Iklan

Thursday, July 2, 2009

Sambungan Hantaran Puan Suriati

tudiah,, malam-malam buta update blog kan,, GIGIH ni,.. bukan apa u ols.. mir sedang tunggu biskut yang mir tengah masak dalam oven tu masak.. ada orang oder 2 balang,, balik jer rumah terus mandi,.. buat biskut tu,, nanti mir masuk kan dalam N3 erk

eemm semalam mir ada sebut pasal dulang hantaran kan.. so pic di atas tu ler dulang yang mir maksud kan

di sebabkan budget yang PS beri agak-agak lari skit,, so mir telah ubah suai hantaran beliau.. yang penting ikut budget,, dulang yang kat atas tu... mir punya,. so mir bagi ler beliau pinjam .. supaya budget untuk alas dulang yang kalau mir buat tu,., mir gunakan ke arah lain.. buat benda lain, supaya hantaran belaiu VavaVoomm kan,,, meletup kebaboooo

pic dulang dari tepi

pandangan atas

mir beli 5 jer.. nanti ada budget mir tambah lagi heheheh
ok kita sambung skit tentang gubahan Ps semalam..
lepas u ols hias sangkar tu.,, mesti u ols nak letak barang kan.. so kalau letak sure kene nga-nga kan skit bakul tu,., so u ols.. ambil dawai .. lilit kan dengan reben dan buat macam pic kat bawah ni
buat macam ni.,.
u ols.. buat macam pic kata atas tu.. kalau malas ..tak payah lingkar kan pun tak per .. buat lurus pun boleh.. janji terbukak..
ops! ada kawan mir bagi tau,, setiap hantaran mir mesti ada lingkaran dawai ni .. dah jadi macam tredmark plak.. waaoow.. ko memang teliti kan Kak ita,.. siap boleh perhatikan satu persatu hantaran mir buat tu,. sujuddd mir kat ko
pastu letak macam ni- gam elok2 yer u olss

eemm untuk gubahan kali ini.. mir menggunakan fresh flower
oleh yang demikian.,., mir nak tunjuk ler kat u ols macam mana nak hias bakul.. dan dulang guna fresh flower tu,

mula2 sekali.. kena ada span basah,. kalau takde.. gi beli kat kedai,. tanya tokey tu,, span basah ,, selalu ada tulis perkataan H2O yer,, yang bermaksud Air,, gitew yer murid-murid,, kalau tak nak guna ni pun bole.. korang leh guna tisu basah,, kalau nak save budget ,, terpulang

tapi untuk hantaran PS ni,, mir kena guna Span basah,, sebb PS akan datang ambil pada kul 12 tengah malam hari jumaat sebb beliau akan bernikah pada waktu zohor hari sabtu u ols.. kang layu plak.. so kena ler cari bahan yang boleh memberi kesegaran berterusan pada bunga kan..,
kena plak sekarang ni musim panas,, siapa nak jawab kalau bunga layu,, habis ler biznes mir kalau orang tengok nanti kan,,

rupa span basan yang sempat di snap
kalau u ols beli kat kedai bunga,, selalu nya ada di jual span basah yang dah siap di rendam,, tapi mahal skit ler,, 1.50 ke 2.00 harganya,,( tapi kalau tak reti better beli siap rendam jer)
kalau nak save,, u ols.. beli yang kering,,. pastu rendam kat rumah,, rendam pun ada cara,, kalau tak nanti span tu basah di luar,., kering kat dalam plak
mir terlupa nak snap pic cara rendam span heheheh sebb kalau ker toilet,, mir tak bawa hP.. kan Hp mir mur-mur jer ols.. karang jatuh dalam baldi..siapa nak jawab?? dah ler tu ler satu2 nya Hp yang masih wujud dalam dunia ni.. Gitiew,, barang antik kah??
untuk gubahan kali ni,, PS ingin menghantar
  1. sirih junjung
  2. minyak wangi
  3. baju kemeja
  4. jam tangan
  5. kasut
  6. set tali pinggang
  7. sejadah
  8. Al-Quran
  9. tak tau ,, tapi mir cadangkan bagi Buah

so untuk membuat asal bunga fresh tu,, u ols kena pandai cari anggle bunga tu,, nak letak macam mana,, arah mana,, yang penting planing u ols.. buat listing,, barang yang kecil saiz nya sehingga besar,, supaya boleh tau,, mana yang boleh masuk dalam dulang mana yang masuk dalam bakul ( terpulang pada masing-masing)

pastu buat asas macam ni,, utuk bakul ni mir letak tapak macam ni untuk sirih junjung.. ikat dengan dawai supaya span tidak beralih bila dia bawa nanti

ops! lupa nak bagi tau,.. span tu kalau boleh rendam 12 jam sebelum guna supaya air benar2 meresap dalam span tu,, pastu u oll boleh potong.,. ikut saiz yang u ols suka

dah potong, u ols boleh letak aluminium foil sebagai alas dia.. supaya air tak menitik kuar kena hantaran kan

Al-Quran..

alatan tali pinggang

jam tangan

sejadah,, mir gulang kan sebb sejadah ni tebal sangat,, tk boleh nak lipat2

baju kemeja.. mir just lipat 2 jer,, lagi pun tak cabut plastik sebb risau kena sembur air nanti pada bunga tu,, pastu takut getah bunga tu kena pada baju,, kang bertanda plak

kasut,, di sebabkan laki PS ni tak keje kat dalam opis so dia bagi kasut jalan jer heheh.. harga pun boleh tahan

yang penting,, tapak sirih junjung kan

aneka barang yang Ado
BERSAMBUNG

4 comments:

ixa ixora said...
This comment has been removed by the author.
xora said...

OMG..salut la.. gilernye kreatif.. tak terfikir nak buat hantaran kasut cam tu!! serius lawa.. btw, boleh tak kongsi lagi idea utk rak kayu putih cam tu? saya mmg nak buat hantaran pakai rak kayu. ada cadangan tempat nak beli kat mane tak sebab so far, org kata kat Romantika di Plaza alam sentral murah banding kat KL..

AmirulSyafique said...

dulang ukiran kayu tu mir beli kat KL,, harga nya tak le mahal sangat kalau beli banyak

Rina Cameliaz said...

salam adik amirul...
akak nak tanya...kat mana adik cari bekas2 yg dlm pic ni..especially cam hantran kayu putih tu...
akak nak cari tuk majlis tunang nnti..

tq