Iklan

Thursday, January 7, 2010

Sms yang berapi..

helooo.. heloo meh sini mir nak citer,,

ari ni tak semena mena mir dapat 2 sms cerca mir u ols,, aiyoo sentap ni,,
mir tak nak ler beso kan citer ni sampai dalam blog, tapi mir nak gak ler menjawab sms tu kan,, meh sini kita usha tengok sms apa yang mir terima

Sms Pertama-: 017937XXXX

hai mir,, bila hang nak update blog tentang hantaran lela tu,, dah 3 ari akak nengk tp dinch ado( akak pinjam ayat ko) .. jgn lupa update mlm ni,, klau x akak bakar blog ko hehehehhe..

jawapan mir : wahh gitiew,, sabar ler sabariah,, mir sekarang ni ngah bz nak exam ,, nanti sempat mir update na,, sabau tau,,doakan mir berjaya dalam exam mir itiewww,,,

sms Kedua -:

Dik,, akak nak cakap ni,, akak suka baca blog adik,, mmg kelakar, tp kan akak geram gak kadang2 bkn apa,, adik byk sgt ajar blogger bt hantaran kat blog adik,, mcm ni susah ler akak nk cari mkn,, skrg ni ramai yg suka bt hantaran sendiri ,, klu mcm tu lingkup ler perniagaan akak,, kwn2 akak kt opis pun ada gak try bt ikut blog adik, ada sOrg tu siap print lagi,, so past ni akak harap adik x yah ajar cara bt hantaran tu,, ko tunjuk gambo jer dah,, K x?

jawapan mir,, : sms ni mir dapat masa mir ngah sedap melantak tengahari kat kedai yenna depan akedemi,.. aiyooo karawalle,, sentap noq,, punya ler marah akak tu kat mir sebb kongsi ilmu .. apa pun tu blog mir kan,, mir nyer suka ler nak citer pasal benda apa kan,, ada aku kisah,,mir terus capai kopiah,, pakai baju melayu,, mir terus balas

Noq,,, soal ilmu memang mir tak leh nak kedekut,, mungkin rezeki mir dinch banyak melimpah ruah macam orang lain yang dilahirkan jadi kaya sebb mir kena usaha sendiri kalau nak kearah itiew,, tapi mir yakin,, dalam kubur nanti.. ilmu yang mir ajar tu mungkin dibalas di akhirat,,

Mir takde Anak yang nak mendoakan mir bila mir tiada nanti,, maklum ler mir tak kawin lagi,, tapi mir ada ilmu yang mir rasa boleh di kongsi dan mir boleh buat amal jariah dari situ,, kang mir dah meninggal siapa nak bantu terangkan kubur mir ,, mati ler asyik citer pasal mati jer kan,, motifff??

lagi pun mir ajar mana yang mir tau jer,, dan percaya ramai lagi yang boleh buat lebih baik dari mir kan,, mir pun belajar dari apa yang pandang,, kadang2 idea yang mir dapat bukan nyer yang terbaik,, tapi mir hanya mampu cuba buat yang terbaik supaya mir sendiri mendapat kepuasan dari apa yang mir lakukan,, kadang2 idea yang mir ada,, bukan mir leh simpan memori tu lama2,, so mir simpan dalam blog sajo,, bila2 mir free mir leh ler belek2 dan ingat balik hantaran yang mir dah buat,, lagi pun tak semua hantaran yang ada dalam blog ni mir siarkan,, ada yang terpaksa mir simpan atas sebab sebab dia minta oleh tuan punya badan,, tapi kalau dah tuan punya badan dah bagi kata ocaayy,, mir siarkan ler,, untung-untung akak pun boleh buat macam yang mir lakukan,, hehehehe,,

5 comments:

xora said...

Mir, saya antara org yg suka DIY. Jadi saya nk jadi orang pertama yg ucapkan terima kasih pada Mir sebab sudi kongsi ilmu. Bukan semo pengantin mampu upah org. Rezeki ada di mana2. Gubahan kalau diajar pun, air tangan Mir takkan jatuh pun. Setiap orang ada sentuhan dan sentuhan mereka takkan sama cam Mir buat. Keep on writting. Mir tau kan saya memang rajin gi blog Mir pasal saya suka pengisian blog ni.

fizabakeman said...

hye mir... i sokong u.. mmg betol.. kite kene kongsi ilmu n itu adalah antara amalan yg akan kite bawa ke kubur..

keep on sharing knowledges ye..

kepada akak yg marah tu.. awak xpercayakn rezeki ker???? n kite kene ingat rezeki tu dtg dr allah.. kalu die nk bg, xkire ape jua halangan kite tetap akan dpt rezeki yg dijanjikan tu tp kalu allah xbagi rezeki, kite usaha macam mana pon tetap xdpt jugak kn..

yg penting hati kene ikhlas n baik n buat sesuatu pekerjaan (yg baik) niat kerana allah..

alamak,, ni dh kire tazkirah jumaat ker??? hik3
=)

|Button-Up!| Weddings said...

ye i second u.. walaupun akak buat hantaran gak.. i support DIY.. ingat apa?? dah kwen ni lagi laa byk benda nak spend tawwwww.. mcm2.. berjela2 list nyer.. akak pun slalu ckp kat customer not to spend so much gak.. melampau laaa kalau 1 gubahan hantaran je leh cecah > RM100.. ado bwk masuk kubuq? soalan knp membazir byk tu utk hantaran ado la yg ko kena jawap masa mati nnt.. muhahah.. tats y i always charge cheap..but chic!! hehe

AzAz said...

baik ati ko mir, akak suka mcm tu, wat donno jer dgn minah hanjeng itew Opss...

watlah apa yg mir fikir yg trbaik, ye la kan kita mmg x beranak tapi berakal kan nok...

biarlah dia dgn kedengkian dia, dgn perangai mcm g2, lama2 bisnes dia akan lingkup jugak Opss...

Sha Pattinson said...

terima kasih pada MIR ...salah 1 entry MIR sha dah post kat ,my blog ...saje nak share kan ...setiap org ada rezeki masing2 kan ..lagi pun sha nak sharing pd bride 2 be yang suka DIY hantaran ..sekadar membantu ..terima kasih ..sharing is sexy org kata hehehehe love your blog!!! keep it up dear