Iklan

Sunday, July 5, 2009

Gubahan Hantaran PS ( Akhir)

Ari ni dengan gigih nyer,, pagi-pagi lagi mir dah plan nak update blog u ols.. gigih ni,. mana tak nyer,. ramai yang duk email-email dan sms tanya awat tak updte blog hang lagi,, nak biaq bersawang kah??

ya Ammmpunnn,, sujud mir baca email tersebut u ols.. tersedak pun ada,, tengah mir duk buat-buat keje,, dapat email yang macam tu,, sentaapppp.. hahahahah apa pun thank pada kak Aine sebb sudi ingatkan mir pasal update blog ni,, so mir tulis dalam diary,, harus update ari ni gak kan,, sebb schedule mir penuh u ols.. banyak kenduri kawin yang nak kena pergi.. kawan-kawan opis kan,, sorang-sorang kawin,., mir ni plak?? NAN-ADOOOOO, ,,, mati ler mir kena cerca dengan mak mir yang duk sibuk-sibuk nak tengok bakal menantu dia kan,, walaupunnn,,,
nan-ado calon .. sorry yer Mak,, mir belum bersedia hahahahahah,,,
okk ler,,. nanti mir sambung lagi yer,, nak bersiap gi kenduri ni,, pastu plan nak gi tengok wayang,, tapi tak sure ler jadi gi ker tak,, budget dah mengecil dah ni,, heheheh ni mir bagi u ols, tengok hasil gubahan ari tu,, sambungan gubahan PS heheheh

untuk pengetahuan U ols.. gubahan ni mir buat pada kul 8 malam sebb PS nak datang ambil gubahan kul 12 malam u ols.. keesokan harinya dia dah nak nikah,, so harus ler balik keje terus capai semua barang dah gubah kan,, tak sempat makan pun

tapi masa mir duk gubah-gubah,, bunga yang mir beli dosi kembang dah malam tu juga u ols.. terkejut mir,, ingat ia kan kembang pada hari esok.. rupanya malam jumaat tu juga dia kembang,, aiyoooo ,, nasib ler.. kelam kabut gak mir

tapi alhamdulillah,, hasil nya VAVAVOOMMM,,,

PS datang ambil kat rumah mir pun terkejut dengan hasil yang ada,, dia siap cakap
"Tu akak punya ker??? meriah nyer,, budget yang akak bagi tu cukup ker dengan gubahan hang bagi ni,.,??"
"alhamdulillah,, cukup,., jangan risau,, sebab tema akak kan dalam taman,., so mir buat bunga hidup semua.,, kalau susun kat tepi pelamin pun dah jadi rimbun hahahaha"

"terima kasih ler,.., sebb akak tak sangka hang buat macam ni,, akak inat ringkas-ringkas jer,, patut ler time call hang kata tengah cucuk bunga,, akak ingat apa benda ler yang tak siap-siap tu kan,, terharu akak tengok hantaran akak ni.. thank yer mirul.,. habis majlis akak belanja hang makan"

so u ols.. ni ler hasil yang mir cipta untuk gubahan hantaran PS... so PS.. SELAMAT BERBAHAGIA mir ucapkan SEMOGA MURAH REZEKI DAN DAPAT ZURIAT YANG RAMAI..KEKAL HINGGA ANAK CUCU

so u ols.. selamat menjamu mata,,

paku pakis

bunga yang mir beli,, ada banyak,, kat dapur sekali pun ada,, cuma pose yang ni jer sebb kang banyak sangat pic bunga,, u ols termuntah plak tengok nanti huhuhu

bunga ni mir tak tau nama dia,, tapi macam rose,, tapi bukan rose,, mir gabungkan bunga ni dengan bunga rose from china.. meletoppp bunga ni masa ni belum kembang lagi ,, so sempat ler tahan dalam 2-3 hari .. tapi kalau di cucuk dengan betul.. bunga ni akan bertahan selama 7 hari


dari base yang mir tunjuk ari tu.. u ols.. cucuk dasar dia dengan paku pakis.. supaya nampak bentuk gubahan yang u ols nak buat,, bukan mula dengan bunga dulu u ols,, yang penting asas dulu,,kalau mula bunga dulu pun boleh.. cuma kalau nak tahu bentuk yang di hasil kan better mula dari dauh asas..

pastu baru masuk bunga .. buat macam ni,, ikut bentuk yang u ols buat tadi dari paku pakis tu kan

untuk sirih junjung mir tambah bunga lilly di tepi nya,, baru nampak meletup kalau kembang kan.,pastu tambah white peacock.. yellow peacock di celah2 bagi rimbun

tarraaaa,,, dah siap,,..

gubahan hantaran wallet dan set tali pinggang

gubahan baju kemeja

gubahan sirih junjung ,, mir guna 18 kuntum bunga rose dalam gubahan ni. masa ni bunga rose tu dah start nak kembang,, maklum ler dah kul 1 pagi dah,, padahal PS kata nak datang kul 12,. tapi biasa ler.. dia banyak keje,, sampai jer rumah mir dah kul 2 pagi u ols.. mir dah mengantuk dah masa tu heheheheh.. tapi gigih tunggu dia dengan baju tido.. ops!

macam biasa,. dalam gubahan mir mesti ada diamond kan? kalau takde tak sah .. heheheh

gubahan hantaran kasut


gubahan hantaran minyak wangi


gubahan hantaran sejadah


gubahan hantaran jam tangan

gubahan hantaran Al-quran
bawah ni mir tunjuk semua gubahan hantaran yang telah siap






so apa lagi u ols.. macam biasa yang mir selalu cakap yang penting praktiisssssss

7 comments:

Miss N said...

hi amirul..
nak tanye..
u gubah fresh flower ni bape sedulang?

Pastu.. tak basah ke baju kalo u letak skali ngan fresh flower tu?

reply me at nisa_khamil@yahoo.com

Anonymous said...

kalo gubahan mcm nie brape sedulang??
mail me at aja_dani@yahoo.com

Anonymous said...

Saya nak tanya, jika kita gunakan bunga plastik boleh kah? Mahu tanya juga ada contoh hantaran yang lain tal? Berapa harga anggaran sedulang hantaran tersebut?

alisya chee said...

mir,

nak tanye...

if sy nk wat gubahan hantaran fresh flower yg ala2 taman.. bunga keliling dulang and brg htrn tgh2.. span bentuk camne yg boleh sy pakai ye? kat psrn ada span bentuk O ke?

thanks mir.. urgent sgt.. nk nikah mar ni..

SyAhaNies. 017.202.3595 said...

Mir, bunga tu nama die EUSTOMA =)

Norazwan said...

sgt2 cantik..:)

Anonymous said...

kalau buat gubahan bunga hidup kat brg2 hantaran, span tu nak kene ptong ke x?