori buah apple warna silver jugak
lepas hias sekeliling baru le letak bekas cincin tu,, mir guna bekas silver bercorak macam dalam pic tu,, pastu tengah dia biar kosong jer,, sebab mir minta kak yas letak bunga rampai dalam dia pastu baru letak cincin di tengahnya,, baru nampak vasss,,
macam biasa untuk seimbangkan dengan gubahan sebelum ni mir letak diamond sekali,, dah siap,

yang ni plak mir wat gubahan bekas letak kain pasang,, 2 minggu lepas mir letak dalam sangkar kan,, tapi budget untuk gubahan kali ni mir letak dalam tray jer,, corak tray hampir sama dengan bekas cincin,,

mula-mula mir ngam kan kaki tray tu supaya tak tergolek dog didalam perjalanan,, mir pernah gak terfikir nak letak peniti je,, tapi takut dalam perjalanan dah tumbang kan, kang siapa nak betulkan kalau dah rosak gubahan tu,,, so mir ambik keputusan gam terus atas bantal tu
pastu mir tambah bunga yang patut
mir buh bunga banyak skit,, supaya warna gubahan ni tak tenggelam dengan warna kain yang kak yas akan letakkan nanti,, plan asal kak yas nak letak kain warna putih,, so mir lebihkan merah pada gubahan ni supaya warna putih tak tenggelamkan tema majlis merron tu nanti
macam biasa,, mir letak apple warna silver dan buah anggur kecik-kecik tu hehehe
macam biasa letak diamond kat tepi dia baru nampak mewah kan,,
dah siapp,., shanteq takkkk

so gubahan yang ni plak mir nak wat untuk gubahan cup cake atau muffin yang kak yas request,, asal nya kak yas suruh mir buat kotak kek je,, tapi bila fikir balik tak adil plak buat ala kadar jer kan,, 

minggu lepas mir nak tunjuk kat u ols kan dulang tingkat yang mir beli untuk gubahan cup cake @ muffin tu,, so mir nak tunjukkan caranya
mula-mula letak dulang tu atas bantal dulang,, pastu tengok bahagian mana yang sesuai untuk letak bunga ,, tapi dulang ni mir tak gubah sekali tau,, mir just tengok tempat letak bunga yang sesuai je,, lagi pun kalau mir gubah dengan dulang tingkat ni nanti takut jatuh plak masa kak yas nak bawa naik kete ,, kang nangis plak mir dulang tu rosak hehehe,,,so kira dulang ni leh letak last minit ler 
lepas dah alih dulang tu,, mir gubah bunga tepi dulu,, macam ni
mir gubah bunga dulu,, pastu mir letak buah apple ,, ngan diamond jadi macam ni
ni pandangan atas dia,, nampak kosong skit kan,,
mir letak dulang atas diamond tu,, so jadi ler macam ni,,
bunga tu takde la tinggi sangat kan,, so nak ambil anggle yang occayy
so dahh siaapppp...,

tarraaaa,,,,, shanteqq takkk,,,
dulang ni masa kak yas datang,, leh tanggal letak dalam kotak dulu,, ,masa nak buh muffin @ cup cake baru kak yas pasang dan letak atas hantaran ni,,
so masa dia naik keta takde la dia risau hantaran ni tumbang kan,,,

ok,, tunggu episode akan datang dalam entry tajuk baru erk

5 comments:

khalidahmacambaguss~O_o said...

serius cantik. dan kreatif. terbaik!

eruniahasano87 said...

cntik sangat..

aimanammaradham said...

seyes santik...

Edahmusz said...

hai..blh ke nak tny..mcmana nak gubah bunga artificial tu supaya tersusun n tak nampak tangkai nya..blh bg tutorial tak..

MiSsJue said...

polistren tu kena jahit kat bantal ke?