Iklan

Wednesday, July 8, 2009

Persiapan : Mr Ng farewell




Eemmm sedar tak sedar dah seminggu majlis big boss mir bertukar department u ols.. punyer ler lama mir tak update citer-citer baru kan, semua mir simpan elok2.. tunggu masa jer nak citer dan luahkan kat uols semua
Khamis lepas department mir buat satu majlis perpisahan sempena pertukaran big boss mir ker deparment lain,, tapi dalam jamuan tu,, kami terpaksa ler merahsia kan .. tak nak ler bg tau big boss yang kami nak buat majlis untuk dia,, fikir punya fikir,. kami tukar nama majlis tu ., supaya tak ler nampak sangat kami meraikan beliau dia tukarkan kan heheheh,., silap2 kecik hati plak boss sebb ingat kami memang rancang nak rai dia blah.. ops!
majlis kami kecik-2 jer u ols.. mir selaku AJK .. ( selalu memang nama mir tetap ado0oo walaupun tak gi meting dan tak tau pasal majlis.., alih2 nama tetap adooo dalam board meting kan) mir di tugas kan ,, membuat iklan.. membuat kad undangan dan hiasan tempat.. walau pun tempat makan kat department mir sekangkang kera jer, tetap kena hias,. semua mesti nampak meriah dah VavaVoomm, walaupun budget ciput heheheheh.. bila dapat tau mir kena buat semua tu.. pening kepala u ols.. mana nak cari idea.. dah ler masa yang ada 4 hari jer u ols.; aiyoo sentapppp..

sebut pasal Kad undangan dan Iklan.. memang dah jadi satu kemestian.. setiap kali ada jamuan atau majlis.. sure nama mir tersenarai membuat kad undangan u ols. dan memang setiap kali majlis.., kad undangan dan iklan mesti di berikan ... dah jadi kemestian plak..dan setiap iklan dan card undangan tu mesti ler hasil air tangan mir ( dah macam kelas memasak kan?)

eemm mir dapat idea buat card undangan ni 2 hari sebelum majlis.. aiyooo puas mir fikir.. yang penting,.. card udangan tiada budget yang di beri,., guna jer paper yang adoo u ols.. save budget katanya,.
ni mir bagi u ols tengok proses membuat card tanpa budget hahahaha,, gitew.. memang bab keje kreatif ni mir minat sangat,, lawa atau tak.. terpulang ler kan,, yang penting mir dah usaha yang terbaik heheheh
lakaran awal. buat time rehat ni,, time opis hour tak leh buat,. kang kena tangkap ..salah guna waktu keje,, berdosa tau**ops@!
ni ler lakaran card undangan yang mir buat.. yang ni pic depan card
yang ni plak pic 2 card undangan tu.. kira yang ni pun termasuk iklan ler.. malas ler nak buat banyak2 heheheh.. so guna jer page yang ke2 ni untuk iklan.. kan ,. senang,, jimat masa heheh 2 hari mir godek2 cari idea.. baru kuar idea macam ni u ols

yang ni plak hasil nyer.. mir print di atas kertas card yang tebal. heheh mir memang suka simpan kertas tebal ni.. biasa ler. kadang-kadang mir buat poster,. kadang buat main kapal terbang hahahah

so untuk cantum 2 page,. kena tebuk di atas card tersebut
pastu ikat reben macam ni.. mir buat 2 jenis.. satu emas,, satu hijau heheh lepas siap.. sayang plak nak bagi kat boss.. sebb lawa,, hahahaha ..
macam biasa.,. pose heheh sebelum masuk sampul

alhamdulillah muat2 sampul yang mir buat card ni heheheh
pic kat bawah ni nanti mir cite,, ni adalah salah satu kek yang mir buat khas untuk jamuan tersebut heheheh Tungguuuuuu

BERSAMBUNG

4 comments:

sham said...

amboi...sedapnyer kek dier...

xora said...

kan best kalau satu opis dgn Mir! :)

AmirulSyafique said...

jemput makan.. walaupun dah habis kek tu hahahaha

AmirulSyafique said...
This comment has been removed by the author.