Iklan

Sunday, January 17, 2010

Aku ker yang salah?

Ari ni dalam sejarah mir telah memalukan diri mir sendiri,,
citer dia macam ni

arghhh geram,, bising sangat,,, tak boleh nak study..

area umah mir ada ler satu kawasan perumahan,bilik umah mir plak betul-betul mengadap kawasan perumahan tu,, kena plak mengadap rumah yang ada anjing,, kebetulan mir nak exam esok u ole,. ada 2 paper lak tu,, bahasa english,, mir dah ler english ala-ala berabuk kan,, kena plak pensyarah mir mengajar ada slang jerman gitiew,, lagi ler tak leh masuk dalam pale mir yang dah beku.,tu yang bagai nak giler mir duk menghafal fakta,,

tengah mir duk pose-pose study ,,anjeng kah kawasan rumah mir leh memekak,, ada 2 ekor u ols.. siap bersahut sahut lak tu,, dah macam siti dengan kak ani nyanyi lagi hati kama time pertandingan juara lagu dah dia berduet,, mir bengkek ler, sedang kan apa yang mir duk hafal dan ingat,, semua dah berterabur tak masuk otak,,

Mengindang-ngindang padi huma... Mengindang dalam tampian.. Memandang-mandang hati kama..

mula-mula boleh ler bersabar,, tapi makin mir buat dek,, makin dia menyalak plak,, wahh,, kemain,, yang pelik nyer, tuan rumah dia boleh buat dekk jer,, biar jer anjing dia memekak,, rumah atas mir plak tuan rumah dia dah bising-bising tepi tingkap,, mir siap leh dengar lagi,, dia marahkan si anjing yang tengah berduet itiew,, sebab baby dia duk melalak sebab tak leh tido,, so mir pun apa lagi,, joint sekali ler menjerit kat tangkap bilik mir kan,,,

masa mir duk memekik tepi tingkap tuan anjing tu duk pandang-pandang mir ler,, tapi boleh dia buat tak tau jer,, yang ajeng dia memekak,,biar jer,, pastu dia leh masuk rumah kunci,, keji tak?sentap tak kalau korang kena macam tu,,wahh memang nak kena racun anjing dia tu nampak nyer??

so apa lagi,, mir pun jerit kuat-kuat tepi tingkap tu,,

" woi anjeng,, ko tak reti bahasa ker nak diam,, tuan ko pun satu hal,, dah pekak ke hapa.,,tak reti ker nak diamkan hanjeng ko tu? hanjeng tul ker ko ni..

hujung-hujung lalu plak sorang pakcik kat bawah flat tu pandang mir,, pastu dia leh marah-marah mir plak.,boley?? Motiff???

boleh pakcik tu sound mir ,,

" apa ko panggiil aku hanjeng???"

siap jengkil mata lagi kat mir u ols

apa lagi mir pun ambil hp ,, mir buat-buat ler bercakap kat tipun tu,., konon nyer,, kawan mir hanjeng ,,

noq,, ko memang hanjeng tau,, suka kutuk aku dalam kelas kan,,

ala lagi u ols,, lariikk nyorok ler,,

tapi bila masa lak mir kata orang tua tu hanjeng.,, tak pasal-pasal mir kena cerca macam tu jer,, mir ker yang salah???

4 comments:

Xora said...

HhAHAHAHAH.. Adoi giler kelakar post ni :D

AzAz said...

ahaks!

marinahunny said...

kehkehkeh,,pakcik tu salah paham tu..hehehe

sham said...

wakakakaka...ayat yg paling best : " apa ko panggiil aku hanjeng???"

p/s: sabar la mir...pas ni kan..kalo lalu kt rumah hanjeng tu...campak jer batu bata kt hanjeng n tuan empunya hanjeng tu...biar drg rasa nikmat batu bata tu..