Iklan

Friday, July 31, 2009

Gubahan Sirih Junjung Khairul

Malam selasa lepas mir dapat satu calling dari encik Khairul.. mula-mula ingat siapa ler yang call kan.. tub-tub khairul tu adalah opismate mir u ols..bukan mir tak kenal.. tapi hP mir kan dosi format balik.. so banyak number dalam Hp dah ilang bagai..sib baik mir cam suara garau dia dalam tipon tu -ops!.. untuk flash back bagai,,. entry sebelum ni mir ada citer yang kawan mir nak pinjam dulang hantaran mir yang warna putih kan ( lihat pic gubahan hantaran PS sebelum ni) dia ler mamat yang call tu

khairul call mir sebab beliau nak tempah gubahan Sirih junjung,, mir mula nya pelik gak sebab khairul kan dah kawin.. motif nak tempah sirih junjung lagi sekali.. walhal wife dia baru jer selamat lahir anak dia yang ker 3 ari tu.. tapi dinch u ols.. khairul tu dinch curang,. cuma dia tempah untuk adik angkat nya ke majlis nikah pada hari ni ( jumaat ) ..pada mulanya mir keberatan nak ambil gubahan sirih junjung sebab dah last minit kan,, tapi dia duk ler pujuk rayu sebab nak pakai cepat,,pastu dia kata dia perlukan gubahan tu hari khamis ( semalam) ,, lepas keje,. aiyooo tak menyempat kan,. tapi nak wat macam mana,, dia pun mungkin dalam keadaan terdesak sangat tu,.

ari rabu ke esokkan harinya, time rehat plak mir terus gi cari barang-barang yang perlu,.,. maklum ler kadang-kadang harga bunga tak tentu,, kadang-kadang mahal.. kadang murah,, kena plak nak cari sirih lagi,,.tu yang kena cepat,,budget plak.,rahsia,, kang kalau mir citer sure korang tak percaya.. bayang kan dengan bunga idup.. sirih,, span.. bakul,.. semua harga dia banyak tu jer yang mir minta,, lagi pun kawan kan, kalau lebih budget,, mir tambah duit mir, kira sedekah.. lagi pun masa kat opis khairul selalu sangat bantu mir,, so harus ler mir tambah kan budget mana yang kurang kan.. so kalau u ols nak tempah kat mir,. pasal upah jangan risau sangat,, mir boleh bertolak ansur,. tapi kalau boleh jangan ler rendah sangat,,. kadang2 mir guna duit upah tu ,, top up mana-mana barang yang kurang kalau buat tempahan,, yang penting,, mir puas hati dan mir nak tengok custemor mir pun tersenyum gembira tengok hasil air tangan mir,,
lagi pun suasana majlis u ols boleh rasai bila berada dalam majlis atau kenduri.. tapi gubahan yang menawan atau memukau , kalau di ambil gambar,, akan di bawa hingga ke akhir hayat tau,., so tak salah kalau budget tu tinggi skit,, tapi selalunya mir akan tanya pada custemor mir berapa budget yang dia nak letak supaya mir leh servy barang ikut budget kemampuan dia.. kalau tak cukup mir akan bagi tau,, tapi selalu tidak membeban kan ler..

biar sederhana.. asal memukau,,, <<<< selogan ker tu???? hahahahahah

ops! melalut plak.. nanti mir akan updatekan gubahan Khairul yer,, tunggu tauuu.. saja nak bagi u ols suspend skit hahahahahahah.sebagai cuci mata.. u ols tengok ler hasil gubahan tu,. yang ni skit jer.. yang lain mir update nanti ..


Daaaaaa....


3 comments:

Dalina said...

Cantik & simple
Saya suka sangat.....
Boleh jugak cilok idea ni..tkpe kan Mir??

xan_emen said...

WOW,,,,CANTIKNYA...

AmirulSyafique said...

salam..
Dalina ,, boleh ambil idea yg ada kalau berminat