Iklan

Friday, January 8, 2010

Hantaran Bertunang Lela: sambungan Part 1

tu dia,, baru ada masa mir nak upload pic hantaran lela kat dalam blog kan,, merasa u ols,, mir baru habis exam,, so baru ler ada masa nak update bagai hantaran lela kan,, tapi entry ari ni bersambung occay,, sebab banyak pic yang nak kena upload heheheh

Ari tu ingat tak mir ada citer pasal perjumpaan dengan lela dan tunang dia,, dicuss pasal hantaran,, ikut perancangan,, lela minta 9 dulang,, tapi takde pahar nak letak,, so mir rancang seperti yang di beritau .. lela dan bakal tunang dia menyewa ler pillow dan dulang mir,, supaya nampak meriah,, nasib barang mir ada,, so leh ler bagi sewa kan,,

macam biasa tread mark mir adalah bantal u ols,, bantal hantaran hehehe,,tapi kalau u ols ikut citer di entry yang lalu,, mir ada bagi tau yang mir akan buat tema kucing,, ingat tak,, so mir rancang nak buat pillow bulu-bulu gitiew,, bagi rambu ramba dan nampak meriah,,,, tapi yang ni mir design kemudian supaya bagi kezutan pada lela di melaka,, kang bagi tau awal-awal tak surprise plak dia kan,,

so sepanjang minggu lepas,, bagai nak giller ler mir buat persiapan bagai,, balik keje,, mandi-mandi terus kuar cari barang

hantaran pihak lelaki ke pada lela

i-cincin bertunang
ii-kek
iii-sirih junjung
iv-baju siap
v-make up
vi-coklat
vii-minyak wangi
viii-kasut
ix-bag tangan


so meh kita belajar wat sarung pillow hehehe kucing miaww-miawww

mula2 kena cari kain yang ala2 bulu kucing hehehe,, mir bagai nak giler cari,, last2 jumpa kat kedai karpet kat jalan masjid india hehehe,,

pastu ukur dulang,, dan lakar pada karpet tu untuk buat sarung pillow,, entry sebelum ni mir pernah ajar wat pillow kan,, so ikut jer entry tersebut,,

em dah potong jahit,,

so jadi ler macam ni,, yang ni mir lum terbalik kan
past terbalik kan,, jadi macam ni hehehe

masukkan bantal,, kemas kan pillow dan jahitan..so jadi ler macam ni

eemm buat banyak2 heheheh

close up dekat skit

tu dia,, meriah. satu katil mir u ols,.. penuhhhh ada 9 biji semua nya,,

eemm mir kena ler try letak2 dulang,, kot-kot tak seimbang ker
eemm so akan jadi macam ni haa,,
eemm dah siap pillow cat mirul heheh...nanti mir sambung cara-cara hias hantaran plak,, sabau occay
bersambung u ols..

4 comments:

xora said...

rasa cam nak labuhkan kepala kat bantal kucing tu :P

cIntA sAyaNg said...

mir,klu ltak hantaran ats bntal 2 xjth ke??
as igt nk wt cm 2 gk la tok hntrn as...
n then mir ley kongsi idea x wrna pe as nk wt tok hntrn btunang as bln6 nie...
phak laki nk wt wrna biru,tp as xtw la nk wt wrna pe???
thanx mir

zue said...

salam mir..
dah jatuh cinta dgn blog mir ni..tp entry ni mnarik minat sesangat..kalu akak nak tempah bantal bulu ni leh tak? amik tempahan utk buat? bepa satu ek? kalu rega mnarik nak beli dr awk jer...akak buat buss hantaran juga..cuma masa x mengizinkan nak jahit byk2...coz mmg pernah buat pillow2 mcm tu tp yg bulu2 ni teramat lar mnarik..kalu rega ok,nak kautim dgn mir jer..thanx yer mir, harap dpt response ASAP.

Unknown said...

slm.. ape nme kedai karpet tu? mmg da lme gak crik kain yg ade bulu2 kucing ni..