Iklan

Monday, January 18, 2010

Puding roti dan Mini paris Puff ,, 3 pagi occay

malam tadi mir study sampai lewat malam,, tapi biasa ler tak masuk pale sangat ,, last-last mir tertido atas meja.. rasakan,,buku ke mana,, hafal kemana kan,, hahahahahaha,, ni semua hanjeng depan rumah nyer pasal ,,kalau mir gagal exam ari ni,, sure mir campak daging beracun kat rumah sebelah tu,, geram mir,, awas yer ko hanjeng.. ( tetap nak salahkan hanjeng tu jugak wal hal diri sendiri yang tido),,

so mir tersedar dalam kul 3 pagi u ols,, hanjeng sebelah umah mir memekak tak hinggat macam kena rasuk jer,, leh bersahut-sahut bagai,,geram tul mir dengar,, rasa nak jer mir baling pasu bunga yang ada kaktus berduri kat dia,, bising yang amat,, mir nengok tuan rumah anjeng tu tutup lampu jer,, so mir ambil paip air,, mir pasang air paip,, mir pancut kat rumah hanjeng itew,, heheheh rasanya ko mandi malam2 kan,, geram aku,, terus anjeng tu senyap u ols,, hehehe,, mir syak hanjeng tu haus,, maklum ler seharian dia berduet nyanyi kan,,mana tekak tak kering... merasaaa,,

so pastu mir kemas meja study,, terus masuk bilik ,, ingat nak sambut tido,, tapi mata tak leh nak lelap..

mir duk ler pose-pose depan tv kan,, tapi dinch ado cerita menarik,, tak tau nak wat per,, nak study,,, dah malas,, hujung-hujung mir buat benda kat bawah ni hahahaha,, dah boring sangat agak nyer,, so masak kek ler u ols.. hujung-hujung ada gak makan pagi untuk bfast sebelum nak gi keje kan,,

mir buat puding roti ,, kebetulan,, ada sebuku roti kat dalam almari,, takde orang nak makan sebab rumah mir penuh ngan kek jer kan,, so roti potong tu tak luak-luak,, dah 2 ari mir nengok kat dalam almari rumah mir,, so apa lagi,, mir pun buat projek ler dengan roti tu,,

bahan-bahan yang ado
roti potong,, kismis,, susu segar,, gula,, telo, esen vanila,, buah laici dalam tin dan majerin/butter

roti tu mir potong cube macam ni

gula campur susu segar

campur,, laici,, ngan kismis.. pastu letak magerin atau butter ngan telo

masukkan roti tadi dalam susu ngan campuran tadi

gaul-gaul., biarkan kembang roti tadi

masuk dalam loyang,, bakar stimboil

eemm dapat 2 loyang tau,, hahaha mau tak banyak,, roti sebuku mir bedal

yang ni plak mir buat mini paris puff .. nama tak nak kalah kan,, gitew

bentuk kan macam ni,, konon nak buat bunga,, walhal tak pun ,,bila dah bakar jadi bulat gak

buat banyak-banyak,, ada kedai yang buat bentuk donut, tapi mir suka yang bulat jer

dah masak jadi macam ni,, memang dia kadang2 merekah kat tengah,, tapi jangan risau, memang rupa dia macam tu ,, fungsi merekah dia ada kat bawah ni

sebab nak masukkan cream kastard telor heheheh

eemm dia kan merekah kat tengah,, so gunting atau koyakkan skit macam ni

masukkan kastard telor kat tengah dia,,jadi ler macam ni,, YUmmYYY

yang ni kastard untuk puding roti tadi

ni ler hasil godek-godek tengah pagi tadi hahahaha,, siap kul 7 pagi occayy,,
bila housmate mir bangun,, dia mandi ler,, pastu mir siapkan air kopi bagai,, dia pusing-pusing dapur cari roti dia konon nak bawa gi opis,, tapi mir kata roti dia dah habis mir bedal wat puding hahaha,,dia leh terkezut beruk sebb makanan penuh atas meja kan,, apa lagi bedal ler., tapi banyak giller,, siapa nak habis kan???
so apa lagi,, kawan-kawan kat khuliah mir ler yang jadi mangsa kan heheheh
tapi terus terang mir bagai tau,, puding roti tu memang 1st class,, sebijik macam kat hotel,, pensyarah mir siap kaup puding tu,, ada yang gi tambah lagi kat meja hidangan tapi dah habis,, konon tadi ambik skit nak rasa jer kan,, so merasa ler tak dapat tambah u ols,
mini paris puff tu kalau u ols perasan,, ada jual kat Pavilion tau,, kalau nak resepi dia,,leh email mir occayy hehehehe
p/s : mir syak jiran mir begang dengan mir sebab lepas hanjeng dia senyap,, mir plak bising mengadun bahan wat mini puff hahahahahah.. maklum ler mixer mir bising u ols.,, heheheh,, nasib mir tak kena siram dengan air juga ,, hahahahahah

7 comments:

sham said...

apa lg..kasi la resipi wahai sahabat ku..huhuu...

Xora said...

bestnya jadi housemate Mir ;D

Anonymous said...

nak resepi nak nak nak.. please...

Face Book : YAM Tengku

ReenTartNenas said...

mir, camner nak buat kastard tu?...

yg puff tu pun nak resipi gaks.
share la kat blog...

|Button-Up!| Weddings said...

mir.. akak dah ader resepi tu (tp kalau nak kasi version PAVILLLLLLION hang tuuu bleh laaa kan.. haha) ishh lari topic lak.. balik pd citer di atas.. akak ado resepi nyo dah tp tak berani laa nak buat.. member (opis) sebelah ni haaa pernah buat tp tak puff2 pulak puff nyer, jd leper.. apa ke hal nyerr tuhh? bleh bagi komeng? heheh

mcposh said...

mir, i da try cream puff tp tak jadi cm mir, leper je...agak2 klu cmtu la, terkurang@terlebih pe..da tmbh tepung pn, tetap takde bentuk cm mir punya

bing jie said...

Mir...boleh la bagi resipi puff tu...pleasee..