Iklan

Wednesday, January 20, 2010

Kek Pandan Layer

Kepada semua blogger atau pelangut blog mir,, sila ler buat undian di kotak atas yer,, undian anda akan menentukan sama ada resepi Mini Paris puff itiew akan di siarkan kedalam blog ini atau tidak.,,, maklum ler ada yang dah mula hantar email cerca kat mir heheheh,, tapi cerca cerca dia pun,, tetap gak dia masuk blog mir hari-hari kan? betul tak? kalau tak,, takkan ler dia leh tau pasal blog mir ,, dan hari-hari masuk pastu nak cerca mir ,, motif???
apa pun, selamat vote erkk,, hehehehe,,,

Alahamdulillah,,orang cerca mir bagi ilmu pun,, rezeki mir tetap gak adooo,, heheheh,, mir dapat tempahan kek yang amat menggalakkan sekarang ni,, lebih-lebih lagi tempahan Moist coklat cake dan pandan layer kek,, tq tq tq ,,, kepada semua yang sudi menempah air tangan mir,,.,, sob sob- lap air mata dengan lengan baju,,, terharu mir, ni sedikit entry tentang pandan layer cake kepada sesiapa yang lum pernah rasa,, sedapp giller,, satu slice kat kedai mir nengok dalam rm 7.50 tau hampir sama dengan harga cake secert resepi betul tak? sebab nak buat kek ni banyak stap., ,, tapi memang sedap kek ni,, mir pun suka makan ,, boleh kata tiap minggu ada jer tempahan untuk kek ni, alhamdulillah.. kek ni ada 2 jenis,, satu keladi,, satu lagi pandan,, tapi biasa mir wat pandan hehehe

kek span yang mir baru habis bakar dan nak sejukkan

eemm ni ngah kuarkan dari acuan- senang nak sejukkan kalau dah kuar dari acuan tu

close up dekat skit,, eemm gebu tak?

heheheh nampak tak?

setiap cake pandan layer mir guna 1 biji kek pandan yang telah di potong 3 atau 4 atau 5

masukkan dalam loose tin

ni le kastard pandan u ols,, yang ni kena masak asing

ni dah siap letak selapis-selapis kastard dan cake yang di potong tadi., kena wat cermat-cermat kalau tak ,,tak jadi,, pastu kena wat laju-laju,, sebb kastard akan cepat keras bila dah keras dah tak leh nak guna,, kena buat kastard lain

mir tabur kan kelapa kering,, lagi sedap kalau ada,.,
So u ols dah Vote ker?????

5 comments:

Xora said...

tak sangka pulak mir dah mula dapat hate emails.. ishhh!! org baik cam Mir pun kena cerca ye.. ha, if Mir tak letak resepi, saya pulak akan htr hate emails :P

marinahunny said...

letak le resepi bnyk2..suka tgk mir wat kek..

mcposh said...

mir, nk resipi muffin..ala, sape yg cerca u mmg tak reti menghargai bakat org...cm la dia reti sgt....

kakLong said...

noq, ko kena serang erkk, standart ar tu,, hem nengok blog hang dah banyak followers dah,, tu tanda orang sayang kat ko noq.,., tuhan akan uji hang ,, buat baik orang keji,, buat jahat orang hina noq,, tu standart,,,ko teruskan apa yang ko ado,, yang suka cerca ko tu,, lantak ler,,

p/s : ko dah jadi ala-ala azwan ali kan noq,, orang tak suka kat ko,, sebab "dalam hati ko ada taman" ahahahaha

Fadila said...

mir...
pandan layer cake memang best...
ila nak resipi ni bole tak....
please..
email ila iela0412@gmail.com
thanz ek mir...